Page content

2 raw food recepten

Mijn omgeving schrikt altijd als ik hen vertel dat ik nooit charcuterie koop of zelden nog kaas eet. De vraag is dan altijd weer : wat eet je dan? Lekkere Raw Food recepten natuurlijk! Ik eet niet vaak brood en dat maakt het al makkelijker om ook geen beleg nodig te hebben. Maar ik eet wel quinoa of rijstwafels, gekiemd brood en af en toe een glutenvrije tortilla en deze beleg ik natuurlijk wel.

Dit recept heb ik al tientallen keren gemaakt en het beste is dat je het op heel wat manieren kan gebruiken.

Raw Food Recept nr 1: Overheerlijke amandelpaté

Ingrediënten

  • 1 kop amandelen, geweekt gedurende 8 u (of ganse nacht)
  • 2 à 4 wortelen

Doe de ingrediënten in de keukenrobot en hak tot een paté. Hoe meer wortelen je gebruikt hoe sappiger de paté wordt. Hoe meer amandelen hoe meer vet de paté bevat.

Naar keuze kan je volgende ingrediënten nog toevoegen :

  • Een beetje citroensap
  • Gehakte stukjes pijpajuintje
  • groene kruiden of zongedroogde tomaatjes
  • een tikje wasabi

Hoe kan je de paté gebruiken :

  • Op brood of cracker
  • Bij een salade
  • Beleg een blad sla en rol op
  • Vul een tomaat of paprika hier mee
  • In sushi in plaats van de rijst

Raw Food Recept nr 2: sushi’s met amandelpaté

Dit is een goed recept (van Frederic Patenaude) als je een “niet rauwe” eter te eten krijgt.

Ingrediënten

Nori bladen + Amandelpaté + Courgette + Kiemen (optioneel) + Avocado (optioneel)

Om nog meer smaak toe te voegen, kan je ook dit toevoegen :

  • Zongedroogde tomaten
  • Olijven
  • Wasabi

Maak de sushi

  • Spreid de amandelpaté uit op de nori bladen. Doe er niet teveel op anders krijg je het niet goed opgerold.
  • Beleg dan met reepjes avocado, geraspte courgette, wat stukjes gedroogde tomaat en olijven, wat kiemen.
  • Doe er een heeeeeeel klein beetje wasabi op.
  • Rol dan het nori blad op als een sigaar.
  • Wanneer je aan het einde bent, kan je de rol dichtplakken met een beetje water. Snijd dan in hapklare stukjes. Snijd traag zodat je het nori blad snijdt in plaats van scheurt.

 

 

 

Katinka
Katinka Michiels is oprichter en eigenaar van www.legallyraw.be Haar passie voor gezondheid dateert al van heel wat jaartjes terug. Zij richtte het bedrijf Slank & Gezond op een tiental jaar geleden om vrouwen te begeleiden om zich beter te voelen in hun vel. Nu ze zelf 50+ is, heeft ze zich gespecialiseerd om vrouwen boven de 40 te begeleiden naar een gezonde levensstijl.

Comment Section

1 reactie op “2 raw food recepten


Door Ellen op 23 september 2013

Dank je wel voor de lekkere recepten!

Plaats een reactie


*