/* Nav Bar */ ul.navbar-nav a { color: #807069; font-weight: bold; }/* Home Headings and Links */ h1, h2, h3 { color: #ff7c80; }h1 a, h2 a, h3 a, h4 a, h5 a, h6 a { color: #ff7c80; }/* Hero Unit Customizations */ #headerhero .container #call2action h1 { font-family: "Roboto Slab",serif; font-weight: bold; color: #e64827; text-shadow: none; }#headerhero .container #call2action h2 { font-family: "Roboto Slab",serif; font-weight: bold; color: #807069; text-shadow: none; }#headerhero .container #call2action a.btn { background-color: #ff7c80; }/* Checkmark Replacement */ #bizzdetails .details .reasons ul li { background: transparent url("http://legallyraw.be/wp/../wp-content/upload_folders/legallyraw.be/2016/01/vinkje-koraal.png") no-repeat scroll left top; }/* Optin Form Home - Button Color */ .btn-danger { color: #fff; background-color: #ff7c80; border-color: #ff7c80; }/* Referenties - Link Color */ #references a.morelink { color: #ff7c80; }/* Optin Box Sidebar - Button Color */ #phxoptin.optinwidget101 .btn { background-color: #ff7c80; }/* Optin Box PostFooter - Headline & Button & Border Color */ #phxoptin.optinwidget104 .phxtextwrap .phxoptin-headline { color: #ff7c80; }#phxoptin.optinwidget104 .btn { background-color: #ff7c80; }#phxoptin.optinwidget104 { border: 4px dashed #ff7c80; }/* Button Color Gravity Forms */ .gform_button { color: #fff; background-color: #ff7c80; border-color: #ff7c80; }

Page content

8 tips om af te slanken (deel 2) – Raw Food Chili

8 tips om af te slanken (deel 2)

Een lekker recept om dit weekend eens te proberen :

We zijn gewoontebeesten en maken vaak hetzelfde gerecht opnieuw. Toen mijn zus met het Detox voor Vrouwenprogramma startte, vroeg ik haar : ‘heb je de Raw Chili al gemaakt?’

Neen, zei ze, dat is teveel werk. Dat vond ik gek, want ik had zelfs de minuten getimed dat ik dit gerecht maakte en het was 6 minuten.

Dat kan niet, zei ik. Het gaat echt supersnel, het is lekker en comfortfood, en het bewaart dan nog eens heel gemakkelijk, zelfs zonder afdekken in de koelkast. Je kan het een hele week als comfie lunch eten op je werk.

Ik denk dat ik zeker 4 keer heb gevraagd of ze deze nu al gemaakt had.

Tot op de dag dat ze de Raw Chili maakte. Yeaaaahhh, ik kreeg gelijk. Ze vond deze super. Het was snel gemaakt en lekker. Ik bleef toch een beetje met de vraag zitten : waarom maakte je deze niet eerder.

Ze vertelde me dat het gerecht er ingewikkeld uitzag, je moest ook de noten weken en dat was lastig. Maar het goede nieuws is dat je aan deze nieuwe stijl van “koken” heel snel went. Want je moet inderdaad denken aan het weken van de noten. Daarna volgt het plezantste. Alles ingrediënten verzamelen, hakken en klaar is kees. Kan het nog sneller?

Maar het leerde mij een belangrijk feit. Jij als lezer ondervind misschien toch een drempel bij deze nieuwe eet- en levensstijl. Daarom wil ik je vragen om het een kans te geven. Probeer het eens en je zal het na een paar keer de gemakkelijkste eetstijl ooit vinden.

Hier is de beroemde RAW CHILI ook voor jou :

Voor de gehakt/groentenbasis

 • 1 kop amandelnoten (week de noten gedurende minstens 1 nacht en giet het weekwater weg)
 • 1 kop worteltjes in grove stukken
 • ½ kop bleekselder, in stukjes
 • 1 rode paprika, ontzaad en in stukjes
 • Hak de worteltjes, bleekselder en paprika tesamen met de amandelnoten in de keukenrobot (met hakmesje).

Voor de saus

 • 1 kop zongedroogde tomaatjes (week de tomaatjes gedurende 1 nacht en hou het weekwater bij)
 • 1 kop verse Roma tomaten
 • 1 pijpajuintje
 • 1 el agavesiroop
 • 1 tl chilipoeder
 • Een klein handje verse oregano

Mix alles samen in de blender.

Versiering

 • Verse basilicum of koriander

Meng de gehakt/groentenbasis met de saus. Serveer met verse basilicum of koriander.

Smakelijk!

Je hebt nog 2 tips te goed. Deze zijn voor morgen.

 

 

 

 

 

Ik ben benieuwd wat jij van de Raw Chili vindt!!!

 

 

Katinka
Katinka Michiels is oprichter en eigenaar van www.legallyraw.be Haar passie voor gezondheid dateert al van heel wat jaartjes terug. Zij richtte het bedrijf Slank & Gezond op een tiental jaar geleden om vrouwen te begeleiden om zich beter te voelen in hun vel. Nu ze zelf 50+ is, heeft ze zich gespecialiseerd om vrouwen boven de 40 te begeleiden naar een gezonde levensstijl.

Comment Section

20 reacties op “8 tips om af te slanken (deel 2) – Raw Food Chili


Door martine op 19 januari 2013

klinkt inderdaad ingewikkeld. en je hebt zoveel ingrediënten nodig. heb ook geen keukenmachine.
dus ja, misschien is het wel zo dat je als beginneling afgeschrikt wordt door een dergelijk recept.


Door martine op 19 januari 2013

ps: waarom moet je die noten eigenlijk een nacht in water laten staan? is dat om ze malser te maken, zodat je ze makkelijker kan blenden, of is er nog een andere reden?


Door Marielle op 20 januari 2013

mij lijkt het niet zo ingewikkeld maar ik vergeet elke keer weer om men noten te weken. Denk daar meestal aan als ik aan het gerecht wil beginnen. :-/


Door Elshe op 20 januari 2013

Hoi Martine, voor zover ik weet dat je noten beter kan laten weken is, omdat noten een bescherming hebben om niet snel te ontkiemen, je versnelt dat door te weken zodat de noten beter verteren in je lichaam. Je moet ze na het weken goed afspoelen om die stof weg te krijgen.

Weet iemand of het klopt het dat een pijpajuintje een bos of lente ui is?


Door Elshe op 20 januari 2013

vergeten…. het recept lijkt mij heerlijk, ga ik zeker uitproberen!


Door Katinka op 20 januari 2013

Klopt wat je zegt over het weken. Een pijpajuintje is zon piepklein wit uitje met een hele grote groene stengel. Wij noemen het ook schalullekes.


Door Elshe op 20 januari 2013

Bedankt Katinka, bij ons (Nederland) noemen ze het een bosui of lente-ui.


Door Laura op 20 januari 2013

Ook ik moet bekennen dat ik het nog niet gemaakt heb 🙂
Persoonlijk is mijn keukenmachine een apparaat dat ik niet graag uit de kast trek. Mijn blender is niet sterk genoeg, dus ook om notenpasta te maken moet ik mijn keukenmachine gebruiken en ik vind het altijd zo’n werk om af te wassen. Maar goed, dat is nu met de slowjuicer net zo erg 😉


Door Sonja op 28 januari 2013

Bij mijn huwelijk (>15 jr geleden) heb ik van mijn ouders een keukenmachine gekregen. Daar heb ik een haat/liefde verhouding mee want je moet hem inderdaad steeds “tevoorschijn” halen en het schoonmaken is ook geen lolletje alhoewel alles in de vaatwassen kan. Hij heeft vele jaren voor 97% ongebruikt in de kast gestaan maar de laatste jaren ben ik die schade aan het inhalen en is het een handige machine voor rawfood recepten. Mijn blender kan ook niet alle dingen aan zoals noten en dan ben ik met de keukenmachine veel sneller klaar en dat heeft ook zijn voordeel 😉


Door Marielle op 20 januari 2013

Ik heb alleen een staafmixer en daar doe ik alles mee. Meer werk maar dat lukt wel.


Door Ellen op 20 januari 2013

Eind mei 2012 ben ik begonnen met het eten van rawfood. Omdat ik de noten, zaden, biologische groenten, vers fruit, gedroogd fruit en nog veel meer al een behoorlijk hoog kostenplaatje vond, stelde ik het uit om een blender te kopen. Deed alles met de staafmixer, tot ik last van mijn bovenarm kreeg. Na nog wat gesjouw met tuintegels was het een feit, ik had een tennisarm.
Heb meteen een blender gekocht en heb op de dag van vandaag erg veel plezier van, onmisbaar in de (deels voor mij) rawfood keuken.


Door martine op 22 januari 2013

bedankt voor de tips iedereen. enne elshe, pijpajuin, bosajuin of lente-ui, het is allemaal hetzelfde.
laura,
ik heb ooit een keukenmachine weggegeven; kon er niet mee werken. kreeg de stukken niet in mekaar gestoken en wat een werk om alles af te wassen en dan weer op te bergen. ik heb een blender (nochtans eentje van een goed merk, maar die is niet krachtig genoeg om noten e.d. fijn te maken). ga ook sparen voor een goede mixer met accessoires. denk dat je daar wel heel veel mee kan doen.


Door Elshe op 22 januari 2013

Hoi Martine, grappig… omdat jij ook bosajuin had geschreven, zag ik dat ik pijpajuin verkeerd had uitgesproken. Ik dacht pijpa- juin, maar snap nu dat het pijp-ajuin is, waardoor ik het woord ajuin nu wel had kunnen afleiden naar ui. De betekenis van het woord ‘schalullekes’ zou ik nooit geraden kunnen hebben.

Mijn moeder heeft een keukenmachine van Philips die van alles kan en je kan er ook een blender opplaatsen.


Door martine op 24 januari 2013

elshe,
van “schallulekes” hebik ooit nog nooit gehoord. weet niet met wat ik thuis gekomen zou zijn moest katinka mij op pad gestuurd hebben om dat te gaan kopen.
nog een vraagje : heeft er misschien iemand een tip waar je noten e.d. goedkoper kan vinden ? want in winkel wordt dat maar in kleine hoeveelheden verkocht. denk dat – als je naar het prijskaartje kijkt – je je notenmelk beter kant en klaar kan kopen. maar ben er wel van overtuigd dat de zelfgemaakte versie gezonder zal zijn!


Door Sonja op 28 januari 2013

Hallo Martine, Ik heb het geluk dat er een kaas en notenwinkel vlakbij is maar die is licht prijzig dus haal ik mijn noten ook bij de toko of sinds kort hebben wij een “turkse supermarkt” die verkopen noten vaak in grotere zakken en zijn dus in verhouding goedkoper, je moet er wel op letten dat je rauwe noten koopt en geen gezoute of gebrande. Mijn grootste verslaving zijn rauwe cashews 😉


Door Marielle op 25 januari 2013

Ik koop mijn noten bij de indieër in St-truiden aan t station. Zakken van 1kg of groter en redelijk van prijs..
Die vekoopt ook grote en kleine zakken amandelpoeder, rijstmeel, corn-meel ed….

Ik kom daar altijd heel zwaar beladen buiten. :-p


Door Elshe op 25 januari 2013

Hoi Marine, ik koop de paranoten, macadamia’s en pecannoten op de markt, wel rauw natuurlijk. Te samen ben ik ongeveer 14 euro kwijt en haal het aantal grammen wat op het prijskaartje staat, 250 of 300 gr. bijvoorbeeld.
De amandelnoten (11 euro nog wat) en cashew’s (18 euro en nog wat) haal ik biologisch uit de natuurwinkel, zakken van 1 kg.
Walnoten koop ik waar ze in de aanbieding zijn, heb laaatst een grote zak bij Lidl gehaald. Die schijnt ook de schoonste groenten en fruit te hebben. Ze hebben ook wat biologisch voedsel.

Wat ik mij afvraag of het echt nodig is of beter is om noten biologisch te halen.
Op de markt vonden ze het maar onzin om noten biologisch te kopen, want er zit een harde schil om de noot.


Door Tanja op 15 februari 2014

Hallo,
Die zus hier…… Nu een jaar later, is dit nog steeds een van mijn lievelingsgerechten en inderdaad….. snel gemaakt. Ik gebruik amandelschilfers en dan hoef ik ze niet te weken


Plaats een reactie Annuleren


*