/* Nav Bar */ ul.navbar-nav a { color: #807069; font-weight: bold; } /* Home Headings and Links */ h1, h2, h3 { color: #ff7c80; } h1 a, h2 a, h3 a, h4 a, h5 a, h6 a { color: #ff7c80; } /* Hero Unit Customizations */ #headerhero .container #call2action h1 { font-family: "Roboto Slab",serif; font-weight: bold; color: #e64827; text-shadow: none; } #headerhero .container #call2action h2 { font-family: "Roboto Slab",serif; font-weight: bold; color: #807069; text-shadow: none; } #headerhero .container #call2action a.btn { background-color: #ff7c80; } /* Checkmark Replacement */ #bizzdetails .details .reasons ul li { background: transparent url("http://legallyraw.be/wp/../wp-content/upload_folders/legallyraw.be/2016/01/vinkje-koraal.png") no-repeat scroll left top; } /* Optin Form Home - Button Color */ .btn-danger { color: #fff; background-color: #ff7c80; border-color: #ff7c80; } /* Referenties - Link Color */ #references a.morelink { color: #ff7c80; } /* Optin Box Sidebar - Button Color */ #phxoptin.optinwidget101 .btn { background-color: #ff7c80; } /* Optin Box PostFooter - Headline & Button & Border Color */ #phxoptin.optinwidget104 .phxtextwrap .phxoptin-headline { color: #ff7c80; } #phxoptin.optinwidget104 .btn { background-color: #ff7c80; } #phxoptin.optinwidget104 { border: 4px dashed #ff7c80; } /* Button Color Gravity Forms */ .gform_button { color: #fff; background-color: #ff7c80; border-color: #ff7c80; }

Page content

Andreas Moritz leverreiniging : mijn ervaring

Gisteren schreef ik het tweede artikel in deze leverreiniging reeks.

Andreas Moritz leverreiniging : ik deed ze en dit is mijn ervaring!

Dag 1 tot en met dag 5

Niks aan de hand. Licht eten is een makkie. Ik heb wel gekozen om malinezuur tabletten te nemen in plaats van het appelsap. Dat is dan weer de “suiker”freak in mij die niet teveel suiker wil binnenkrijgen. Ik eet al veel fruit maar telkens inclusief de vezels. Dit is toch wel een groot verschil met sap. Malinezuur tabletten blijken net zo goed te werken, dus daar ga ik voor.

Dag 6

  • ’s Morgens neem ik een supergrote smoothie en ’s middags nog snel een sla, maar ik vervang mijn avocado door een appeltje. Dat is ook lekker met sla.
  • ’s Avonds om 18u maak ik mijn bitterzoutdrankje, maar ik drink het nog niet op. Ik ga alles met één uur verschuiven omdat ik zo meteen nog naar een afspraak moet, waar ik tot 22u blijf.
  • Om 19u neem ik mijn eerste bitterzoutportie en om 21u mijn 2de portie bij mijn afspraak. Iedereen zit er aan de chips en cava en ik heb mijn bitterzoutdrankje. Yeaaahhh, lang leve de gezonde levensstijl! Maar ik verman me en neem me voor meer te genieten van het gezelschap dan van de hapjes en drankjes. En wonderbaarlijk, het gaat vlot. Om 22u neem ik afscheid en dus sta ik netjes op tijd om 22u45 in mijn keuken om de pompelmoes te persen.
  • Mijn maatbeker vol sap en olijfolie gaat mee naar boven en ik slok deze in één keer binnen. Ik vind het niet zo moeilijk. Het smaakt naar lekkere dressing. Dan ga ik liggen. Ik val meteen in slaap. Ja, een slaapmarmot ben ik altijd geweest.
  • Om 2u ’s nachts word ik misselijk wakker. Oh die olie, ik moet overgeven. Maar dat wil ik niet want het is net de bedoeling dat deze er langs de andere kant uitkomt. Dus ik verbijt mijn misselijkheid. Daardoor wordt het nog erger. Jakkes, ik begin te zweten. Het komt niet goed. Ik roep mijn hond Baloe bij me en deze kijkt me altijd aan met ogen die zeggen dat hij mijn miserie volop begrijpt en er voor me is. Dat kalmeert me. En Baloe vind het allang best dat hij nog eens mee op bed mag. Die is de koning te rijk. Ik verwijt mezelf dat ik dit weer op m’n eentje wou ondernemen terwijl mijn man de nacht had. Mijn dochter en haar vriend zijn wel thuis, maar die wil ik niet wakker maken. Het is een weekdag en zij moeten morgenvroeg gaan werken. Ik besluit op dat moment : leverreiniging, voor mij nooit meer! En ik zucht en zucht en zucht.

Dag 7

  • Maar toch val ik eindelijk terug in slaap. ’s Ochtends is de meeste misselijkheid verdwenen en blijft er slechts een sikkepitje onwel gevoel over.
  • Ik drink mijn derde portie bitterzout en ga met de honden op stap. Weer binnen drink ik de 4de portie en hup naar het toilet. Zowaar zie ik 5 stenen. Joepie!!!
  • Om 13u ga ik naar de darmspoeling, waar via die weg nog heel wat steengruis verwijderd wordt.

Dag 8

  • Ik voel me super. Echt super. Ik heb het gevoel dat deze leverreiniging me echt deugd gedaan heeft. En ik besluit : zo erg was het nu ook weer niet. En ik plan mijn volgende fase al. Binnen 4 weken doe ik dit opnieuw!

Dit was mijn ervaring. Wil jij ook aan zo’n reiniging beginnen, zou ik je aanraden om het boek aan te schaffen en er niet zomaar aan te beginnen. Het boek vind je HIER

Katinka
Katinka Michiels is oprichter en eigenaar van www.legallyraw.be Haar passie voor gezondheid dateert al van heel wat jaartjes terug. Zij richtte het bedrijf Slank & Gezond op een tiental jaar geleden om vrouwen te begeleiden om zich beter te voelen in hun vel. Nu ze zelf 50+ is, heeft ze zich gespecialiseerd om vrouwen boven de 40 te begeleiden naar een gezonde levensstijl.

Comment Section

8 reacties op “Andreas Moritz leverreiniging : mijn ervaring


Door tine op 9 mei 2013

klinkt toch maar eng hoor katinka. jij bent een vrouw met een sterk karakter en hebt die misselijkheid weten te verbijten. weet niet of dat mij zou lukken. denk dat ik eerder in paniek zou geraken. ben je niet om de 5 seconden naar de wc moeten lopen? enfin, petje af voor jou. veronderstel niet dat er bij jou voor leversteentjes gevonden zijn? ps: zou niet weten waar ik voor zo’n darmreiniging terecht kan…..


Door Katinka op 9 mei 2013

Ja Tine, ik vond het eigenlijk ook wat eng. Daarom dat het boek al 2 jaar in mijn kast stond. Maar al bij al ben ik toch blij dat ik het gedaan heb.
En ja hoor, vijf steentjes die het woord steen echt waard zijn. Verder enkel wat gruis.
Door de darmreiniging zit je niet echt vaak op het toilet omdat de darmen echt wel leeg zijn na zo een reiniging.


Door Sonja op 11 mei 2013

hmmm dit verhaal inspireert niet meteen tot enthousiasme voor zo’n leverreiniging maar het zet me wel aan tot het gaan lezen van het boek. Knap dat je het hebt gedaan! en ondanks alles 😉 toch het nog eens gaat proberen! chapeau! liefs Sonja


Door Moniek op 16 mei 2013

Hmmm…ik heb het boek ook al een tijdje in de kast staan en ook ik vind het eng om er aan te beginnen.
Toch maar weer eens doorlezen…
Is de darmreiniging naderhand echt nodig of kan het ook zonder?

Groeten Moniek


Door Katinka op 16 mei 2013

De reacties onder dit artikel beginnen bijna allemaal met hmmm… en dat begrijp ik helemaal want dat is net het gevoel dat ik ook had voor ik begon. Daarom liet ik het ook zo lang in mijn kast liggen.
Ik kan alleen maar vertellen dat ik superblij ben dat ik het toch gedaan heb.
Men raad in het boek de darmspoeling zowel voor als na de kuur aan (of althans zeker een klysma) en ik heb gekozen om het nadien te doen. Dit koos ik vooral omdat ik schrik had dat er een steentje zou blijven steken (weet niet of dit zelfs maar mogelijk is, maar ik wilde het zekere voor het onzekere nemen).


Door Jacomijn op 4 oktober 2013

Hoi Katinka,

Zelf heb ik al 5 keer de leverreiniging gedaan (n.a.v. het boek van Andreas Moritz) en weet daardoor dat het belangrijk is even een paar dagen te wachten met de tweede darmspoeling. De meeste rommel zit namelijk nog wel even in je dunnen darm en zal er met een hoge darmspoeling nooit uitgaan, hier spoel je alleen je dikke darm mee door. De eerste darmspoeling kan je beter wel op de 6e dag doen zodat je darmen lekker leeg zijn voor de ‘lever-flush’ en geen blokkades vormen voor de uitstoot van de ‘stenen’. Ook is het belangrijk om het niet zomaar een keertje te doen, maar net zolang door te gaan totdat je twee keer na elkaar geen groene galproppen/ gruis meer ziet. Anders kan je er weleens meer last van krijgen juist. Ik voel mij erg goed moet ik zeggen en ben spontaan zwanger geraakt na de kuur. Terwijl ik dacht dat ik totaal niet vruchtbaar was… Ik ga de kuur na mijn zwangerschap zeker afmaken en kan het iedereen aanraden! Mijn huid is ook echt enorm opgeknapt en heb totaal geen zwangerschapsklachten. Succes!


Door Katinka op 4 oktober 2013

Wat een ongelooflijk resultaat! Dat is super om te horen.


Door Christina koenders op 24 april 2014

Ik heb anderhalve week geleden de leverreiniging gedaan. Niet de eerste keer. Maar deze keer was ik goed voorbereid. Had de darmspoeling 10 dagen voordien gedaan en was doorblijven gaan met het dieet en appelsap. Daarnaast moest ik s’ morgens en s’avonds nog 2 tabletten cloro de magnesium slikken om de steentjes zachter te maken. Na de darmspoeling en drie dagen voor de leverreiniging heb ik ook nog kleipakkingen genomen. Voordat ik aan het epsonzout begon kreeg ik echter veel krampen in de blaasstreek. Ik dronk 2 liter kruidenthee en er kwamen 2 tamelijk grote nierstenen los in mijn urine. De pijn was weg nadien. De leverreiniging was zoveel gemakkelijer als de andere keren. Ik ging af een half uur na het innemen van de olijfolie met sap, sliep tot drie uur, twee descarga en daarna tot vijf uur, weer descarga. Na het epsonzout om 6.00 kwam de boel goed los. Nog een modderbad genomen en tijdens het modderbad kwam er nog veel los. Echter wat je bijna niet ziet, zag je nu in het modderbad, de glinsterende mini kristallen, die bij mij ellendige jicht veroorzaken. Heb de darmreiniging drie dagen later gedaan en toen kwamen er nog veel steentjes uit, ook zwarte. Alleen daarna heb ik te snel yoghurt en platte kaas gegeten voor de probiotica ( kefir kan ik hier niet kopen) en heb een week last gehad van misselijk gevoelens. Dit moet weer weggaan door s’morgens meloen te eten en s’avonds druiven. de rest van de dag normaal eten. Over 6 weken doe ik het over op dezelfde manier, alleen doe ik geen darmreiniging vooraf, maar op een natuurlijke weg de darm leeg maken voor de leverreiniging. Ik wil het nu volhouden totdat de lever helemaal schoon is.

Plaats een reactie


*