Page content

Appel rozijnen taartje

appel-rozijnen-taartjeEen appel rozijnen taartje smaakt lekker fris en zoet. Een ideale opknapper na een dag hard werken. Of een ideale afsluiter van een dagje shoppen. Wat ik eigenlijk bedoel, is dat elk excuus het juiste excuus is om dit taartje te eten. En zoals gewoonlijk : je maakt het in een wip!

Dit heb je nodig voor 2 mini porties appel rozijnen taart

  • Bodem : 1/2 kop rozijntjes + 1/2 kop appel (= 1 appel)
  • Vulling : 1 appel in schijfjes + snuf kaneel (optioneel)
  • Topping : karamelsaus

Zo maak je het :

  • Mix de bodem ingrediënten in een hakkertje. Je moet regelmatig het mengsel naar beneden schrapen, want rozijntjes mixen wat moeilijker dan dadels omdat ze minder sappig zijn. Je bent klaar als je een smeuïge massa hebt.
  • Doe de bodem onderaan een mooi kopje.
  • Leg hier bovenop de appelschijfjes en indien je wil ook een snufje kaneel
  • Karamelsaus maak je door 2 dadels te mengen met een paar eetlepels water. Je hebt ca 2 à 3 eetlepels water nodig en dit hangt af van de sappigheid van je dadels. Mix tot je een stroperige massa hebt.
  • Top je taartje met de karamelsaus

Zo’n eenvoudig taartje zullen ook je kids erg lekker vinden.

Heb jij er al zin in?

 

Katinka
Katinka Michiels is oprichter en eigenaar van www.legallyraw.be Haar passie voor gezondheid dateert al van heel wat jaartjes terug. Zij richtte het bedrijf Slank & Gezond op een tiental jaar geleden om vrouwen te begeleiden om zich beter te voelen in hun vel. Nu ze zelf 50+ is, heeft ze zich gespecialiseerd om vrouwen boven de 40 te begeleiden naar een gezonde levensstijl.

Comment Section

1 reactie op “Appel rozijnen taartje


Door Audrey op 6 februari 2014

Wow Katinka, zo simpel en zo lekker. Dit ga ik morgen maken!

Liefs Audrey

Plaats een reactie


*