Page content

Beter dan moeders tomatensaus

tomatenReceptje nr 5 : Beter dan moeders tomatensaus. Dit recept kent vele variaties sinds de eerste keer dat ik het maakte. Ik heb de fijnproeversversie en de meer zuivere variaties gemaakt. Dit is een variatie die iedereen graag heeft.

Recept Beter dan moeders Tomatensaus

Ingrediënten:

  • 3 kopjes tomaten, gesneden in stukken
  • ¼ eetlepel appelazijn
  • 1 eetlepel esdoornsiroop of 2-3 dadels
  • ¼ eetlepel zeezout (optioneel)
  • 1 eetlepel Provençaalse kruiden
  • ½ kopje verse basilicum
  • 1 ½  kopje zongedroogde tomaten
  • 1 teentje knoflook

Bereiding

  • Week de zongedroogde tomaten in warm water voor 30 tot 60 minuten, of 5 minuten in bijna kokend water. Verwijder achteraf het water. Zongedroogde tomaten bevatten over het algemeen zout. Als dit niet het geval is, voeg dan een beetje zeezout toe aan het recept.
  • Verwerk alle ingrediënten in een blender die hoge snelheden kan halen (zoals een Vitamix) of een keukenrobot of een gewone blender.

Tips

“Provençaalse kruiden” is een mix van gedroogde kruiden, meestal tijm, rosemarijn en basilicum. Ook terug te vinden onder de naam “Italiaanse kruiden”. Gewoon wat verse basilicum en wat gedroogde tijm toevoegen werkt ook perfect voor dit recept.

Echte spaghetti

Wat kan je doen met het recept van de tomatensaus? Verwerk wortelen en courgette in een hulpmiddel dat men spiralizer of Saladacco noemt en je hebt rauwe pasta.

Bekijk deze video om te zien hoe je dit kan maken.

Met de bekomen “pasta” en de Beter dan moeders Tomatensaus, maak je de beste rauwe spaghetti ooit!

Nog tips

Ik gebruik de tomatensaus ook als dipsaus bij groentjes als aperitiefhapje. Of op een rijstwafeltje.

Echt proberen hoor!

  • Vind je dit recept leuk? Geef dan een “vind ik leuk”je
  • Ga je het maken? Geef dan zeker een reactie!

Nieuw nieuw nieuw

Een e-book met basisrecepten die je in elke keuken, maar zeker in de plantaardige keuken nodig hebt. Neem hier een kijkje.

cu-basisrecepten

 

Katinka
Katinka Michiels is oprichter en eigenaar van www.legallyraw.be Haar passie voor gezondheid dateert al van heel wat jaartjes terug. Zij richtte het bedrijf Slank & Gezond op een tiental jaar geleden om vrouwen te begeleiden om zich beter te voelen in hun vel. Nu ze zelf 50+ is, heeft ze zich gespecialiseerd om vrouwen boven de 40 te begeleiden naar een gezonde levensstijl.

Comment Section

4 reacties op “Beter dan moeders tomatensaus


Door sonja op 29 mei 2014

Hey katinka..hoe komt het dat mijn tomatensaus zo verwaterd..blend alles i.d. vitamix


Door Katinka op 29 mei 2014

Waarschijnlijk door het vocht van je tomaten. Je kan je verse tomaten verminderen en de gedroogde verhogen. Gebruik dan zeker ook dadels ipv een vloeibare zoetstof. Ook dat zal verschil maken. xo


Door sonja op 17 juni 2014

Mag die pizza ook tijdens de detox..:-)


Door Katinka op 18 juni 2014

Welke pizza bedoel je Sonja? Als het een bodem heeft van volledig groentjes, dan kan het zeker. Een bodem glutenvrij van Schar of zo helaas niet omdat hier teveel dingen aan toegevoegd werden.

Plaats een reactie


*