Page content

Borrelhapjes uit de droogoven

Een verrukkelijk recept voor borrelhapjes uit de droogoven. Met kinderen in huis wordt er soms al eens wat meer creativiteit verwacht. Maar ook voor jezelf, is het wel eens leuk om jezelf eens op heel wat andere dingen te trakteren.
Wat dacht je van zo’n groenteballetje als borrelhapje?

 

Het vergt misschien even wat meer tijd, maar ach, het is tegelijk een meditatief werkje om de balletjes te rollen. Het kan je gedachten eens leeg maken. Onze geest zit altijd propvol gedachten, dus… je concentreren op een mooi gevormd balletje, het rollen van de balletjes in je handen, … kan die stroom van gedachten even een halt toeroepen. Gewoon aandachtig bezig zijn met wat je doet.

Leuk met de kids

Voor de kinderen is het ook een leuk werkje!
De borrelhapjes kan je als voorgerechtje gebruiken of kan je gewoon op tafel zetten, zodat je kinderen en jij er in de loop van de dag van kunnen genieten. En tegelijk hebben je kinderen ongemerkt een portie groentjes binnen.

Recept borrelhapjes uit de oven

Wat heb je nodig:

  • 1 wortel
  • 1 halve rode biet of 1 kleintje
  • een halve bloemkool
  • wat basilicum (fijn versnijden)
  • 2 knoflookteentjes
  • ½ kopje rucola fijn versneden
  • ½ kopje tomatenstukjes
  • 1 lepel fijn gesneden pijpajuin
  • 1 kop paddestoelen
  • ½ theelepel komijn

Zo maak je het:

  • Je mixt de bloemkool, rode biet en de wortel tot één geheel.
  • Daarna meng je er de andere ingrediënten bij. Je hebt dan dit: al een prachtig kleurenspel, en heel lekker. Daar wou Lothar alvast een hapje van!
  • Nu de balletjes rollen. Je kan ze zo al opeten.
  • Of je kan ze in een droogoventje plaatsen (6-tal uren of langer desgewenst). We hebben er een 29-tal balletjes van gerold.

En daar zijn de gedroogde balletjes, die dus als borrelhapje kunnen dienen met eventueel een dipsausje, of als voorgerechtje, of bij een hoofdgerecht.
Geniet ervan!

Valerie Nuytten
Valerie schrijft over haar familieavonturen met betrekking tot voeding, natuur en het leven. Valerie Nuytten heeft sinds jarenlang een grote passie voor gezonde voeding. Gaandeweg heeft ze ondervonden dat goede voeding zoveel teweeg kan brengen.

Comment Section

8 reacties op “Borrelhapjes uit de droogoven


Door Ellen op 25 juli 2014

Hoi Valerie,

Ziet er weer lekker uit! De biet is rauw neem ik aan?

Groetjes, Ellen


Door valerie op 27 juli 2014

Dank je voor je reactie! Ja, de biet is rauw 🙂


Door Tamara op 29 juli 2014

Hoi Valerie, bedoel je met mixen ‘blenden’? Of moet het echt met een staafmixer?


Door Katinka op 30 juli 2014

Ik heb het recept nog niet zelf gemaakt Tamara, maar dit is mijn idee: Je kan het blenden als je een sterke mixer hebt zoals bijvoorbeeld de vitamix. Anders zou ik het met de staafmixer doen. Als Valerie dit berichtje ziet, zal ze ook nog wel antwoorden (misschien vakantie, dat weet ik niet) Liefs, Katinka


Door valerie op 17 augustus 2014

hoi,
ja, vakanties zijn hier soms wel heel druk, vandaar het latere antwoord.
Ik heb het met een staafmixer gedaan. Zoals Katinka schrijft, dat je het dan best blend met een sterke mixer :).

groetjes,

Valerie


Door Esmiralda op 21 december 2014

Ik heb het recept gemaakt maar de ingrediënten ‘ plakken ‘niet en het is erg nat ik kan er eigenlijk geen balletjes van maken ,hoe kan ik ? De spaak is prima
Ze staan nu in de droog oven ik ben benieuwd hoe ze eruit komen 😉 kan niet wachten 😉 )))

Groetjes


Door Moi op 12 augustus 2015

Hallo Valerie,

Ik wil het eens proberen..
maar op hoeveel graden moet het droogoventje?
Ik heb er eentje te leen, maar ben er nog niet in thuis 🙂


Door Valerie op 14 augustus 2015

hoi hoi,
Fijn dat je dit gerechtje maakt.
ik heb het droogoventje toen op 42 graden gezet.
Het kan inderdaad erg nat worden. Misschien door de tomaten, als daar veel sap in zit. Soms is het een beetje experimenteren met de ingrediënten: misschien kan je er dan meer paddestoelen in doen, of wat meer bloemkool.
groetjes!
Valerie

Plaats een reactie Annuleren


*