/* Nav Bar */ ul.navbar-nav a { color: #807069; font-weight: bold; } /* Home Headings and Links */ h1, h2, h3 { color: #ff7c80; } h1 a, h2 a, h3 a, h4 a, h5 a, h6 a { color: #ff7c80; } /* Hero Unit Customizations */ #headerhero .container #call2action h1 { font-family: "Roboto Slab",serif; font-weight: bold; color: #e64827; text-shadow: none; } #headerhero .container #call2action h2 { font-family: "Roboto Slab",serif; font-weight: bold; color: #807069; text-shadow: none; } #headerhero .container #call2action a.btn { background-color: #ff7c80; } /* Checkmark Replacement */ #bizzdetails .details .reasons ul li { background: transparent url("http://legallyraw.be/wp/../wp-content/upload_folders/legallyraw.be/2016/01/vinkje-koraal.png") no-repeat scroll left top; } /* Optin Form Home - Button Color */ .btn-danger { color: #fff; background-color: #ff7c80; border-color: #ff7c80; } /* Referenties - Link Color */ #references a.morelink { color: #ff7c80; } /* Optin Box Sidebar - Button Color */ #phxoptin.optinwidget101 .btn { background-color: #ff7c80; } /* Optin Box PostFooter - Headline & Button & Border Color */ #phxoptin.optinwidget104 .phxtextwrap .phxoptin-headline { color: #ff7c80; } #phxoptin.optinwidget104 .btn { background-color: #ff7c80; } #phxoptin.optinwidget104 { border: 4px dashed #ff7c80; } /* Button Color Gravity Forms */ .gform_button { color: #fff; background-color: #ff7c80; border-color: #ff7c80; }

Page content

Britt gaat schrijven voor Legally Raw

britt hansenBritt gaat schrijven voor dit blog omdat ze heerlijke receptjes maakt en helemaal volgens de Legally Raw principes. In dit blogje stelt ze zichzelf voor :

Britt aan het woord

Ik ben Britt Hansen. Ik ben een Zweedse en kwam in Nederland terecht puur omdat een Nederlandse vrachtwagenchauffeur zo nodig met me moest trouwen,;-) geintje hoor, ik was zelf stapelverliefd op hem. Maar ach…de liefde ging over en nu zijn we gescheiden en ik ben singel. Wel fijn zo.

Ik vier altijd mijn 25-ste verjaardag en aangezien ik dat nu al 29 keer heb gedaan weten jullie hoe oud ik ben(de leeftijd van een vrouw is een auw.. pijnlijke punt, stom eigenlijk, want hou je je lichaam in vorm moet je er trots op zijn).

Gezond eten

Mijn leefstijl en passie is gezond eten. Geneeskrachtige kruiden en superfoods. Ja, ik ben een echte Superfoody in hart en nieren. Ik ben net een spons. Ik lees en leer alles over lichaamlijke verzorging, inwendig en uitwendig. Daarmee bedoel ik: gezondheid bereik je door wat je eet en ook van wat je op je huid(je grootste orgaan)smeert.

Eet je niet gezond – voeding zonder chemische bewerkingen, pesticiden en andere gifstoffen, GMO, jakkes… – is dat ook aan je uiterlijk te zien. Gezondheid straalt van binnenuit! Ik ben ook van mening dat alles wat je op je huid smeert je ook moet kunnen eten(nou ja..letterlijk dan;-)

Superfoods

Gezond gegeten heb ik altijd gedaan. Veel fruit en groente, vlees ben ik nooit geen liefhebber van geweest. Toen mijn interesse voor superfoods begon, was ik gelijk verkocht. Dit was het! Ik voelde me fit en heerlijk erbij! Bovendien merkte ik dat me beter begon te voelen en vast besloten werd om mijn doel te bereiken.

Mijn eigen doel

Mijn eigen doel, ook een van de redenen ik zo fanantiek ben, is om van een neuropatische aandoening te genezen. 9 jaar geleden kreeg ik last van mijn zenuwstelsel. Het begon in mijn voeten en verspreidde zich door mijn benen tot aan mijn stuit. De oorzaak ervan is nog steeds onduidelijk en door te gissen kom ik niet verder. Aangezien geen enkele medicijn voldoende helpt zal ik wel waarschijnlijk de verkeerde behandeling krijgen. Ik wil van de medische geneesmiddelen af! Die maken me niet beter. Eerder slechter.

Ik begon met mijn eigen genezing. Kruiden en superfood, raw, biologisch en veganistisch. Ik word langzaam beter. Na 8 jaar niet te hebben kunnen zitten van de pijn, ik heb gestaan, gelopen en gelegen, kan ik nu sinds 1 jaar terug weer op een stoel zitten(al niet TE lang).

Zo eet ik

Elke dag begin ik met een Groene Smoothie. Die is zo ontzettend lekker en verzuiverend. Een Groene Smoothie kent enorm veel variaties. Ik ben gek op kokos en raw cacao (chocolade) mmmm……wat een heerlijke gezonde verslaving;-). Dagelijks zorg ik ook voor mijn B12, wat wel nodig is omdat ik geen vlees eet.

De goede vetten en eiwitten haal ik uit noten, zaden en oliën, mm….jammie….kokos:-), rode palm, hennep, avocado….eiwitten krijg ik ook binnen via algen en grassen.

Op mijn dagmenu staan ook superfoods zoals, gojibessen, incabessen, maca, baobab, acai, camu camu….., gedroogde vruchten, verse fruit en groenten. Algen, verse kruiden, bladgroenten voor zuurstof en chlorofyl, probiotica, vitamine D, enz enz….

Grootste vijand

Onze grootste vijand is geraffineerd suiker. Ik vergelijk suiker met een moordenaar. Als zoetstof neem ik kokosbloesemsuiker, ahornsiroop, lucuma of mesquite. Deze zoetstoffen hebben een lage GI, dus fijn voor een evenwichtige bloedsuikerspiegel;-)

Ik hoop dat ik hier als gastblogger een stuk inspiratie en ideën kan brengen aan jullie allemaal die gezondheid willen bereiken, behouden of verbeteren. Ik wil hier ook tips en advies geven om ziekten te voorkomen, natuurlijke verzorgingtips en een hoop heerlijke recepten.

 

 

 

Britt Hansen
Ik ben Britt. Mijn grote passie voor gezonde voeding en natuurproducten neemt een grote plaats in mijn leven. Geneeskrachtige kruiden en superfoods helpen me om mijn doel te bereiken - een leven zonder pijn. Met verzorgingstips en lekkere recepten(bomvol fijne voedingsstoffen) hoop ik je te kunnen inspireren op pad naar een fit, slank en gezond lichaam, vol energie.

Comment Section

8 reacties op “Britt gaat schrijven voor Legally Raw


Door Ellen op 9 april 2014

Hallo Britt,

Leuk dat je hier ook komt schrijven, ben benieuwd naar jouw artikelen!

Groetjes, Ellen


Door Britt op 9 april 2014

Dank je wel, Ellen! Ik vind het ook leuk om hier te zijn en jullie allemaal te leren kennen, van elkaar te leren en inspireren!

Groetjes
Britt


Door Liv Bonné op 9 april 2014

Alvast bedankt ! ben ook benieuwd en dan toch vooral waar jij je vit B 12 uithaalt ! Liv x


Door Sonja op 9 april 2014

Hallo Brit welkom. Ik ben erg benieuwd, ook naar je verhalen van herstel van je ziekte en reacties van artsen hierop. Jij maakt waar wat Hippocrates al zei ‘let food be thy medicine’ Dat is geweldig en zal inspirerend zijn voor een ieder in een situatie die lijkt op die van jou. Top! en ik ben altijd bereid om recepten die je deelt te testen! 😉


Door Britt op 9 april 2014

Hoi Sonja!
Hartstikke bedankt voor je leuke reactie! Ja, ik ben mijn eigen dokter geworden;-)
Na bij de pijnkliniek een prik in mijn rug te hebben gekregen, wat niets opleverde,
liet ik de Specialist Pijnbestrijding-deskundige arts mijn voeten zien….Ik ging naar
huis met het antwoord: ik kan niets meer voor u betekenen, mevrouw Hansen.
Tja, ik dacht; goed zo, ik doe het lekker zelf, medicijn is toch slecht, al heb ik het
nog – let: nog! hard nodig. Op een dag niet meer, dat is mijn doel!

Groetjes
Britt


Door Britt op 9 april 2014

Hoi Liv!
Ik ben ook benieuwd en vind dit erg spannend. Ik voel me warm ontvangen hier,
ben zeer blij voor alle reacties, nu al:-)
Ik zal je vertellen, omdat je het graag wou weten, hoe ik vitamine B12 binnenkrijg.
Ik ben zeer bewust dat B12 alleen uit dierlijke producten te halen is, B12 uit algen,
groen en grassen kan het lichaam niet opnemen. Ik slik elke dag B12-supplement
1000 mcg, dat is meer dan ruim voldoende;-)

Groetjes
Britt


Door Conny op 9 april 2014

Wat super om te horen dat het beetje bij beetje beter gaat. Ben erg benieuwd naar je artikelen en recepten.


Door Britt op 9 april 2014

Dank je wel, Conny! Ik ben ook erg benieuwd naar de reacties. Ik hoop dat ik vele mensen kan inspireren en iets positiefs kan brengen. Ik ben nu al zo ontzettend blij met alle leuke reacties en ik ben nog niet eens begonnen… alhoewel….;-)

Groetjes
Britt

Plaats een reactie


*