Page content

Chocolade pecan cake supersnel

cakeDeze chocolade pecan cake heeft een decadente naar chocolade smakende basis. Een tussenlaagje van heerlijk smeuïg caramel. En getopt met zelfgemaakte (en zeer gemakkelijk) kokosroom.

Dit heb je nodig voor een kleine cake basis

  • 1 kop pecans + 1 kop dadels + 1 tl vanille + 1 el cacao
  • Heb je te weinig gemaakt voor jouw maat van springvorm : doe dan dezelfde hoeveelheid noten en dadels er bij.
  • Heb je te veel gemaakt voor jouw maat van springvorm : rol van het overschot kleine snoepballetjes en rol deze doorheen kaneel of kokosschilfers

Mix het mengsel in een hakkertje tot dit een plakkerige massa is geworden. Deze druk je op de bodem aan.

zoete-caramel-basis

 

 

 

 

Dit heb je nodig voor de caramelsaus

  • 1 kop dadels + 1 tl vanille + 1/2 tl kaneel + 1/2 tl nootmuskaat + ongeveer 1 kop water (hoeveel water je nodig hebt, hangt wat af van de sappigheid van je dadels – pas dit dus aan tot je een smeuïge caramel saus hebt)

zoete-caramel-saus

 

 

 

 

 

Dit heb je nodig voor de topping :

Naar keuze : kokosroom of kokosschilfers of een snuf kaneel of wat pecannoten ter versiering. Hoe je zelf kokosroom maakt zie je in dit artikel.

zoete carameltaart met room 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ga jij deze zoete caramel uitdaging aan?

Katinka
Katinka Michiels is oprichter en eigenaar van www.legallyraw.be Haar passie voor gezondheid dateert al van heel wat jaartjes terug. Zij richtte het bedrijf Slank & Gezond op een tiental jaar geleden om vrouwen te begeleiden om zich beter te voelen in hun vel. Nu ze zelf 50+ is, heeft ze zich gespecialiseerd om vrouwen boven de 40 te begeleiden naar een gezonde levensstijl.

Comment Section

6 reacties op “Chocolade pecan cake supersnel


Door Petra op 8 februari 2014

Wow… dit is toch wel een heeeeeeeeel erge verwennerij, met zoveel zoettt…. Voor hoeveel porties is dit recept bedoeld? Dat vind ik altijd zo lastig…
Dankjewel voor alle recepten en info!


Door Katinka op 8 februari 2014

Jaaaaaa, is inderdaad een super verwennerij. Ik begrijp dat je het erg lastig vindt dat porties nooit duidelijk omschreven worden. Dit heeft ook te maken met hoe je dit eet, want ik eet het wel eens als maaltijd en dan is de portie weer wat groter. Over het algemeen zal je zelf wel voelen dat een kleine portie genoeg is, althans een portie kleiner dan je van een traditioneel gebak zou eten. Door de goede vetten en vezels zal je echt snel een voldaan gevoel krijgen.


Door lydia op 8 februari 2014

Hoi Katinka,

En die vanilla, kun je die ook in de winkel kopen?
Wil je mij op mijn emal beantwoorden?


Door Katinka op 8 februari 2014

Hoi Lydia, dat hakkertje ziet er prima uit hoor! Vanille kan je in sommige supermarkten kopen maar zeker ook in de natuurwinkel. Liefs, K


Door Zelleke op 8 februari 2014

Hoi Katinka, hoe verkrijg je die kokosroom zo lekker dik? Ik vind hier in de winkel enkel kokosmelk en die is veel te dun. Kan je die opkloppen tot een room en zo ja moet ik daar dan iets aan toevoegen of is er toch een verschil tussen kokosmelk en kokosroom?


Plaats een reactie


*