/* Nav Bar */ ul.navbar-nav a { color: #807069; font-weight: bold; } /* Home Headings and Links */ h1, h2, h3 { color: #ff7c80; } h1 a, h2 a, h3 a, h4 a, h5 a, h6 a { color: #ff7c80; } /* Hero Unit Customizations */ #headerhero .container #call2action h1 { font-family: "Roboto Slab",serif; font-weight: bold; color: #e64827; text-shadow: none; } #headerhero .container #call2action h2 { font-family: "Roboto Slab",serif; font-weight: bold; color: #807069; text-shadow: none; } #headerhero .container #call2action a.btn { background-color: #ff7c80; } /* Checkmark Replacement */ #bizzdetails .details .reasons ul li { background: transparent url("http://legallyraw.be/wp/../wp-content/upload_folders/legallyraw.be/2016/01/vinkje-koraal.png") no-repeat scroll left top; } /* Optin Form Home - Button Color */ .btn-danger { color: #fff; background-color: #ff7c80; border-color: #ff7c80; } /* Referenties - Link Color */ #references a.morelink { color: #ff7c80; } /* Optin Box Sidebar - Button Color */ #phxoptin.optinwidget101 .btn { background-color: #ff7c80; } /* Optin Box PostFooter - Headline & Button & Border Color */ #phxoptin.optinwidget104 .phxtextwrap .phxoptin-headline { color: #ff7c80; } #phxoptin.optinwidget104 .btn { background-color: #ff7c80; } #phxoptin.optinwidget104 { border: 4px dashed #ff7c80; } /* Button Color Gravity Forms */ .gform_button { color: #fff; background-color: #ff7c80; border-color: #ff7c80; }

Page content

Chocolade peren ontbijttaart

Chocolade is mijn favoriet en ik denk niet dat ik de enige ben. Het liefste eet ik het zo puur mogelijk. Ondanks dat ik geraffineerde suiker probeer te vermijden bevat deze reep toch een klein gehalte aan suiker. Al zijn er tegenwoordig ook chocolade repen die gezoet worden met bananenpoeder of kokosbloesemsuiker. Des te hoger het cacao gehalte, des te minder suiker het bevat. Ik kies altijd voor een cacao percentage van 70 tot 75% anders vind ik het zelf te bitter worden.

Ontbijttaart

Pasgeleden deed ik mee aan een Fairtrade bakwedstrijd en won ik de tweede prijs met deze overheerlijke ‘Ontbijttaart’!

Ontbijttaart? De taart is op basis van bananen en cashewnoten. Ik eet deze taart dan ook gewoon als ontbijt.

Recept voor Chocolade – Peren Ontbijttaart

Dit heb je nodig:

  • 100 gr cashewnoten
  • 350 gr bananen
  • 100 gr chocolade 70+, gebroken in kleine blokken
  • 1 el kokosroom
  • 2 tl kaneel
  • 1 draai vers gemalen zongedroogde Tomaat Mix Peper Olijven of
  • een snuf Keltisch zeezout en wat peper
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 eieren, M
  • 2 peren (Doyenne du Comice)

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Vet een bakvorm in van 18 cm doorsnede of bekleed deze met een vel bakpapier.
  • Vermaal de cashewnoten in een keukenmachine samen met de bananen. Begin met stand 1 en laat deze op stand 3 ongeveer 3 tot 4 minuten draaien, totdat de cashews heel fijn zijn.
  • Smelt intussen in een kleine steelpan op laag vuur de chocolade samen met de kokosroom.
  • Voeg de gesmolten chocolade samen met de kaneel, peper, het bakpoeder en eieren aan het banaan- noten mengsel toe en mix alles nogmaals 1 minuut op stand 1 goed door.
  • Stort het beslag in de bakvorm.
  • Schil de peren, halveer deze en verwijder het klokhuis. Halveer de helft nogmaals en snijd deze in plakjes.
  • Leg deze op de bovenkant van de taart (6x).
  • Bak de taart in 60 minuten op 180 graden af.
  • Laat deze 5 minuten afkoelen voordat je de bakvorm verwijderd.

Jouw beurt

En nu jij! Ik ben benieuwd of ik je geïnspireerd heb en welke variant jij gaat maken. Wil je nog meer inspiratie download dan mijn GRATIS (bak)ebook ‘Snoepen zonder Schuldgevoel‘ via https://www.lebonbonfranc.com/glutenvrij-bakebook-snoepen-zonder-schuldgevoel/.

Natalie Rocha
Natalie is orthomoleculair voedingsdeskundige met darmtherapie als specialisatie. Ze is Francofiel en heeft een passie voor koken en bakken. Zelf heeft ze door het verbeteren van haar darmgezondheid en het toepassen van cognitieve gedragstherapie en persoonlijk leiderschap ervaren hoe het is om van haar vage klachten af te komen. Sinds oktober 2016 is zij haar online programma 'Eet jezelf in 6 weken Energieker en Schoon' gestart (www.leefgezondacademie.nl) waarin ze op een natuurlijke manier deze klachten behandelt. Via haar website www.lebonbonfranc.com deelt zij graag haar kennis en recepten.

Comment Section

0 reacties op “Chocolade peren ontbijttaart

Plaats een reactie


*