Page content

Citroentaart

citroentaart-195God vergeef me! Ik at de hele raw citroentaart op. Ik kon me gewoon niet inhouden. Hij was onweerstaanbaar. TE lekker! Ik kon niet stoppen voordat er gene ene kruimel meer van over was…….

God heeft me vergeven omdat de taart goed voor me was. De taart had een heerlijke vulling van frisse citroen en citroenen zijn bovendien ontzettend gezond.

Opnieuw gemaakt

Dus heb ik nogmaals deze recept gemaakt om met jou te delen, MAAR dit keer heb ik er TWEE taartjes van gemaakt in het geval van “je weet wat” gebeurt en gauw het ene taartje aan mijn geliefde zoon gegeven;-)

Deze taartjes zijn zooooo lekker dat je er verliefd op wordt. Klinkt Citroen en Pecannoot niet ontzettend lekker? Ja, he? Dan moet je mijne Citroentaartjes PROEVEN!!

De voordelen van pecannoten

  • PECANNOTEN bevatten, zoals alle andere noten(behalve kokosnoot), steenvruchten of peulvrucht(pinda) goede gezonde onverzadigde vetzuren. Deze vetzuren zijn gunstig voor je cholesterolgehalte, je bloeddruk en beschermen je tegen hart -en bloedziekten. De oliezuur in pecannoten heeft een beschermende werking voor onze vrouwelijke borsten tegen een al te vaak voorkomende ernstige ziekte.
  • Wat echt opvallend bij de pecaannoot is de ZEER grote gehalte vitamine E. 100 gram pecannoten geeft je er liefst 163% van de ADH!
  • De pecannoot blijft ons verbazen met een vitamine B1-percentage uit 55% per 100 gram van de ADH! De Pecannoot is überhaupt rijk aan de vitaminen B. Pecannoten hebben ze bijna allemaal; B1, B2, B3, B5, B6 en B11.
  • Wil je NOG meer verbazingwekkend over Pecannoten weten? Oke…de mineralen zijn er vele en ook deze hebben hoge gehalten; Mangaan(196% van de ADH), koper(133% van de ADH). Hoge waarden vind je er ook van zink, ijzer, magnesium en fosfor. Kalium, calcium en seleen sluiten de lange lijst van mineralen af. Tjo.. wat een noot!! Even mijn voorhoofd afdrogen;-)
  • Pecannoten bevatten belangrijke fytonutriënten en antoxidanten die beschermen het lichaam tegen gevaarlijke stoffen(de vrije radicalen). Enkele ervan zijn de polyfenol ellagzuur, de antioxidanten beta-caroteen, luteïne en zeaxanthine.
  • De pecannoot is ook goed voor de brain, helpt tegen obesitas en is ook goed voor je gewicht;-)

Weet je NOG wat? Pecannoten zijn ontzettend LEKKER!!

De voordelen van citroenen

  • CITROENEN zitten BOMVOL vitamine C, antioxidanten en fytonutriënten. Om mee te beginnen is deze zure fruit een zeer BASISCHE fruit qua ph-gehalte. Citroen is hydraterend, reinigt je lichaam, beschermt je tegen infecties en bacteriën. Citroen heeft ontelbare gezonde werkingen. Citroen hoort tot de gezondste vruchten je kunt eten, drinken en zelfs op je huid kan gebruiken!
  • Citroen voorkomt, vermindert of geneest lichte zoals ernstige kwalen; Door de hoge vitamine C-gehalte verbetert citroen je weerstand en beschermt je tegen virussen. Citroen zorgt voor een grotere zuurstofopname in het bloed. Citroen heeft positief invloed op het cholesterol, bloeddruk en je hart -en bloedvaten. Citroen is goed voor je ogen, hersens en gaat de meest gevreesde en dodelijke ziekten tegenaan.
  • Citroen zorgt voor een goed gebalanceerde bloedsuikerspiegel en is daarom zeer gunstig voor in het bijzonder iemand met een diabetes. Citroen werkt ook ontstekingsremmend.
  • Citroen helpt bij reuma, hepatitis, obesitas, lever- gal- darm- nier -en blaasproblemen en werkt afslankend. Wie heeft het er niet over “een Citroensapkuur” gehoord?;-)
  • Ja, citroen heeft een zeer krachtige ontgiftende werking. Dat is overduidelijk!
  • Citroen maakt je huid heerlijk zacht, fris en schoon. Citroen kan zelfs acne verwijderen. Donkere kringen, plekken en rimpels kan je met citroen vervagen/bleken. Citroensap is ook goed om je haren mee te spoelen.

Citroenen zijn gezond, vind je niet?;-)

Om TEVEEL te eten van een taart met zoveel gezonde ingrediënten als mijne CITROENTAART kan wel bijna niet? Het enige ongemak zal wel het te volle gevoel zijn, dan;-)

Ik weet wat je nu op zit te wachten. Het RECEPT, natuurlijk!! Hier komt het!

Recept voor raw citroentaart

Voor 2 – 3 CITROENTAARTJES heb je nodig:

Voor de taartjesbodems:

citroentaart-1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

citroentaart-2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

citroentaart-3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • 1 cup raw Pecannoten
  • 5 Medjouldadels
  • 1 el Kokosolie(extra virgin)
  • 1/4 tl Himalayazout

Voor de vulling:

citroentaart-4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

citroentaart-5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • 1 cup raw Cashewnoten(4 – 6 uren geweekt)
  • 1/3 cup Kokosmelk(vol vet)
  • 3 el Ahornsiroop
  • Sap en Schil van 1 Citroen

Bereiding:

  • Leg de pecannoten, de medjouldadels, kokosolie en Himalayazout in je foodprocessor en mix het geheel fijn en tot een plakkerige consistentie.
  • Druk deze plakkerige deeg in 2 à 3 taartvormpjes met losse bodem(of maak er een grote taart van). Als je geen taartvormpjes hebt, neem een andere vorm van de afmeting 9 – 10 cm. Besmeer eerst de taartvormpjes met wat kokosolie. Gebruik je een andere type vorm bedek hem met plastic folie tot over de randjes. Zet de taartjes in de koelkast om ze wat te laten “stijven” en maak ondertussen de vulling!
  • Voor de vulling doe je de geweekte cashewnoten samen met kokosmelk, ahornsiroop, sap en schil van de citroen in je blender. Mix alles tot een gladde, smeuïge crème. Deze crème moet wat traag vloeiend zijn, als een smoothie ongeveer;-) In de koelkast wordt de crème straks vaster.
  • Haal de gemaakte pecannoottaartjes uit de koelkast en vul ze met deze zalige, frisse, overheerlijke, romige crème van citroen….aaahhhh…:-)
  • Laat nu je taartjes een poos, 4 tot 5 uren, in de koelkast staan voordat je ze gaat eten. Je haalt de taartjes makkelijk los uit de vormpjes en serveer ze heerlijk koel. Ze smaken als een hemelse paradijs zooooooo lekker….een gezonde dessert met een goed geweten;-)

citroentaart-6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

citroentaart-7

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ga jij ook smullen van dit recept?

Britt Hansen
Ik ben Britt. Mijn grote passie voor gezonde voeding en natuurproducten neemt een grote plaats in mijn leven. Geneeskrachtige kruiden en superfoods helpen me om mijn doel te bereiken - een leven zonder pijn. Met verzorgingstips en lekkere recepten(bomvol fijne voedingsstoffen) hoop ik je te kunnen inspireren op pad naar een fit, slank en gezond lichaam, vol energie.

Comment Section

3 reacties op “Citroentaart


Door sonja op 2 juli 2014

Oooh katinka..ik ga voor de frisse citroentaart!!:-) ziet er supper uit..bedankt


Door sonja op 11 november 2014

Walnoten of pecannoot is dat ongeveer hetzelfde kwa voedingswaarde enz..


Door Britt op 11 november 2014

Hoi Sonja,
Walnoten en pecannoten bevatten allebei dezelfde fijne onverzadigde vetzuren, vitaminen en mineralen. Een beetje variaties zijn er wel altijd, walnoten zitten hoger in Omega-3, pecannoten zijn extra goed voor de bloedsuikerspiegel. Qua prijs scheelt het ook wat;-)

Liefs
Britt

Plaats een reactie


*