Page content

Courgettetaart

Ik eet de groenten erg vaak, courgette. Deze groente is lekker makkelijk. Zo klaar en vol van voedingstoffen.

Ik ben erg van de groente hussels, dus gooi altijd van alles door elkaar. Zo ook de courgette. Hij is ook zo klaar. Als je hem te lang laat bakken dan word het ook smurrie dus niet handig. En je kunt met de courgette alle kanten op, bakken in de pan met allerlei andere groenten, door de lasagne ook erg lekker, als courgette spaghetti, lekker door een salade…tal van ideeën met een courgette.

Krantenknipsel recept courgettetaart

Zo zat ik vorige week bij mijn oma en kwam de buurvrouw binnen met een recept. Courgettetaart. Nog zo lekker ouderwets, uitgeknipt uit de krant. Ze weet dat mijn moeder en ik ook altijd wel het een en ander bakken dus wilde zij, hoe lief, het krantenknipsel kopiëren bij de supermarkt. Maar wij als moderne mensen maakten hier even een fotootje van met onze telefoon. En gelijk gingen wij die middag aan de slag. Wel onze eigen draai aan dit recept gegeven natuurlijk. Bij ons geen geraffineerde suikers, wel speltbloem en zuiveringszout.

Courgette niet geproefd in courgettetaart

En super lekker he!! Wauw.. je verwacht courgette te proeven in een courgettetaart, maar dit was niet het geval. Dus wij met onze creatie naar de familie. En vooral niet zeggen dat het hier om de courgette taart ging. Iedereen vond hem heerlijk. En na afloop verteld wat erin zat. Niemand geloofde het. Dus zeker een aanrader voor het kind die zegt geen courgette te lusten. Maak de courgettetaart en ze zijn overstag.

Recept voor courgettetaart

Dit heb je nodig:

  • 2 courgettes
  • 350 gram kokosbloesemsuiker
  • 750 gram speltmeel
  • 3 theelepels natriumbicarbonaat
  • 2 theelepel kaneel
  • 4 eieren
  • 125 ml olijfolie
  • 200 gram walnoten
  • een bakvorm van doorsnee 26cm

Zo maak je het:

  • Warm de oven voor op 150 graden op.
  • Schil de courgettes en snij ze in kleine blokjes.
  • Meng dan de eieren, de blokjes courgettes en de olie tot een dikke brei in de blender of keukenmachine.
  • Meng alle droge ingrediënten.
  • Knijp de walnoten fijn met de handen.
  • Mix alles vervolgens samen.
  • Mix de dikke brei en de droge ingrediënten.
  • En als dat goed gemixt is voeg je de walnoten toe.
  • Vet een bakvorm in.
  • Doe het mengsel in de bakvorm en zet deze anderhalf uur in de oven.
  • Even af laten koelen en gewoon gelijk eten!

Warm is hij echt waanzinnig lekker. Koud ook hoor 🙂

Succes

Nikki Van Wijk
Nikki van Wijk heeft een passie voor een gezonde levensstijl. Zij is altijd opzoek naar de laatste gezondheidstrends om te kunnen delen met haar omgeving. Als eigenaresse van gezondheidscentrum Zentive - waar de hoge darmspoelingen en voeding centraal staan - weet zij dit perfect te combineren. Met haar dochter (6) vormt zij een creatief duo, die zich uit in de leukste, lekkere en gezonde gerechten.

Comment Section

1 reactie op “Courgettetaart


Door Veronica op 25 september 2017

Deze middag hebben wij een lasagne met courgetes gemaakt. Uitstekend; ik wil wel eens een courgettetaart maken. Kun je de taart ook als middagmaal eten?

Plaats een reactie


*