/* Nav Bar */ ul.navbar-nav a { color: #807069; font-weight: bold; } /* Home Headings and Links */ h1, h2, h3 { color: #ff7c80; } h1 a, h2 a, h3 a, h4 a, h5 a, h6 a { color: #ff7c80; } /* Hero Unit Customizations */ #headerhero .container #call2action h1 { font-family: "Roboto Slab",serif; font-weight: bold; color: #e64827; text-shadow: none; } #headerhero .container #call2action h2 { font-family: "Roboto Slab",serif; font-weight: bold; color: #807069; text-shadow: none; } #headerhero .container #call2action a.btn { background-color: #ff7c80; } /* Checkmark Replacement */ #bizzdetails .details .reasons ul li { background: transparent url("http://legallyraw.be/wp/../wp-content/upload_folders/legallyraw.be/2016/01/vinkje-koraal.png") no-repeat scroll left top; } /* Optin Form Home - Button Color */ .btn-danger { color: #fff; background-color: #ff7c80; border-color: #ff7c80; } /* Referenties - Link Color */ #references a.morelink { color: #ff7c80; } /* Optin Box Sidebar - Button Color */ #phxoptin.optinwidget101 .btn { background-color: #ff7c80; } /* Optin Box PostFooter - Headline & Button & Border Color */ #phxoptin.optinwidget104 .phxtextwrap .phxoptin-headline { color: #ff7c80; } #phxoptin.optinwidget104 .btn { background-color: #ff7c80; } #phxoptin.optinwidget104 { border: 4px dashed #ff7c80; } /* Button Color Gravity Forms */ .gform_button { color: #fff; background-color: #ff7c80; border-color: #ff7c80; }

Page content

Dagboek van Bonnie

Na de pretoxdagen volgen de detoxdagen. Vandaag de tweede dag van de Detox…en het gaat goed!

Mijn buik rommelt

Gisterenavond had mijn buik het even heel zwaar, er was toch een gerommel in mijn darmen, ik voelde bijna alle groente en fruit heen en weer rennen in paniek, wat gebeurd hier! Wat gebeurt hier! Waar zijn de m&m`s, en de koekjes en de suiker! Ik ben maar naar bed gegaan en uiteindelijk was alles weer rustig…

Lekkere recepten

Maar voornamelijk voel ik me goed…Soms heb ik honger, maar dan is het meestal alweer tijd om te eten. De smoothies zijn een uitdaging, ik probeer van alles uit, vanmorgen had ik er 1 gemaakt waar mijn lepel rechtop in bleef staan, met een wat aparte smaak, maar ach, morgen weer een kans! Voornamelijk gebruik ik de recepten uit het detox programma van Katinka, en daar zitten toch lekkere dingen tussen! De pizza broodjes en het spinazie omelet, heerlijk! Het is echt geen straf hoor!

Goed zorgen voor jezelf

Gisteren had ik de kans een middag in de snijzaal van het Erasmus in Rotterdam door te brengen, dat was indrukwekkend! Je ziet daar de gebalsemde lichamen en je voelt een respect voor de mensen die hun lichaam ter beschikking hebben gesteld voor de wetenschap, zodat anderen er van kunnen leren en kennis op kunnen doen hoe het menselijk lichaam in elkaar zit. Want het is toch een wonder..Dat te hebben gezien geeft me toch weer een extra zetje om gewoon goed voor mijn lichaam te willen zorgen. Vaak verzorgen we ons lichaam zo slecht, bewegen niet of amper en toch verwachten we maar dat ons lichaam alles maar blijft doen wat we willen, en dat we ons fit en wakker blijven voelen. Lukt dat niet nemen we een pilletje en nog een pilletje om de bijwerkingen van het vorige pilletje te verhelpen.

Bewegen

En het sporten, ik kan niet wachten weer te beginnen! Ik fiets nu even iedere dag een half uur op mijn hometrainer, maar zodra de Detox kuur afgelopen is ga ik weer aan de krachttraining. Je lichaam voelen werken, voelen dat je spieren in je lijf hebt van top tot teen, zweten, je hart voelen bonken, je longen voelen werken..daar kan ik toch niet zonder. En helemaal als je ziet dat het werken zijn vruchten af begint te werpen, het gaat je steeds makkelijker af, je kunt steeds een kilootje gewicht erbij, je lichaam wordt steeds sterker en strakker van vorm. En als ik gesport heb vind ik het helemaal zonde dingen te gaan eten die afbreuk doen aan waar ik net zo hard voor gewerkt heb. Het is een samenspel van alles!

Laat me maar even

Ik merk dat ik wel een beetje meer in mijzelf gekeerd ben. Heb liever niet dat mijn kinderen en de mensen om me heen teveel aan mijn hoofd zeuren, heb niet zoveel behoefte aan contact. Laat mij maar even… Het is niet alleen het eten, er komt veel meer bij kijken merk ik..Het is ook een bewust wording van heel veel dingen, het leven dat ik leid. En dat is mooi…Eens in de zoveel tijd alles even onder de loep nemen is alleen maar goed.

De enige manier iets te veranderen waar je ontevreden over bent is namelijk het te veranderen!

 

Bonnie
Als 17 jarig meisje ben ik vegetariër geworden, en dat is daarna over gegaan in veganisme. Ik heb 6 kinderen gekregen, en eigenlijk bij ieder kindje bleef er een aantal kilo`s aanhangen. Na mijn vijfde kind vond ik het genoeg. Ik ben naar de sportschool gestapt en begonnen met trainen. Gestopt met snoepen en alleen gezond gegeten. Na 3 maanden was ik bijna 30 kilo lichter en in super vorm! Ik heb een carriere switch gemaakt, en ben een opleiding sport massage gaan doen. Tussendoor mijn Reiki Master gedaan, een opleiding sportvoeding begonnen. Certificaat kinesio taping en bindweefsel massage gehaald.

Comment Section

5 reacties op “Dagboek van Bonnie


Door Sonja op 23 januari 2013

Hallo Bonnie, Ik lees met plezier je verhalen en verheug nu al bijna weer op mijn voorjaars detox 😉
Ik vind het zo mooi wat je zegt over bewegen. Je hebt me hierbij weer geïnspireerd voor een eigen blogje! bedankt


Door Bonnie op 23 januari 2013

Wat een leuke reactie Sonja, heel leuk om te lezen dat ik iemand kan motiveren 😀 Ik ga ook eens even jouw blogjes doorlezen, dat is er nog niet van gekomen, heb zoveel te lezen 😉 Het is zo weer voorjaar, dus dan kun je je weer uitleven op je detox!


Door martine op 24 januari 2013

oei, vrees dat ik nog een hele lange weg af te leggen heb. kan me niet voorstellen dat ik zou genieten van zo’n detox. zou waarschijnlijk de ganse dag denken aan alle verleidelijke dingen die ik niet mag . en als het je dan ook nog eens zo emotioneel maakt en oude herinneringen losmaakt …… gaat niet goed aflopen vrees ik!


Door Bonnie op 24 januari 2013

Ik denk dat je het best kunt Martine! Van oude herinneringen heb ik geen last gehad en heel erg emotioneel was ik ook niet, alleen iets meer in mijzelf gekeerd een paar daagjes. Met je leefwijze veranderen ga je misschien automatisch nadenken over andere dingen in je leven, en ik had wat meer behoefte mijn huis ook op te ruimen, alsof dat samen hangt met je lichaam opschonen. Ik heb veel dingen weggegooid, kasten uitgezocht. Ik dacht wel eens aan lekkere dingen, maar aangezien er in de recepten gids heel veel lekkere recepten staan die je wel mag kom je niet echt iets te kort. En je weet waarom je het doet, dus zijn de verleidingen ook minder groot. Probeer het eens, misschien valt het je reuze mee!


Door Elshe op 26 januari 2013

Hoi Bonnie,

Leuk dat je je verhaal hier plaatst, je schrijft boeiend en inspirerend, ik heb bewondering voor je zoals jij het leven benadert.
Op het moment volg ik het Slank en Gezondprogramma van Katinka, doordat ik nu lees van jou hoe het detoxprogramma zo’n beetje inelkaar steekt, denk ik er over om het detoxprogramma ook te gaan doen in een later stadium.

Wat je schrijft over over ‘in jezelf keren en de boel opruimen’, is voor mij heel herkenbaar. Ook dingen die er nog lagen wil ik weggewerkt hebben. Kom er nu ook achter dat ik weinig tijd voor mijzelf heb (misschien eerder geen behoefte aan gehad) en veelal het gezin voorop stel. (heb 4 kinderen, alhoewel zij wel wat ouder zijn, vragen zij best nog wel aandacht)
Twee van de vier eten nu ook overdag rauw, dit kost ook tijd, laat staan dat jij het voor 7 personen moet maken!
Nou ja, nog genoeg te leren…..

Succes met je detox en schrijven.
Bedankt!

Groetjes, Elshe

Plaats een reactie


*