Page content

De perfecte groene smoothie

Je weet dat ik een grote fan ben van groene smoothies. Toen ik pas startte met een puur natuur eetpatroon waren het de groene smoothies die het mij gemakkelijker maakten. Maar ik kon nooit onthouden wat er nu weer allemaal in moest. Ik had toen een spiekbriefje gemaakt. Het zag er niet zo mooi op als hieronder, maar er stond wel hetzelfde op.

Spiekbriefje voor de perfecte groene smoothie

Je kan deze afbeelding opslaan en uitprinten

5 top redenen om groene smoothie te drinken

 1. Door bladgroenten in je smoothie te mixen, krijg je vanzelf een veel grotere hoeveelheid groenten binnen dan je bij een traditioneel eetpatroon eet.
 2. Bladgroen is erg base en werkt dus ontzurend. Base voeding helpt je om jong te blijven (door je mineralen voorraad aangevuld te houden), helpt tegen cellulitis (ontstaat door verzurende slakken), en helpt om een slank figuur te behouden.
 3. Ze zijn het meest gezonde fastfood, tjokvol vitaminen en mineralen.
 4. Door het mixen bereik je een soort van voorvertering waardoor je vertering minder energie kost. Energie die je dus voor andere dingen kan gebruiken.
 5. Supergemakkelijk voor onderweg. Ik neem vaak een diepgevroren smoothie mee die dan net op een lekker frisse temperatuur is tegen dat ik deze wil drinken.

Appeltaart groene smoothie recept

Dit heb je nodig:

 • 2 appels zonder klokhuis
 • 1 kop kokoswater, water of appelsap
 • 1 handvol spinazie
 • 1 tl kaneel
 • 6 ร  10 blaadjes munt
 • 1 dadel

Zo maak je het:

Mix tot een romige smoothie en smullen maar!

Mijn vraag aan jou

Drink jij dagelijks een groene smoothie?

cu-groenesmoothies

Katinka
Katinka Michiels is oprichter en eigenaar van www.legallyraw.be Haar passie voor gezondheid dateert al van heel wat jaartjes terug. Zij richtte het bedrijf Slank & Gezond op een tiental jaar geleden om vrouwen te begeleiden om zich beter te voelen in hun vel. Nu ze zelf 50+ is, heeft ze zich gespecialiseerd om vrouwen boven de 40 te begeleiden naar een gezonde levensstijl.

Comment Section

4 reacties op “De perfecte groene smoothie


Door Kathy op 10 december 2014

Hallo Katinka
Mag ik even vragen welke blender jij gebruikt?
Wat zou het minimum vermogen moeten zijn om een mooie gladde smoothie te bekomen?
(volstaat een van 1200 Watt?)
Groetjes, Kathy


Door Katinka op 10 december 2014

Hoi Kathy, ik gebruik de vitamix (zie ook http://www.legallyraw.be/webshop). Dit is natuurlijk meteen een dure blender. Het enige verschil zit em inderdaad in de gladheid van de smoothie. Bij een gewone blender (1200w) zie je inderdaad nog kleine prikjes salade terwijl je bij de vitamix echt een perzikvelletje smoothie kan bekomen. Is het dat waard? Want de prijs van een Vitamix is wel duur. Voor mij wel omdat ik ondertussen echt een levensstijl heb waarin de blender meermaals per dag gebruikt wordt. Maar als je een starter bent, vind ik de beste blender die je kan kopen diegenen is die je gaat gebruiken. Ik heb ook pas 2 jaar geleden mijn Vitamix aangeschaft. xx


Door Brigitte op 17 februari 2015

Ik drink sinds deze week elke ochtend een groene smoothie, komkommer en/of spinazie, selder, appel banaan, met een koffielepeltje hennepzaadjes of maca of chlorella of allemaal…. Het is het begin van een nieuwe levensstijl voor me, waarbij ik me laat begeleiden door Katinka.
Stapje per stapje mijn leven veranderen… niet enkel om op een gezonde manier af te slanken, maar ook om terug meer energie te hebben, me fitter te voelen, beter in mijn “drukbezette” velletje….
En ik merk zelfs na enkele dagen al een verschil… ik heb nu al meer energie ๐Ÿ˜€
Bovenstaande smoothie ga ik morgenochtend maken, ik heb alle lekkere dingen al in huis!
Ik gebruik een blender van Philips, werkt prima, al zitten er inderdaad soms nog kleine stukjes appel of zo in de smoothie… Maar die blender had ik al, dus die blijf ik voorlopig gebruiken tot hij het niet meer doet en zo kan ik ondertussen sparen voor een Vitamix ๐Ÿ˜€


Plaats een reactie


*