/* Nav Bar */ ul.navbar-nav a { color: #807069; font-weight: bold; } /* Home Headings and Links */ h1, h2, h3 { color: #ff7c80; } h1 a, h2 a, h3 a, h4 a, h5 a, h6 a { color: #ff7c80; } /* Hero Unit Customizations */ #headerhero .container #call2action h1 { font-family: "Roboto Slab",serif; font-weight: bold; color: #e64827; text-shadow: none; } #headerhero .container #call2action h2 { font-family: "Roboto Slab",serif; font-weight: bold; color: #807069; text-shadow: none; } #headerhero .container #call2action a.btn { background-color: #ff7c80; } /* Checkmark Replacement */ #bizzdetails .details .reasons ul li { background: transparent url("http://legallyraw.be/wp/../wp-content/upload_folders/legallyraw.be/2016/01/vinkje-koraal.png") no-repeat scroll left top; } /* Optin Form Home - Button Color */ .btn-danger { color: #fff; background-color: #ff7c80; border-color: #ff7c80; } /* Referenties - Link Color */ #references a.morelink { color: #ff7c80; } /* Optin Box Sidebar - Button Color */ #phxoptin.optinwidget101 .btn { background-color: #ff7c80; } /* Optin Box PostFooter - Headline & Button & Border Color */ #phxoptin.optinwidget104 .phxtextwrap .phxoptin-headline { color: #ff7c80; } #phxoptin.optinwidget104 .btn { background-color: #ff7c80; } #phxoptin.optinwidget104 { border: 4px dashed #ff7c80; } /* Button Color Gravity Forms */ .gform_button { color: #fff; background-color: #ff7c80; border-color: #ff7c80; }

Page content

Ontgiften – do it yourself

Afgelopen week ben ik weer begonnen met olietherapie om te ongiften na ruim een half jaar dit niet meer te hebben gedaan. Ik was een beetje ritueel-moe geworden, wat logisch als je zou zien wat voor rituelen ik iedere ochtend en avond, soms zelfs ook overdag, uitvoerde al jaren lang naar een betere gezondheid, en heb het daardoor een beetje laten verslonzen. Toen merkte ik al wel dat ik weer wat vaker last van hoofdpijn kreeg, beetje humeurig werd en alles op de automatische piloot ging doen door de vermoeidheid die er weer in begon te sluimeren door de afvalstoffen die zich weer ophoopte. Ik was er gewoon ff helemaal klaar mee, door die klachten had ik er al helemaal geen zin meer in en zo was het cirkeltje rond. Zoals ik in mijn eerste blog al omschreven had was ik weer begonnen met wat drastischer ontgiften, juist omdat deze tijd van het jaar daar zo geschikt voor is en ik me weer zo goed mogelijk wil voelen voor zover dat kan als Lymepatiënt. En ja in mijn ogen hoort olietherapie daar ook bij!

Olietherapie om te ontgiften

Olietherapie is zoiets simpels en voor iedereen toegankelijk juist omdat het zo’n simpele en goedkope manier van ontgiften is. Je kunt het gewoon thuis toepassen in de keuken, badkamer en van mijn part in de woonkamer, wat jij wil 😉 Het enige wat je er voor nodig hebt is koudgeperste (liefst biologische) zonnebloemolie, zeezout, twee glazen, tandenborstel en bij voorkeur zoute tandpasta (paradontax). Je kan de zonnebloemolie ook vervangen door kokosolie voor een bredere werking, aangezien kokosolie ook bacterie-,virus-, en schimmeldodend werkt. Ik persoonlijk doe het liever met zonnebloemolie, omdat ik allergisch reageer op kokosolie, wat niet bepaald relaxt is, en dit werkt ook uitstekend!

Ondersteun je lever

Door de lever zo een handje te helpen met afvalstoffen uit het bloed te halen, waar hij nog niet aan toegekomen was, kan hij ook weer een van zijn vele andere taken beter uitvoeren en hier heeft het gehele lichaam profijt van. Hierdoor zal je ervaren dat je minder last hebt van hoofdpijn, fitter wordt, lekkerder in je vel komt te zitten, minder uit je mond ruikt en zelfs wittere tanden krijgt! Het is zeker mogelijk, vooral bij mensen die erg veel afvalstoffen hebben zoals bijvoorbeeld een lymepatiënt die ziek is van de afvalstoffen (gif) van de Borrelia, dat er in het begin een ontgiftigingsreactie ontstaat. Daarom raad ik aan begin nou niet meteen met een half uur olie door je mond te trekken, al denk ik dat je dat niet eens vol zal houden door de mogelijke spierpijn in je wang, tong en kaken, maar bouw het geleidelijk op dus begin met één maal 4 minuten. Gaat dat goed dan doe je het de volgende dag 5 minuten, of als je het niet zo lang volhoud twee maal 2,5 a 3 minuten, en zo bouw je het verder op.

De juiste manier

Op internet kun je hier erg veel over vinden en daar zal je dan ook lezen dat veel mensen één keer olie nemen en dit soms wel een 20 tot 30 minuten in hun mond houden. Mijn persoonlijke mening is dat dat niet de juiste wijze is om olietherapie toe te passen, doordat je de olie zolang in je mond hebt kan het gebeuren, en vooral als de olie niet voldoende bewegelijk is, dat de slijmvliezen weer afvalstoffen op gaan nemen en dat is zeker niet de bedoeling! Dus uit ervaring raad ik aan doe het dan vier maal 4 a 5 minuten, maar bouw het wel op om een ontgiftingsreactie te voorkomen.

Hoe ga ik te werk?

  • Olietherapieën altijd op een nuchtere maag en bij voorkeur ’s morgens voor het ontbijt!
  • Als eerste pak ik een glas en doe daar een flinke bodem ongeraffineerd zeezout in en vul het glas met warm water en zet mijn tandenborstel daar in om eventuele bacteriën en virussen te doden.
  • In het andere glas doe ik een bodempje van de koudgeperste biologische zonnebloemolie en neem hiervan een kleine slokje, niet doorslikken!, (je kunt ook een lepel gebruiken, maar ik vind dit handiger) en ga dan voor 4 a 5 minuten de olie door mijn mond heen en weerlaten gaan, zuigen, door de tanden heen halen. Dit activeert enzymen die de afvalstoffen uit het bloed kunnen trekken (via de slijmvliezen).
  • Na de 4 minuten, soms eerder als het speeksel-olie mengsel erg dik wordt, spuug ik het uit in een, voor de zekerheid twee over elkaar, boterhamzakje (de olie heeft een wit/geelachtige kleur gekregen en zit vol met giftige afvalstoffen en bacteriën) en deze knoop ik later dicht en gooi het in de prullenbak.
  • Mocht je al zover zijn om het meerdere malen te doen herhaal je dit tot uiteindelijk 3 a 4 keer
  • Daarna spoel ik mijn mond met het zoutwater goed door dat de laatste restjes olie en afvalstoffen oplossen en spuug het mengsel uit in de toilet.
  • Dan pak ik mijn tandenborstel met Paradontax (zoute) tandpasta en poets mijn tanden en tong grondig.
  • Nogmaals spoel ik mijn mond dan met het zoutwater en klaar is mijn doe-het-zelf-zuivering!

Fris en helder

Ik ervaar daarna direct dat mijn speeksel minder dik is, mijn mond frisser ruikt, helderder in mijn hoofd ben en minder hoofdpijn heb. Deze week heb ik het elke dag nog maar één keer 4 a 5 minuten gedaan om een ontgiftigingsreactie te voorkomen, omdat ik weet hoe gevoelig mijn lichaam is, en zal dit langzaam op bouwen.

Het loont de moeite

Dit is zo de moeite waard om te proberen voor iedereen die kampt met (wat) gezondheidsklachten, vrouwen na de menopauze, mannen in algemeenheid, maar ook voor jou! Het enige wat van groot belang is om een gewenst resultaat te boeken is discipline en doorzettingsvermogen, want waar een wil is is ook zeker een weg!

Probeer jij het ook eens en laat me jouw reactie hieronder weten!

Andrea De Kort
Andrea de Kort is chronisch Lymepatiënt en kampt daarnaast ook met Hemochromatose. In 2008 en de jaren erna heeft ze moeten vechten voor haar leven, waardoor ze zich later enorm is gaan verdiepen op verschillende gebieden van gezondheid. Ze ziet het als haar ‘taak’ om dit met de buitenwereld te delen en hoopt zo mensen te kunnen inspireren!

Comment Section

7 reacties op “Ontgiften – do it yourself


Door Laura op 23 juli 2013

Leuk stukje, ik heb het ook wel gedaan, maar ik gebruik geen parodontax, maar zelf gemaakte tandpasta.


Door Andrea op 21 augustus 2013

Hoi Laura, dank je wel! Dat kan natuurlijk ook heel erg goed met zelf gemaakte tandpasta en is nog gezonder ook 😉


Door Sonja op 23 juli 2013

Hallo Andrea, van een olietherapie heb ik wel eens gehoord maar dit was voor je huid. Met olie spoelen heb ik nog nooit gedaan maar ga dit zeker eens proberen, bedankt voor je duidelijke uitleg, ik zal je laten weten wat mijn ervaringen zijn. 😀


Door Andrea op 21 augustus 2013

Hoi Sonja, Zo leren we toch weer wat van elkaar 😉 hihi Ben erg benieuwd naar jouw ervaring!


Door Laura op 23 juli 2013

En ik deed het overigens ook met kokosolie 🙂


Door Mark op 26 juli 2013

Hi Andrea,

Ik kauw al olie sinds 1994! In 1992 bracht Dr. Karach , een oncoloog uit Rusland deze methode weer onder de aandacht. Door een kraamverpleegkundige heb ik destijds een artikel over ‘het oliekauwen’ gelezen. Sindsdien kauw ik iedere morgen, jawel, 20 minuten op de olie. Deze tijd wordt ook aangeraden (Ayurveda)! Het is een kwestie van wennen. De 5 minuten die je beschrijft zijn te kort naar mijn mening. De verandering van de olie in het proces maak je dan niet mee. Bijvoorbeeld zonnebloemolie verandert van goudgeel naar een dikke witte substantie naar een melkachtig witte waterige vloeistof (als je iets onder de leden hebt). Als ik vrij ben van gifstoffen gebeurt er bijna niets, de olie wordt wel melkachtig maar die dikke substantie blijft weg. Ik gebruik nooit dezelfde olie maar wissel, als de fles op is, af.
Praktijkvoorbeeld: Hennepzaadolie had ik nooit gebruikt in al die jaren maar het resultaat was hoogst opmerkelijk! Eerst overal jeuk vergezeld met een exceem-explosie op mijn borst. Na 2-3 weken stug door kauwen ben ik overal vanaf. Later las ik in de lectuur, die ik bezit, dat hennepzaadolie voornamelijk invloed heeft op de huid! Toeval?


Door Andrea op 21 augustus 2013

Hallo Mark,
Bedankt voor uw lange bericht! De meningen verschillen nogal over de duur hoelang de olie in de mond te houden/zuigen/spoelen en mijn mening is, zoals ik deze hierboven beschreven heb, dat het niet verstandig is om de olie langer dan 5 minuten in de mond te houden. (Andreas Moritz) Ik als lymepatiënt zijnde heb die dikke witte substantie na 4 minuten al bereikt en ga dan nog even een minuutje door meestal. Omdat ik weet dat erg veel lymepatiënten en mensen met gezondheidsklachten dit zullen lezen heb ik er duidelijk bij vermeld waarom ik dit niet verstandig vind. Voor een gezonder persoon geld dat misschien weer anders, daarom is het altijd het beste om te voelen wat het beste bij jou als persoon past. Toeval bestaat niet 😉

Plaats een reactie


*