/* Nav Bar */ ul.navbar-nav a { color: #807069; font-weight: bold; } /* Home Headings and Links */ h1, h2, h3 { color: #ff7c80; } h1 a, h2 a, h3 a, h4 a, h5 a, h6 a { color: #ff7c80; } /* Hero Unit Customizations */ #headerhero .container #call2action h1 { font-family: "Roboto Slab",serif; font-weight: bold; color: #e64827; text-shadow: none; } #headerhero .container #call2action h2 { font-family: "Roboto Slab",serif; font-weight: bold; color: #807069; text-shadow: none; } #headerhero .container #call2action a.btn { background-color: #ff7c80; } /* Checkmark Replacement */ #bizzdetails .details .reasons ul li { background: transparent url("http://legallyraw.be/wp/../wp-content/upload_folders/legallyraw.be/2016/01/vinkje-koraal.png") no-repeat scroll left top; } /* Optin Form Home - Button Color */ .btn-danger { color: #fff; background-color: #ff7c80; border-color: #ff7c80; } /* Referenties - Link Color */ #references a.morelink { color: #ff7c80; } /* Optin Box Sidebar - Button Color */ #phxoptin.optinwidget101 .btn { background-color: #ff7c80; } /* Optin Box PostFooter - Headline & Button & Border Color */ #phxoptin.optinwidget104 .phxtextwrap .phxoptin-headline { color: #ff7c80; } #phxoptin.optinwidget104 .btn { background-color: #ff7c80; } #phxoptin.optinwidget104 { border: 4px dashed #ff7c80; } /* Button Color Gravity Forms */ .gform_button { color: #fff; background-color: #ff7c80; border-color: #ff7c80; }

Page content

Detoxen

Bij mijn eerste kennismaking met Katinka, vertelde ik haar dat dat ik mijn rawfood periode in ben gegaan met een detox. Katinka vertelde mij toen dat ze bezig was hiervoor een programma te schrijven, deze is inmiddels al uit en ik kan iedereen aanraden om als je rawfood wilt gaan eten en je weet niet goed hoe: te starten met een detox.

Mijn motto hiervoor is: gifstoffen mijn lijf uit en gezonde er voor in de plaats. Dit is zo goed bevallen dat ik dit in een jaar ongeveer 3x herhaal. De eerste keer is in het vroege voorjaar of voor mij: na de wintersport vakantie: Ik heb dan altijd genoeg sneeuw gezien en ben dan gevoelsmatig klaar voor de zon. De tweede keer is na de zomervakantie, vaak als de scholen weer beginnen en mijn kinderen en ik weer in een ritme kunnen komen. De laatste detox van het jaar is net voor de kerstdagen, waarom voor? zodat ik mij bij de kerstdagen niet ga overeten en met een volgepropt gevoel mijn kerst vier.

Een detox beschouw ik als het resetten van mijn lijf.

Net als het opschonen van je mailbox, het wisselen van je zomer naar winterkleding, of het verwijderen van oude stofnesten. Als ik iets schoon gemaakt en opgeruimd heb, geeft dat mij een mentale kick! Bij een detox heb je nadien niet alleen mentaal een goed gevoel maar ook lichamelijk voel je je geweldig!

De grootste belemmering voor mensen om aan een detox te beginnen is hun eigen mind: Je twijfel: kan ik dat wel, 2 weken niet eten? Je wilskracht: houdt ik dit wel vol?

Je motivatie: waarvoor doe ik dit?

Als eerste moet je dit willen en als de wil er is dan kun je het zeker. Ik gebruik vaak de metafoor: Als een marathonloper aan het begin van de loop tegen zichzelf zegt; dit lukt me nooit, dan zal hij zeker de finish niet halen.

Ik heb een aantal tips die je misschien kunnen helpen:

  • Zorg voor een supporter, vertel iemand dat je een detox doet en vraag diegene om je aan te moedigen, te informeren hoe het met je gaat en als je het niet meer ziet zitten, je weer op te peppen en je vertellen dat je het zeker wel kunt.
  • Bedenk ook een leuke affirmatie die je dagelijks tegen je zelf zegt elke keer als je voor de spiegel staat. Ik trek altijd een inspiratiekaartje voor die dag en gebruik dat als bron voor mijn affirmatie.
  • Tot slot beloon je elke dag met iets leuks: een leuk tijdschrift, een avondje lekker niets, een lekker warm bad van amandelpulp met een honingmaskertje a la Katinka , een lekkere massage, een heerlijk middagdutje, een middag op de bank met een goed boek!

Zo kom ik mijn detox altijd zonder problemen door!

Wil je Katinka’s detoxkuur volgen? Klik HIER

Heb jij al eens een detoxkuur gevolgd?

 

Sonja
Sonja Jacobi is zich altijd al bewust van gezonde voeding voor haarzelf en haar gezin. Dat diëten niet werken heeft ze proefondervindelijk vastgesteld en heeft daarom enkele jaren geleden het belang van detoxen ontdekt. Ze deelt al haar opgedane kennis graag met anderen en is, met veel plezier en passie, al bijna vanaf het begin gastblogger voor Legally Raw. Na het ontdekken van het belang van detoxen is ze zich verder gaan specialiseren tot detox-coach en natuurvoeding-adviseur. Ze heeft haar woning in Nederland verruild voor een appartement in de wereldstad Parijs wat ook weer een nieuwe uitdaging geeft ook op detox gebied. Haar gezonde levenstijl deelt ze op haar facebooksite Craving4Nutriënts en ze nodigt je van harte uit om hier eens te komen snuffelen. https://www.facebook.com/Craving4Nutrients/ Wil je nog meer weten over Sonja? lees dan Katinka’s interview met Sonja hier http://legallyraw.be/gastblogger-sonja-jacobi/

Comment Section

0 reacties op “Detoxen

Plaats een reactie


*