/* Nav Bar */ ul.navbar-nav a { color: #807069; font-weight: bold; }/* Home Headings and Links */ h1, h2, h3 { color: #ff7c80; }h1 a, h2 a, h3 a, h4 a, h5 a, h6 a { color: #ff7c80; }/* Hero Unit Customizations */ #headerhero .container #call2action h1 { font-family: "Roboto Slab",serif; font-weight: bold; color: #e64827; text-shadow: none; }#headerhero .container #call2action h2 { font-family: "Roboto Slab",serif; font-weight: bold; color: #807069; text-shadow: none; }#headerhero .container #call2action a.btn { background-color: #ff7c80; }/* Checkmark Replacement */ #bizzdetails .details .reasons ul li { background: transparent url("http://legallyraw.be/wp/../wp-content/upload_folders/legallyraw.be/2016/01/vinkje-koraal.png") no-repeat scroll left top; }/* Optin Form Home - Button Color */ .btn-danger { color: #fff; background-color: #ff7c80; border-color: #ff7c80; }/* Referenties - Link Color */ #references a.morelink { color: #ff7c80; }/* Optin Box Sidebar - Button Color */ #phxoptin.optinwidget101 .btn { background-color: #ff7c80; }/* Optin Box PostFooter - Headline & Button & Border Color */ #phxoptin.optinwidget104 .phxtextwrap .phxoptin-headline { color: #ff7c80; }#phxoptin.optinwidget104 .btn { background-color: #ff7c80; }#phxoptin.optinwidget104 { border: 4px dashed #ff7c80; }/* Button Color Gravity Forms */ .gform_button { color: #fff; background-color: #ff7c80; border-color: #ff7c80; }

Page content

Dagboek van Bonnie : einde van de detox

De detox zit erop……

En in die 12 dagen is er best veel veranderd voor mij…Ik weet nu dat ik het kan. Ik weet nu zeker wat ik wil en dat ik er klaar voor ben.

En wat ik ook geleerd heb is..ik hoef het niet allemaal in 1 keer. Ik mag op mijn gemak gaan kijken wat het beste bij me past, welke dingen ik lekker vind, waar ik mij goed bij voel en waar ik tijd voor heb. Ik mag er de tijd voor nemen een voorraadje te maken en in te vriezen, naar de markt te gaan en te kopen wat ik de komende tijd allemaal nodig ga hebben, maar het hoeft niet allemaal in 1 keer. En dat geeft me een bepaalde rust, want ook al weet ik wel enig zins hoe het allemaal moet, de druk op mijn schouders dat alles in 1 keer perfect veranderd moet worden is er eigenlijk een beetje af. Er is namelijk zóveel, dat kan ik nooit allemaal in 1 week allemaal aangepast hebben. Dus ik ga voor mijzelf alles op een rijtje zetten en ga stapje voor stapje, steeds een beetje meer erbij. Tot ik de leefstijl heb die ik helemaal wil hebben.

Iedere dag beter

De detox was heel goed te doen. Ik voelde mij eigenlijk iedere dag beter worden! Mijn buik vooral platter en toen de klachten als hoofdpijn etc eenmaal beetje waren eigenlijk ook steeds fitter. En het voelt gewoon goed om iets in je mond te stoppen waarvan je weet dat het je lichaam gewoon goed doet ipv dat er altijd zo`n stemmetje in je achterhoofd zit van hmmm, zou je dit nu wel nemen? De diepe detox dag ben ik ook goed door gekomen, eind van de dag had ik wel honger! Net toen moest ik naar de winkel, en bij de supermarkt hadden ze een XXL actie, alles hele grote verpakkingen, stroopwafels, kokosmacronen, zoutjes, stoepkrijtjes. Maar ik besefte ook heel goed dat het vooral kwam omdat ik gewoon trek had dat die dingen mij zo deden watertanden.

Minder trek in zoet

Ik heb na deze 2 weken een heel stuk minder trek in zoet gekregen. En ik ben ook veel beter naar mijn lichaam gaan luisteren. Als ik genoeg heb heb ik genoeg. Ik ben bijna 5 kilo lichter, ook al ben ik iemand die weet dat gewicht eigenlijk niet altijd zo heel veel zegt voel ik het wel aan mijn lichaam. En ik ben gaan drinken. Water, thee, meer dan genoeg op een dag. Daar waar ik voorheen maanden lang amper aan 1 litertje per dag kwam. Al heel wat goede verbeteringen dus in zo`n korte tijd!

Krachttraining

Morgen begin ik weer met de krachttraining. Daar waar ik een week geleden dacht, pffff…ik zou het nu echt niet op kunnen brengen..voel ik dat ik er nu weer klaar voor ben. Ik zal even moeten kijken wat ik qua voeding nodig ga hebben, want als ik begin met trainen ga ik weer 6 keer in de week. Ik wil nog wat afvallen, maar ook spiermassa bij krijgen, en meer definitie. En hoeveel ik daar precies voor zal moeten eten, en wat ik precies zal moeten eten is even uitproberen. Ik ga jullie daar van op de hoogte houden. Ik doe 2 spiergroepen op een dag en dat twee keer per week. Dus bijvoorbeeld, maandag, borst en schouders, dinsdag rug en armen en woensdag benen. (benen is zo zwaar dat is genoeg op 1 dag) En donderdag doe ik dan weer borst en schouders en zo door. Van krachttraining krijg je gewoon een prachtig figuur. Je kunt beetje bij beetje alles aan jezelf zo vormen als je het zelf hebben wilt. Wees niet bang om zware gewichten te pakken, de gemiddelde vrouw hoeft niet bang te zijn enorm gespierd te worden. Ik hou jullie op de hoogte van mijn enorme spierpijn 🙂

Daar word ik blij van

Gisteren ben ik naar de markt geweest. Ik kan daar zo blij van worden! Dan kom ik thuis met een hele grote tas vol noten, zaden, vijgen en dadels. Dan doe ik alles in potten in mijn vitrine kast. En als ik dan een recept zie staan dan kan ik meestal wel zeggen dat ik bijna altijd alles wel in huis heb om het te maken. 1 van mijn doelen is om voorraden aan te gaan leggen om het mijzelf gemakkelijk te maken zodat ik niet als ik terug kom ergens van met enorme honger dan nog allemaal dingen moet gaan koken en bakken. Want dan vaak ga ik de neiging krijgen om dingen te gaan graaien die ik eigenlijk niet had willen nemen. Proteine repen, lekkere soepjes waar ik altijd een kopje van kan nemen, smoothies voor de hele dag, sauzen en eten in de vriezer. Hebben jullie het raw chili recept van Katinka al eens geprobeerd? Heerlijk! Dat moet je gewoon in voorraad hebben! Ik denk dat een weekplan maken voor mij het beste werkt, zodat ik niet teveel na moet gaan denken wat ik precies moet gaan maken en wat ik daarvoor moet gaan halen. Ik ben ook zoveel meer plezier gaan krijgen in het maken van eten. Jarenlang heb ik gedacht dat ik niet kon koken. En ik kon het ook echt niet! De laatste jaren heb ik mijzelf zowieso bewezen dat ik het wel kan, door uitproberen, goed lezen en geduld hebben tijdens het koken. Ik heb een surinaamse man, en zelfs die kan ik tevreden stellen met de roti, pinda en soatosoep, heri heri ! Maar dit is weer een hele nieuwe uitdaging. Ik verbaas mij erover hoeveel recepten waar ik van tevoren van denk, hmm..zou dit lekker zijn, gewoon écht heel erg lekker zijn!

Gelukkig

Alles bij elkaar ben ik dus heel erg gelukkig…gelukkig dat ik de stap gemaakt heb, gelukkig dat ik van de zomer al mn mooie jurken weer aan kan, gelukkig dat ik mn lichaam veel beter ga verzorgen, gelukkig dat ik Katinka op mijn pad ben tegengekomen! Ik ga nu verder met het 12 weken plan, heb het vandaag gedownload en ik ben alweer helemaal enthousiast over alles wat ik onder ogen krijg. Ik verslind de informatie gewoon! Geweldig toch dat iemand het al allemaal voor je uitgedokterd heeft en dat jij alleen hoeft te kijken wat het beste bij jou past!

 

Bonnie
Als 17 jarig meisje ben ik vegetariër geworden, en dat is daarna over gegaan in veganisme. Ik heb 6 kinderen gekregen, en eigenlijk bij ieder kindje bleef er een aantal kilo`s aanhangen. Na mijn vijfde kind vond ik het genoeg. Ik ben naar de sportschool gestapt en begonnen met trainen. Gestopt met snoepen en alleen gezond gegeten. Na 3 maanden was ik bijna 30 kilo lichter en in super vorm! Ik heb een carriere switch gemaakt, en ben een opleiding sport massage gaan doen. Tussendoor mijn Reiki Master gedaan, een opleiding sportvoeding begonnen. Certificaat kinesio taping en bindweefsel massage gehaald.

Comment Section

4 reacties op “Dagboek van Bonnie : einde van de detox


Door martine op 31 januari 2013

proficiat bonne. en wat een schitterend resultaat op de weegschaal. ga de info ook nog eens opnieuw doornemen ……


Door Laura op 31 januari 2013

Leuk om je verslag te lezen Bonnie!
En ik zal je een geheim verklappen, ik ben al 7 jaar bezig zonder suiker en witmeel etc. etc. te eten. En gister realiseerde ik me ineens dat ik vrijwel niks meer gebruik dat verpakt zit en waar ‘foute’ e-nummertjes op staan. Het heeft wat tijd nodig 😉 Het hoeft zeker niet allemaal tegelijk, want dan is het vaak een geforceerde beslissing, terwijl je er nog niet helemaal klaar voor bent en dan ben je zo weer terug bij af!


Door Elshe op 31 januari 2013

Hoi Bonnie,

Bedankt voor je mooie en inspirerende verhaal.

Heerlijk dat je bijna 5 kg. bent afgevallen, wat zou jij je lekker in je vel voelen. Je schrijft ook hoe gelukkig je bent.
Hoe meer inzichten je krijgt, hoe bewuster je met dingen, o.a. voeding omgaat.
Ik maak nu veel liever zelf ijs in de blender, gezond en lekker!
Zo’n winkel als Jamin (snoepwinkel) zie ik als 1 bonk gif.
De raw chili heb ik nog niet uitgeprobeerd, maar ga dat zeker doen.
En dankbaar met Katinka, ben ik ook!

Succes verder!


Door Sonja op 1 februari 2013

Proficiat Bonnie, die kg stimuleren maar het gevoel het te “kunnen” dat is nog fijner. Maar nu komt het echte werk en dat gaat stapje voor stapje en het hoeft inderdaad niet allemaal in een keer. Ik ben nu dik een jaar (echt) bezig en had vorig week de overwinning dat ik een vlaai heb laten staan nadat ik er 2 happen van had geproefd: ik vond het ronduit smerig! een rare gewaarwording maar ik vond het wel geweldig! Als je lijf zo afgekickt is dat het laat weten wat gezond voor je is!

Plaats een reactie


*