/* Nav Bar */ ul.navbar-nav a { color: #807069; font-weight: bold; }/* Home Headings and Links */ h1, h2, h3 { color: #ff7c80; }h1 a, h2 a, h3 a, h4 a, h5 a, h6 a { color: #ff7c80; }/* Hero Unit Customizations */ #headerhero .container #call2action h1 { font-family: "Roboto Slab",serif; font-weight: bold; color: #e64827; text-shadow: none; }#headerhero .container #call2action h2 { font-family: "Roboto Slab",serif; font-weight: bold; color: #807069; text-shadow: none; }#headerhero .container #call2action a.btn { background-color: #ff7c80; }/* Checkmark Replacement */ #bizzdetails .details .reasons ul li { background: transparent url("http://legallyraw.be/wp/../wp-content/upload_folders/legallyraw.be/2016/01/vinkje-koraal.png") no-repeat scroll left top; }/* Optin Form Home - Button Color */ .btn-danger { color: #fff; background-color: #ff7c80; border-color: #ff7c80; }/* Referenties - Link Color */ #references a.morelink { color: #ff7c80; }/* Optin Box Sidebar - Button Color */ #phxoptin.optinwidget101 .btn { background-color: #ff7c80; }/* Optin Box PostFooter - Headline & Button & Border Color */ #phxoptin.optinwidget104 .phxtextwrap .phxoptin-headline { color: #ff7c80; }#phxoptin.optinwidget104 .btn { background-color: #ff7c80; }#phxoptin.optinwidget104 { border: 4px dashed #ff7c80; }/* Button Color Gravity Forms */ .gform_button { color: #fff; background-color: #ff7c80; border-color: #ff7c80; }

Page content

Evolutie van de groene smoothie

Een groene smoothie : waar is het ooit begonnen? Een groene smoothie heeft een eigen evolutie doorgemaakt.

Maar waarom zijn gemixte groentjes nu zo belangrijk in ons eetpatroon. Vooral omdat we erg veel groenten moeten eten om voldoende basische mineralen binnen te krijgen. Maar op zich is het niet zo gemakkelijk om heeeel erg veel groenten te eten. Veel salades vinden we niet lekker tenzij we er veel dressing over doen en dan bevatten ze weer te veel vet, wat niet goed is voor onze gezondheid. De meeste mensen kauwen niet goed genoeg en absorberen daardoor niet genoeg van de groenten die ze eten

Een grote salade maken, vraagt veel tijd. Je kan dit oplossen door een groen sap te maken en dat doe ik ook vaak, maar een veelgehoorde klacht is dan weer dat een sap niet zo goed vult en dit komt omdat de vezels eruit zijn gehaald. Zo is eigenlijk de “groene soep” ontstaan door groenten te mixen in plaats van te sappen.

De evolutie van de groene smoothie

De groene smoothie is door verschillende stadia gegaan.

1) De gemixte salade

Eerst kwamen de aanhangers van Natuurlijke Hygiëne in het verleden aan met een soort van gemixte salade. Het bestond uit verschillende bladgroenten en groenten die gemixt werden tot een vloeibare soep met een textuur van babyvoeding. Soms werd er fruit zoals banaan of appel aan toegevoegd of een avocado.

Het geheel bleek onsmakelijk en werd enkel gebruikt als tijdelijke oplossing om je vertering weer terug op het goede spoor te krijgen.

2) De Energie soep

Ietsje later is Raw Food pionier Ann Wigmore met haar versie van de gemixte salade op de proppen gekomen. Zij noemde deze “Energie Soep”

De energie soep was de hoeksteen van haar programma en bevatte een mengelmoes van bladgroenten, kiemen, rejuvelac (het gefermenteerde sap van geweekte tarwe), groenten en dulse (soort zeewier), soms aangevuld met appel en avocado.

Ik probeerde verschillende versies te maken van de Energie Soep en geen enkele vond ik er heerlijk uitzien. Ik vond de combinatie van zeewier, kiemen, appels en avocado verschrikkelijk en neen … het mocht dan gezond zijn, het was niks voor mij.

Toch blijkt de Energie Soep wel te werken, want Ann Wigmore’s instituut is ondertussen één van de bekendste retreats en clinics ter wereld.

3) De groene smoothie

Het is nog maar zo’n 7 jaar geleden dat Victoria Boutenko het concept van de Groene Smoothie populariteit gaf.

De groene smoothie is een mix van bladgroenten en fruit en optioneel water. Het concept was niet nieuw maar Victoria heeft een waanzinnige job gedaan vermits er van haar boek Green for Life meer dan 100000 kopies verkocht zijn en dat zij duizenden mensen geholpen heeft met hun gezondheid via haar groene smoothie concept.

We hebben ondertussen met zo’n 800 mensen deelgenomen aan de 30 dagen Groene Smoothie Uitdaging! Heb je deze gemist, dan kan je hier terecht voor het e-book waarin alle recepten (en nog meer), weetjes, tips, en wel meer dan 15 video’s verzameld werden.

Ben jij een Groene Smoothie Godin?

 

Katinka
Katinka Michiels is oprichter en eigenaar van www.legallyraw.be Haar passie voor gezondheid dateert al van heel wat jaartjes terug. Zij richtte het bedrijf Slank & Gezond op een tiental jaar geleden om vrouwen te begeleiden om zich beter te voelen in hun vel. Nu ze zelf 50+ is, heeft ze zich gespecialiseerd om vrouwen boven de 40 te begeleiden naar een gezonde levensstijl.

Comment Section

4 reacties op “Evolutie van de groene smoothie


Door tine op 22 juli 2013

leuk artikel!


Door Katinka op 23 juli 2013

Hoi Tine,
Dankjewel en ook een dikke dankjewel om het blog nog altijd te volgen. Je bent één van de eerste lezers geweest en dus heb je sowieso een speciaal plekje in mijn hart.
Liefs, K


Door Diane op 6 november 2014

Welke slow juicer kan ik mij best aanschaffen


Door Katinka op 6 november 2014

Hoi Diane,
Al staan er geen slowjuicers in mijn webshop, toch kan ik deze perfect leveren.
Je kan kiezen tussen de volgende en de Green Star en de Green Elite zijn echte superjuicers. Mijn ervaring is dat de horizontale juicers voor mij het beste werken. De vertikalen zijn meestal ietsje goedkoper.
Dit zijn de horizontale (nemen wel iets meer plaats in) Green Elite 599 euro – Green Star GS 1000 539 euro
Dit zijn goede vertikale : Slowstar 399 euro – Excalibur 349 euro.
Je vindt ondertussen ook al wel slowjuicers in de traditionele winkels. Zelf blijf ik zo’n beetje hangen bij de merken die vertrouwd zijn met de raw food en natuurlijke visies.
Moest je willen dat ik er eentje bestel, laat maar horen. xx

Plaats een reactie


*