Page content

Feestelijk eten

Op zoek naar een feestmaaltijd? Met de feestdagen voor de deur denk ik na over de maaltijden die we kunnen serveren.Dat vind ik altijd leuk. Natuurlijk is eten niet het belangrijkste. Maar als je samen met familie en vrienden tijd doorbrengt, dan is het erg leuk als er heerlijke maaltijden en lekkere hapjes zijn.

Puur en onbewerkt

Als je gezond, puur en zo onbewerkt mogelijk wilt eten, is het extra nadenken over wat je kunt en wilt maken. Sommige dingen behoren niet (meer) tot de mogelijkheden. Zoals kant en klare producten uit de supermarkt. Omdat er suiker of slechte E-nummers aan zijn toegevoegd. Dat zijn extra uitdagingen. Maar inmiddels heb ik ontdekt dat bijna alles zelf te maken is. En dan is het nog veel lekkerder ook!

Goed voor het kerstdiner

Laatst maakte ik een maaltijd waarvan ik toen het klaar was vond dat het uitstekend geschikt zou zijn als een gang tijdens een kerstdiner: gevulde portobello’s. Het was heerlijk wat betreft smaak en zag er mooi uit. Helaas maakte ik snel een foto, en was het al avond, dus is de belichting niet zo goed, maar het geeft in elk geval een idee.

Het recept wil ik graag met jullie delen, wie weet is het een idee voor het kerstdiner!

Recept voor gevulde portobello’s met aubergine en abrikoos

Benodigdheden voor 4 personen

  • 4 portobello’s
  • 1 sjalotje
  • 1/2 aubergine
  • Een hand spinazie
  • 4 gedroogde abrikozen
  • 10 gram pompoenpitten
  • 20 gram pijnboompitten
  • Een stukje geitenkaas naar wens
  • 200 gram zilvervliesrijst
  • 75 gram veldsla
  • Een paar cherrytomaatjes
  • Olijfolie
  • Walnootolie
  • Peper naar smaak
  • 1 theelepel kerrie
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 eetlepel basilicum

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en zet het rooster erin.
  • Zet een ovenschaal klaar en vet deze in met olijfolie.
  • Borstel de portobello’s schoon met een speciaal borsteltje voor paddenstoelen of gebruik een stukje keukenpapier.
  • Haal de steeltjes er voorzichtig uit en snijd deze in stukjes.
  • Smeer de portobello’s met een kwastje in met olijfolie.
  • Pel en snipper het sjalotje.
  • Was de halve aubergine en snijd in kleine blokjes.
  • Was de spinazie.
  • Snijd de abrikozen in kleine stukjes.
  • Rasp een stukje geitenkaas naar wens.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een wok en bak het gesnipperde sjalotje twee minuten zacht.
  • Voeg de aubergine, stukjes steeltjes van de portobello’s en spinazie toe en bak het tot dat de spinazie geslonken is.
  • Voeg dan de stukjes abrikoos, kerrie, kurkuma en basilicum toe en meng het.
  • Vul de portobello’s met het mengsel.
  • Bestrooi met de geitenkaas, pompoenpitten en pijnboompitten.
  • Zet in de oven en bak voor ongeveer 15 tot 20 minuten gaar.
  • Was ondertussen de veldsla en de cherrytomaatjes.
  • Halveer de tomaatjes.
  • Doe de veldsla en de tomaatjes bij elkaar in een schaal en voeg een scheutje walnootolie en peper naar smaak toe.
  • Kook de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking.
  • Serveer de portobello’s op een bedje van rijst met veldsla erbij.

 

 

Paulien Visscher
Ik ben Paulien Visscher, getrouwd met Matthijs en mama van Thabo, een prachtige zoon uit Lesotho. Sinds enkele jaren zijn we bewust bezig met voeding en gezondheid. Ik heb een passie voor koken en bakken. Als christen is het mijn overtuiging dat ik goed voor mezelf en mijn gezin moet zorgen. Ik heb een parttime baan bij Aatop ICT en daarnaast vul ik mijn tijd met o.a. mijn website (www.paulienvisscher.nl) en vrijwilligerswerk.

Comment Section

0 reacties op “Feestelijk eten

Plaats een reactie


*