/* Nav Bar */ ul.navbar-nav a { color: #807069; font-weight: bold; } /* Home Headings and Links */ h1, h2, h3 { color: #ff7c80; } h1 a, h2 a, h3 a, h4 a, h5 a, h6 a { color: #ff7c80; } /* Hero Unit Customizations */ #headerhero .container #call2action h1 { font-family: "Roboto Slab",serif; font-weight: bold; color: #e64827; text-shadow: none; } #headerhero .container #call2action h2 { font-family: "Roboto Slab",serif; font-weight: bold; color: #807069; text-shadow: none; } #headerhero .container #call2action a.btn { background-color: #ff7c80; } /* Checkmark Replacement */ #bizzdetails .details .reasons ul li { background: transparent url("http://legallyraw.be/wp/../wp-content/upload_folders/legallyraw.be/2016/01/vinkje-koraal.png") no-repeat scroll left top; } /* Optin Form Home - Button Color */ .btn-danger { color: #fff; background-color: #ff7c80; border-color: #ff7c80; } /* Referenties - Link Color */ #references a.morelink { color: #ff7c80; } /* Optin Box Sidebar - Button Color */ #phxoptin.optinwidget101 .btn { background-color: #ff7c80; } /* Optin Box PostFooter - Headline & Button & Border Color */ #phxoptin.optinwidget104 .phxtextwrap .phxoptin-headline { color: #ff7c80; } #phxoptin.optinwidget104 .btn { background-color: #ff7c80; } #phxoptin.optinwidget104 { border: 4px dashed #ff7c80; } /* Button Color Gravity Forms */ .gform_button { color: #fff; background-color: #ff7c80; border-color: #ff7c80; }

Page content

Frambozenjam zonder toegevoegde suiker

Frambozenjam vind je niet standaard in de winkel maar het is zoooo lekker. Als je het vindt dan bevat het trouwens (te)veel witte geraffineerde suiker waardoor het te zoet is en niet goed is voor je gezondheid.

Zelf frambozenjam maken

Het is leuk om zelf je frambozenjam te maken. En ondanks dat het nog wel geen frambozentijd is heb ik voor deze jam diepvries frambozen gebruikt. Dit jaar hoop ik ze uit mijn eigen moestuin te oogsten. Ik wil dan ook de bladeren van de frambozenstruik gaan drogen zodat ik er thee van kan trekken.

Wat zit er in frambozen?

Wist je trouwens dat frambozen net als bramen en bosbessen een hele lage suikerwaarde hebben. Zo bevatten ze ongeveer 7% koolhydraten. Ze passen daarom in een gezond voedingspatroon. Verder zit er in frambozen vooral vitamine C en bevatten ze vitaminen B2 en B6. Er zit zelf een beetje eiwit in frambozen dat we nodig hebben voor de opbouw van onze lichaamscellen. En natuurlijk bevatten deze pareltjes anti-oxidanten die ons beschermen tegen ziektes en veroudering.

Recept voor Frambozenjam zonder toegevoegde suiker

Dit heb je nodig om de frambozenjam te maken:

  • 250 gr frambozen (diepvries)
  • 4 el water
  • 1 el honing
  • 1 tl chiazaden

Voorbereiding, 10 minuten, kooktijd: 5 minuten

Zo maak je het:

  1. Verwarm de frambozen in een pan of doe deze rauw in een blender als je het zonde vindt om deze te verwarmen. Voeg het water, de honing en de chiazaden toe en roer alles goed door.
  2. Giet het in een schone pot met deksel en laat afkoelen. De chiazaden nemen vocht op en zorgen ervoor dat je geen geleisuiker nodig hebt om de jam dikker te maken. Het is hierdoor wel minder lang houdbaar. Wil je de jam zoeter maken dan kan je extra honing toevoegen.
  3. Als je geen pitjes in de jam wilt, zeef de jam dan voordat je de chiazaden aan de jam toevoegt.

Scones met frambozenjam

Ik maakte deze jam omdat ik glutenvrije scones had gemaakt >>> https://www.lebonbonfranc.com/scones-maken-scones-recept/ . Ik probeerde al een hele tijd om glutenvrije scones te bakken. Een paar keer per jaar organiseer ik glutenvrije high tea’s en scones horen daar vind ik echt bij. Het lukte me alleen niet om ze echt lekker te maken en per toeval ontdekte ik een manier toen ik een ander gebakje wilde uitproberen. Opeens werden de glutenvrije scones geboren, de lekkerste ooit.

Jouw beurt

Wil je nog meer gezonde bakrecepten? Download het GRATIS glutenvrije bakboek voor gezonder brood en gebak >>> https://www.lebonbonfranc.com/glutenvrij-bakebook-snoepen-zonder-schuldgevoel/ .

Natalie Rocha
Natalie is orthomoleculair voedingsdeskundige met darmtherapie als specialisatie. Ze is Francofiel en heeft een passie voor koken en bakken. Zelf heeft ze door het verbeteren van haar darmgezondheid en het toepassen van cognitieve gedragstherapie en persoonlijk leiderschap ervaren hoe het is om van haar vage klachten af te komen. Sinds oktober 2016 is zij haar online programma 'Eet jezelf in 6 weken Energieker en Schoon' gestart (www.leefgezondacademie.nl) waarin ze op een natuurlijke manier deze klachten behandelt. Via haar website www.lebonbonfranc.com deelt zij graag haar kennis en recepten.

Comment Section

0 reacties op “Frambozenjam zonder toegevoegde suiker

Plaats een reactie


*