Page content

Frietjes van zoete aardappel

Frietjes van zoete aardappel met zelfgemaakte ketchup.

Ik ben dol op frietjes en zeker op deze frietjes van zoete aardappel. Ik beloof je – ze zijn verslavend. Zeg niet dat ik je niet gewaarschuwd heb. Ze zijn zoet en zout, knapperig van buiten en zacht vanbinnen en een heel klein beetje gekruid (in mijn geval met rozemarijn).

Ze zijn in elk geval zooooo goed dat je er niet van kan stoppen.

frietjes van zoete aardappel

En ze zijn ook gemakkelijk te maken.

Recept voor frietjes van zoete aardappel

Dit heb je nodig:

  • 3 grote zoete aardappels
  • 3 el olijfolie
  • een snuf zout
  • een snuf kruiden naar keuze

frietjes van zoete aardappel

Zo maak je het:

  • Je snijd de frietjes in de juiste vorm
  • Verzamel ze in een kom en overgiet met 1 el olie.
  • Dan meng je de frietjes met je handen door mekaar zodat elk frietje een dun jasje van olie heeft.
  • Doe er dan de gewenste kruiden (kies uit paprika, tijm, curry, kaneel en rozemarijn) op en bak tot ze goudbruin zien in een voorverwarmde oven van 200°.
  • Hoe lang moet je de frietjes bakken? Tussen de 20 en 35 minuten naargelang hoe dun je ze gesneden hebt.

TOPTIP VOOR EXTRA CRISP

Op een kookdag bij mij thuis voor mijn VIP klanten zei één van hen me dat haar zoete aardappelfrietjes niet krokant genoeg waren. Vermits ik van nogal zachte frietjes hou, was mij dit niet opgevallen maar ik ging op zoek naar een antwoord.

En inderdaad! Ik vond ergens op het internet een tip over het meer krokant maken van zoete aardappel frietjes. Je moet ze snijden en dan weken in een kom water gedurende 45 minuten en dan afgieten en drogen met een handdoek of tissue.

frietjes van zoete aardappel

TOPTIP VOOR VARIATIE

Je kan frietjes ook van pastinaak maken. Deze worden vanzelf crisp.

Zie dit artikel : http://legallyraw.be/frietjes-gemaakt-van-pastinaak/

Recept voor zelfgemaakte ketchup

Traditionele ketchup bevat enorm veel geraffineerde suiker.

Dit heb je nodig:

  • 1à2 verse tomaten (naargelang hoeveel vocht ze bevatten)
  • 6 zongedroogde tomaten
  • 1 teentje look
  • 1 dadel
  • zout en peper

Zo maak je het:

  • Mix in de blender.

Recept voor Katinka’s easy peasy vegan mayonnaise

Deze mayonnaise maakte ik ook voor de workshops bij Jason Vale. De ooooh’s en de aaaaah’s waren talrijk. Smeuïg, lekker tot zelfs sexy waren de commentaren voor deze vegan mayo.

Het proberen waard dus. En super easy te maken.

Dit heb je nodig:

  • 1 avocado
  • 1 tl mosterd
  • 1 tl olijfolie
  • een snuf himalaya zout

Mix in het hakkertje tot een smeuïge massa.

Ja, deze mayonnaise kleurt groen maar is echt overheerlijk.

Jouw beurt

Wanneer ga jij deze zalige frietjes proberen? Laat je me weten hoe je ze vond?

cu-basisrecepten

Katinka
Katinka Michiels is oprichter en eigenaar van www.legallyraw.be Haar passie voor gezondheid dateert al van heel wat jaartjes terug. Zij richtte het bedrijf Slank & Gezond op een tiental jaar geleden om vrouwen te begeleiden om zich beter te voelen in hun vel. Nu ze zelf 50+ is, heeft ze zich gespecialiseerd om vrouwen boven de 40 te begeleiden naar een gezonde levensstijl.

Comment Section

2 reacties op “Frietjes van zoete aardappel


Door Conny op 12 november 2015

En weer een top recept van Katinka! Dank je wel, dat wordt smullen dit weekeinde mmmm


Door Lian Krijnen op 12 november 2015

Hoi katinka zoals belooft variant zoete aardappel frietjes.

Voor 4 porties.8 grote pastinaken, olijfolie,himalaya zout,kerrie poeder.
oven op 200 graden
schil pastinaken snijd reepjes zoals gebruikelijk doe alles in een kom en doe ingedienten van bovenstaand door meng dit goed wees niet te zuinig met kerriepoeder.doe de pastinaken op bakplaat met bakpapier ,en bak het geheel in ongeveer 30 minuten halverwege de tijd draai je evt. de pastinaken kijk tussendoor of ze goed garen .

Geniet van het gezonde lekkers. Liefs Lian c. krijnen.

Plaats een reactie


*