/* Nav Bar */ ul.navbar-nav a { color: #807069; font-weight: bold; } /* Home Headings and Links */ h1, h2, h3 { color: #ff7c80; } h1 a, h2 a, h3 a, h4 a, h5 a, h6 a { color: #ff7c80; } /* Hero Unit Customizations */ #headerhero .container #call2action h1 { font-family: "Roboto Slab",serif; font-weight: bold; color: #e64827; text-shadow: none; } #headerhero .container #call2action h2 { font-family: "Roboto Slab",serif; font-weight: bold; color: #807069; text-shadow: none; } #headerhero .container #call2action a.btn { background-color: #ff7c80; } /* Checkmark Replacement */ #bizzdetails .details .reasons ul li { background: transparent url("http://legallyraw.be/wp/../wp-content/upload_folders/legallyraw.be/2016/01/vinkje-koraal.png") no-repeat scroll left top; } /* Optin Form Home - Button Color */ .btn-danger { color: #fff; background-color: #ff7c80; border-color: #ff7c80; } /* Referenties - Link Color */ #references a.morelink { color: #ff7c80; } /* Optin Box Sidebar - Button Color */ #phxoptin.optinwidget101 .btn { background-color: #ff7c80; } /* Optin Box PostFooter - Headline & Button & Border Color */ #phxoptin.optinwidget104 .phxtextwrap .phxoptin-headline { color: #ff7c80; } #phxoptin.optinwidget104 .btn { background-color: #ff7c80; } #phxoptin.optinwidget104 { border: 4px dashed #ff7c80; } /* Button Color Gravity Forms */ .gform_button { color: #fff; background-color: #ff7c80; border-color: #ff7c80; }

Page content

Gezond op reis Video – deel 1

Ik ging gezond op reis

Ja hoor! Wil jij ook gezond op reis? Rondom mij gonst het van de vakantieplannen. Iedereen verlangt naar zon. De winter duurde veel te lang en ondertussen zijn we al juni. Maar iedereen heeft zijn of haar bikini plan al klaar.

Bikini klaar

Gaat het bij jou ook zo? Heb jij een speciale bikini-maand? Nog net voor je reis een extra inspanning om gezond te eten? Dit jaar heb ik dit niet gedaan. Dit komt omdat ik ondertussen mijn balans heb gevonden gedurende het jaar. Ik eet regelmatig gezond en heel af en toe helemaal niet. En dit herhaal ik week in, week uit.

Gezond op reis? Forceer je niet!

Daarom wilde ik dit ook niet veranderen op reis. Waarom zou ik? Ik heb geleerd hoe ik kan genieten van gezond eten. Daarom heb ik in 6 delen mijn vakantie van mij even voor jou onder de loep genomen. Misschien neem je hier iets van mee, misschien ook niet.  Soms, als je nog niet lang bezig bent met een pure levensstijl, zijn je smaakpapillen nog helemaal verwend door geraffineerde zoet- en hartigheid. Dan herval je gemakkelijker in het oude eetpatroon op reis. Dit kan geen kwaad. Een gezonde levensstijl is immers een proces. En laat jouw proces gewoon duren zolang het duren moet. Forceer je op reis dus zeker niet. Genieten is de boodschap.

De vliegreis

Het vliegtuig vertrok om 6u naar Tenerife. We waren dus enorm vroeg op. Enkel met een groot glas warm water met citroen in ons buikje vertrokken we met de wagen naar de vlieghaven. Daar aangekomen kreeg ik toch honger al was het vroeg. Tijd voor een banaan dus. De rest van mijn ontbijt had ik ingepakt. Ik vond het niet gemakkelijk om een keuze te maken, want vermits je niks vloeibaars mag meenemen, was een smoothie uit den boze. Ook fruit is niet zo gemakkelijk want je zit dan met een heleboel schillen en plakhanden.

Dit nam ik mee

Bekijk hiervoor deze video :

Extra plannen

Mijn man en ik wandelen erg graag. Tenerife leent zich hier echt wel toe vanwege de grote dijk van 15km lang. Die vind ik zalig om te stappen. Langs de ene kant de zee en aan de andere kant winkeltjes en terrasjes. En boven ons hoofd een stralend zonnetje. Heerlijk! Toch wil ik deze vakantie extra gaan bewegen, want ik heb teveel achter mijn computer gezeten de laatste maanden. Maar daar knelt net het schoentje. Ik wil wel meer gaan bewegen, maar ik heb er eigenlijk niet zo’n zin in. Al maanden neem ik me voor om meer te doen en ik doe het niet. Volgens mij komt dit omdat hoe meer je zit, hoe minder je zin hebt om in gang te schieten. Daarom hoop ik dat het vele wandelen in Tenerife me opnieuw de sprankel kan geven om nadien, thuis ook meer te gaan doen.

Ook fitness

Het hotel heeft ook een fitness en we gaan regelmatig wat armoefeningen doen. De beenoefening slaan we over, die werken al genoeg tijdens de wandelingen. Eigenlijk is het best leuk. Mijn man vertelt me weer dat hij zelf nooit echt zwaar traint, maar vooral regelmatig. En wie mijn man kent : die ziet er gewoon geweldig uit. Mooi gespierd, maar niks teveel. Slanke armen komen met regelmaat. Jaja, dat weet ik wel. Daarom zijn er de Columbootjes toch hee. En ik neem me voor om zeker thuis ook weer tijdens een tv-programmatje aan de slag te gaan met wat lichte spieroefeningen.

PS : ondertussen ben ik thuis inderdaad aan de slag met de gewichtjes. Meer nog, ik heb terug mijn ritme gevonden in een wekelijks vast ritme van bewegen en werken. Al krijg je me soms toch nog altijd niet van achter mijn blog weg hoor. Dan is het van : nog even die reactie beantwoorden of die moet ik nog mailen of … Dus sluit ik nu maar snel af. Volgende week krijg je deel 2 : Waarom gezond op reis en vooral hoe doe je het?

Blijf jij gezond eten op reis?

 

 

 

 

Katinka
Katinka Michiels is oprichter en eigenaar van www.legallyraw.be Haar passie voor gezondheid dateert al van heel wat jaartjes terug. Zij richtte het bedrijf Slank & Gezond op een tiental jaar geleden om vrouwen te begeleiden om zich beter te voelen in hun vel. Nu ze zelf 50+ is, heeft ze zich gespecialiseerd om vrouwen boven de 40 te begeleiden naar een gezonde levensstijl.

Comment Section

1 reactie op “Gezond op reis Video – deel 1


Door Sonja op 10 juni 2013

Oei dat is inderdaad lastig als Rawfooder met het vliegtuig mee. Dat vergt extra denkwerk. Ik zou er voor kiezen om voor de douane mijn groene smoothie te drinken met hierin chiazaad, eiwitpoeder en vetten voor extra verzadiging (maar het was wel vroeg hè) en mee door de douane inderdaad banaan (alhoewel je naar sommige landen helemaal geen eten mee mag) en ook weer chiazaden in de hoop dat je na de douane of in het vliegtuig water kunt bemachtigen: chia zaden hierin wellen en banaan prakken en bessen,zaden en noten toevoegen: voila het ontbijt. Wij vertrekken altijd met auto en dan neem ik dit ook als eten onderweg en verder een krat vol met mijn superfoods. Ik ben benieuwd naar je oplossingen voor op de bestemming xS

Plaats een reactie


*