Page content

Let's wrap 'n' roll!

Ik probeer zoveel mogelijk te variëren met een gezonde lunch. En afgelopen week heb ik een oud receptje maar eens een update gegeven. Nou ja een update, ik heb iets geprobeerd wat ik al heel lang wilde doen, maar nog nooit gedaan had. Ik heb een groene kool gekocht en ben geen groot kool fan moet je weten. Witte en rode kool door de salade vind ik heerlijk, maar zodra het geroerbakt wordt ben ik er niet zo happig meer op. Maar eigenlijk waren dat vooral de herinneringen uit mijn jeugd, want nadat ik het huis uit was heb ik geen chinese of groene kool meer gekocht.

Tijd om daar verandering in te brengen .

Ik heb een groene kool gekocht en maakte koolrolletjes uit de oven in een pompoensaus, een idee dat al een tijdje in mijn hoofd speelde. Lekker, maar nog niet helemaal perfect. Een paar dagen later lag er nog steeds een groot deel van de kool en besloot ik de prachtige bladeren als wrap te gebruiken.

Gezonde lunch

Ik had het al wel eens eerder met ijsbergsla gedaan, maar dat is vrij breekbaar en ik wilde het eigenlijk mee naar het werk nemen. En het experiment is geslaagd, de collega’s waren weer erg nieuwsgierig.

Ingrediënten groene kool wrap met tonijn (1 persoon):

  •  2 groene kool bladeren
  • 5 radijsjes
  • 2 stengel bleekselderij
  • Klein stukje rettich
  • Halve avocado
  • 1 lente uitje (pijp ajuin)
  • Half blikje tonijn
  • Kappertjes
  • Lepeltje mayonaise
  • Snufje keltisch zeezout (en eventueel peper)

Bereiding:

Blancheer de koolbladeren kort zodat ze wat makkelijker op te rollen zijn. Snijdt de groente in kleine reepjes. Vermeng de tonijn met een half lente uitje, wat kappertjes, het zout en de mayonaise. Leg alles mooi verdeelt in een koolblad en oprollen maar!

Variatie:

Erg lekker hierbij is alfalfa, maar dat stond nog te kiemen in mijn vaatwasser. Verder kun je alle groenten naar smaak toevoegen, al zou ik uitkijken met tomaat en komkommer omdat dit erg vochtig is.

Voor de vegetariërs

Je kan ook de tonijnloze tonijnsla gebruiken (een receptje van het Detox voor Vrouwen programma) in plaats van tonijn als je een veggie versie wil.

 

Laura
Laura Thijssen kreeg het gezonde en creatieve koken met de paplepel ingegoten. Tijdens haar studie raakte ze het spoor even bijster, maar heeft altijd een grote rol gespeel in haar maaltijden. Een jarenlange zweftocht langs alle mogelijke leefstijlen, van paleo tot raw, bracht haar een enorme berg informatie en daaruit filterde ze een eigen leefstijl. Puur en simpel met een hoofdrol voor (seizoens)groenten.

Comment Section

2 reacties op “Let's wrap 'n' roll!


Door Sonja op 16 april 2013

Hallo Laura, Lijkt me heerlijk, ga ik zeker eens proberen maar dan met de tonijn! Komt er nog een blog over kiemen in de vaatwasser? want dat mag je me uitleggen 😉 groetjes Sonja


Door Laura op 21 april 2013

😀
De tonijnloze tonijn bedoel je?

Plaats een reactie


*