Page content

Glutenvrij bananenbrood met speculaaskruiden

Ontbijt, ik vind het sinds ik op mijn gezondheid let best een dingetje. Zeker als je zoals ik gevarieerd wilt eten. De variatie die ik inbreng door middel van mijn voeding wil ik voor mijn darmbacteriën. Des te gevarieerder je eet, des te meer variatie je krijgt in darmbacteriën. Waardoor je immuunsysteem sterker wordt en je jezelf beter beschermt tegen ziektes.

Glutenvrij bananenbrood als ontbijt

Ik ken vrouwen die iedere dag met havermout ontbijten of yoghurt eten met banaan. Maar wist je dat je juist slaperig wordt van de combinatie yoghurt en banaan? Het is fijn om te eten vlak voordat je naar bed gaat of als je kindje onrustig is maar in de ochtend wil ik toch echt vol energie zitten.

Omdat ik van gemak hou probeer ik dan ook veel bakrecepten te verzinnen die ik ook als ontbijt kan eten. Zo staat het ’s avonds in de oven en kan ik het de volgende ochtend direct opeten of neem ik het mee voor onderweg.

Boekweitmeel glutenvrij

Boekweitmeel is glutenvrij en bevat langzame koolhydraten. Het verhoogt niet zo snel je bloedsuikerspiegel waardoor het past in een koolhydraatarm dieet.

Dit glutenvrij bananenbrood kan je heerlijk als ontbijt eten. Als je de speculaaskruiden te sterk vindt dan kan je deze ook vervangen door kaneel of anijs.

Recept voor glutenvrij bananenbrood met speculaaskruiden

Dit heb je nodig:

  • 3 bananen
  • 3 tl koek en speculaaskruiden
  • 150 gr boekweitmeel
  • 120 gr gesmolten kokosvet of roomboter
  • snuf zeezout
  • 3 tl bakpoeder
  • 3 eieren, L of 4 maat M

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Bekleed een bakvorm (cakeblik 24 cm) met een vel bakpapier of vet deze in met een beetje vet.
  • Doe alle ingrediënten in een keukenmachine. Hak alles fijn en goed door elkaar.
  • Schep het beslag in de cakevorm en bak deze in 45 tot 50 minuten af.
  • Als een ingestoken satéprikker er droog uitkomt is de cake gaar.
  • Haal de cake uit de oven.
  • Verwijder na 5 minuten het bakblik en laat de cake verder afkoelen op een rooster.


Foto: glutenvrij bananenbrood natural

Jouw beurt

En nu jij! Ik benieuwd welke variant jij gaat maken. De versie met kaneel, speculaaskruiden of anijs. Laat je het me weten?

Kan ik je verblijden met nog meer inspiratie voor gezonde ontbijtrecepten? Download deze dan via https://www.lebonbonfranc.com/glutenvrij-bakebook-snoepen-zonder-schuldgevoel/ .

Natalie Rocha
Natalie is orthomoleculair voedingsdeskundige met darmtherapie als specialisatie. Ze is Francofiel en heeft een passie voor koken en bakken. Zelf heeft ze door het verbeteren van haar darmgezondheid en het toepassen van cognitieve gedragstherapie en persoonlijk leiderschap ervaren hoe het is om van haar vage klachten af te komen. Sinds oktober 2016 is zij haar online programma 'Eet jezelf in 6 weken Energieker en Schoon' gestart (www.leefgezondacademie.nl) waarin ze op een natuurlijke manier deze klachten behandelt. Via haar website www.lebonbonfranc.com deelt zij graag haar kennis en recepten.

Comment Section

0 reacties op “Glutenvrij bananenbrood met speculaaskruiden

Plaats een reactie


*