Page content

Glutenvrije peren – pompoentaart

Het is herfst en wat is er lekkerder dan zelf je glutenvrije peren – pompoentaart te bakken. Zo weet je wat je eet en kan je zelf bepalen hoeveel suikers je binnenkrijgt. Ik verzin iedere dag wel iets om te vieren waardoor ik vaak zelfs gezonde taart als ontbijt eet.

Deze glutenvrije perentaart bak je slow want de pompoen heeft echt z’n tijd nodig om gaar te worden. Heb je iets minder tijd kook de pompoen dan lichtjes voor.

Recept voor glutenvrije peren – pompoentaart

Dit heb je nodig om de taart te maken:

Maak eerst het basisdeeg zie http://www.leefgezondacademie.nl/recepten/glutenvrije-taartbodem-met-kastanjemeel/ .

Dit heb je nodig voor de vulling:

  • 30 gr pecannoten, gemalen
  • 45 gr amandelmeel
  • 3 dopjes rum
  • ¼ pompoen in dunne plakjes (dunschiller)
  • 2 rijpe peren
  • kaneel

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden (boven en onderwarmte).
  • Haal de bodem uit de koelkast en bekleed de taartvorm hiermee.  Je kan de bodem vanuit de koelkast en half uur op kamertemperatuur laten komen zodat het deeg beter vormbaar is. Zodat je het met bakpapier en al in de taartvorm neerlegt.
  • Maal de pecannoten in een kleine hakmolen en vermeng het met het amandelmeel. Heb je geen amandelmeel in huis dan voeg je aan de pecannoten blanke amandelen toe en maal je deze samen tot meel.
  • Voeg aan de gemalen noten de rum toe en vermeng dit goed.
  • Schil de pompoen en snijd deze met een mes in hele dunne plakjes. Je kan het ook met een dunschiller doen.
  • Schil de peer en maak er dunne plakken van.
  • Smeer het notenmengsel over de bodem en beleg te taartbodem met de plakjes pompoen en peer.
  • Begin aan de buitenzijde, leg de peer om en om en werk zo door naar het midden van de taartbodem.
  • Vul de taart goed op door de lege plekjes op te vullen met de nog over gebleven peer en pompoen. De plakjes leg je schuin op de taartbodem.

  • Zet de taart in de oven en bak deze 90 minuten in de oven, afgedekt met aluminiumfolie.
  • Bak de taart nogmaals 30 minuten zonder aluminiumfolie.
  • Strooi er voor het serveren de kaneel over.

Oventijden kunnen verschillen. De baktijd is ook afhankelijk van de dikte van de pompoenplakjes.

Jouw beurt

En nu daag ik jou uit om deze taart eens te proberen. Laat in een reactie hieronder weten hoe je de taart vindt en deel jouw foto op Instagram met #leefgezondacademie.

Bekijk hier hoe je de taartbodem maakt: https://www.youtube.com/watch?v=oQzVuVDz06Y.

Wil je meer gezonde recepten ontvangen. Download ze via https://www.lebonbonfranc.com/gezonde-recepten/

Natalie Rocha
Natalie is orthomoleculair voedingsdeskundige met darmtherapie als specialisatie. Ze is Francofiel en heeft een passie voor koken en bakken. Zelf heeft ze door het verbeteren van haar darmgezondheid en het toepassen van cognitieve gedragstherapie en persoonlijk leiderschap ervaren hoe het is om van haar vage klachten af te komen. Sinds oktober 2016 is zij haar online programma 'Eet jezelf in 6 weken Energieker en Schoon' gestart (www.leefgezondacademie.nl) waarin ze op een natuurlijke manier deze klachten behandelt. Via haar website www.lebonbonfranc.com deelt zij graag haar kennis en recepten.

Comment Section

0 reacties op “Glutenvrije peren – pompoentaart

Plaats een reactie


*