/* Nav Bar */ ul.navbar-nav a { color: #807069; font-weight: bold; } /* Home Headings and Links */ h1, h2, h3 { color: #ff7c80; } h1 a, h2 a, h3 a, h4 a, h5 a, h6 a { color: #ff7c80; } /* Hero Unit Customizations */ #headerhero .container #call2action h1 { font-family: "Roboto Slab",serif; font-weight: bold; color: #e64827; text-shadow: none; } #headerhero .container #call2action h2 { font-family: "Roboto Slab",serif; font-weight: bold; color: #807069; text-shadow: none; } #headerhero .container #call2action a.btn { background-color: #ff7c80; } /* Checkmark Replacement */ #bizzdetails .details .reasons ul li { background: transparent url("http://legallyraw.be/wp/../wp-content/upload_folders/legallyraw.be/2016/01/vinkje-koraal.png") no-repeat scroll left top; } /* Optin Form Home - Button Color */ .btn-danger { color: #fff; background-color: #ff7c80; border-color: #ff7c80; } /* Referenties - Link Color */ #references a.morelink { color: #ff7c80; } /* Optin Box Sidebar - Button Color */ #phxoptin.optinwidget101 .btn { background-color: #ff7c80; } /* Optin Box PostFooter - Headline & Button & Border Color */ #phxoptin.optinwidget104 .phxtextwrap .phxoptin-headline { color: #ff7c80; } #phxoptin.optinwidget104 .btn { background-color: #ff7c80; } #phxoptin.optinwidget104 { border: 4px dashed #ff7c80; } /* Button Color Gravity Forms */ .gform_button { color: #fff; background-color: #ff7c80; border-color: #ff7c80; }

Page content

Groen detox sap

December vind ik altijd een ontzettend vermoeiende maand. Naast dat ik zelf jarig ben zijn ook mijn broertje en man jarig, vieren we kerst met de families en oud en nieuw met de vrienden. Niks hoeft en alles mag, maar toch ben ik altijd blij als het allemaal achter de rug is. Ik ben kennelijk toch het tiepje rust en regelmaat. En, ik denk dat het voor iedereen herkenbaar is, je eet altijd meer dingen die niet zo goed zijn voor je lijf dan je eigenlijk zou willen.

Ik kan dan ook niet wachten om lekker te detoxen aan het begin van het jaar, normaal gesproken doe ik dat altijd met een citroensapkuurtje van 10 dagen, maar dit jaar gooi ik het over een andere boeg. Als verjaardagscadeau (met recht een cadeau te noemen) heb ik een slowjuicer gekregen. Sinds half december draait het apparaat overuren. Weten jullie hoe lekker tarwegras is?

Ik hou ervan om gewoon maar dingen bij elkaar te gooien, dat is met koken zo en dat is ook zo wanneer ik sapjes maak. Een blijvertje is het onderstaande sapje, met recht een GROEN sapje.

Ingrediënten voor een flink glas groen sap:

  • ½ komkommer
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 flinke handen vol rucola
  • 1 mandarijntje
  • theelepel chlorella

Bereiding groen sap:

Ik heb alle ingrediënten behalve de chlorella in de slowjuicer gestopt. Je kunt hem ook in de blender of met een staafmixer maken, dan moet je nog wel wat water toevoegen om het geen groentehapje te laten zijn.

Wisten jullie dat chlorella een van de superfoods is die een goede ondersteuning is bij het detoxen? Chlorella is een eencellige groene alg en een van de meest volwaardige voedingsbronnen op aarde. Het heeft een vezelachtige celwand die zware metalen (zoals cadmium, lood of amalgaam) en pesticiden (dioxines, pcb’s) aan zich bindt. Op deze manier is chlorella in staat om ons lichaam te ontgiften

Chlorella bevat daarbij alle essentiële aminozuren en is rijk aan chlorofyl, chlorella groei factor (CGF)(dat de hergroei van beschadigd weefsel versnelt), DNA/RNA (dat wordt geassocieerd met ouderdomsvertraging) en vitamines.

Daarbij heeft het een gunstige invloed bij stress-situaties en geeft meer energie wanneer je lusteloos bent. Zeker mensen met een druk leven, oudere mensen en sporters hebben veel baat bij het nemen van chlorella.

Wel rustig opbouwen anders is de kans groot dat je het kleinste kamertje veelvuldig moet bezoeken.

Drink jij wel eens een groentensapje?

Laura
Laura Thijssen kreeg het gezonde en creatieve koken met de paplepel ingegoten. Tijdens haar studie raakte ze het spoor even bijster, maar heeft altijd een grote rol gespeel in haar maaltijden. Een jarenlange zweftocht langs alle mogelijke leefstijlen, van paleo tot raw, bracht haar een enorme berg informatie en daaruit filterde ze een eigen leefstijl. Puur en simpel met een hoofdrol voor (seizoens)groenten.

Comment Section

4 reacties op “Groen detox sap


Door Marielle op 12 januari 2013

Ik ben gek op ‘groene’sapjes.
Toen vorige week men vriend zei dat z’n smoothiemachientje stuk is stelde ik voor om voor hem smoothie’s te maken.
Het antwoord:” nee dank je, jij doet daar ‘vieze’ dingen bij in.”
Blijkbaar is het vooral de kleur dat hem niet aanstaat want hij heeft er nog nooit één geproeft. 😛


Door Laura op 12 januari 2013

Dat is jammer zeg, want hij mist echt wat. Mijn vriend heeft ze vanaf het begin lekker gevonden. Vanochtend heb ik hem een rodekool/appel/kaneel versie voorgezet (hij mocht eerst proeven ;)) en hij vond het heerlijk.
Dat heeft ook een geweldige kleur 🙂


Door Sonja op 13 januari 2013

Oh laura, ik ben jaloers op je slowjuicher. Ik wil er ooit zelf nog een hebben maar heb geen ruimte meer op mijn aanrecht. En ik vind dat omdat je de juicher elke dag gebruikt hij voor klaar voor gebruik moet staan. Ik heb zelf een sapcentrifuge daar lukt het ook goed mee om groene sapjes te maken 😀 maar dat doe ik niet zo frequent als het maken van smoothies. groetjes Sonja


Door Laura op 15 januari 2013

Het is ook wel veel rotzooi op je aanrecht hoor 😉 Maar goed ik heb het er wel voor over.

Plaats een reactie


*