Page content

Raw Food Groenten wok

warme-wok-coco-locoDit recept draagt de naam CocoLoco groenten wok. Je kan deze trouwens zowel rauw als opgewarmd eten. Of ’s anderendaags koud als lunch meenemen.

Ingrediënten Groenten wok CocoLoco (per persoon)

warme-wok-ingredienten

 

 

 

 

 

 

Basis

  • 1 gele paprika, in blokjes
  • 2 worteltjes in spiralen of blokjes
  • 1 courgette in spiralen
  • een klein handjevol cashewnoten (optioneel)

Courgettespiralen maak je met een spiralizer of gewoon met een dunschiller. Of neem een kijkje in dit artikel. De basis van deze groentenwok kan je zelf naar believen aanpassen. Het is het ideale gerecht om je restjes groenten in te verwerken.

Saus

cocoloco-saus

 

 

 

 

 

  • 2 kop vers kokosnootvlees + 1 kop kokoswater
  • 1/2 kop verse basilicum
  • 1 lookteentje
  • 1 el amandelpasta
  • 1/4 kop agavesiroop
  • zout en peper naar smaak

Je kan het kokosvlees en kokoswater ook vervangen door kokosmelk.

Bereiding

Mix de saus in een hakkertje of keukenmachine tot een gladde massa. Masseer het met je handen doorheen het basismengsel.

cocoloco wok met saus 3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Je kan dit serveren op een bedje van notensla

cocoloco wok met saus sla en noten 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Of gewoon een grote kom comfortfood ervan maken. Vroeger vond ik koude groentjes absoluut geen comfortfood gehalte hebben. Maar doordat je de heerlijke saus hier zo doorheen masseert, tover je gewone rauwkost om tot iets wat je toch dat comfortgevoel kan brengen.

coco loco met saus als comfort bowl

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De cashewnoten zijn optioneel maar een ideale vuller. Mijn man krijgt altijd een extra handjevol bovenop zijn wok. Toch is het vooral de heerlijke saus die deze groenten wok zo lekker maakt.

Voor de liefhebbers van gezonde recepten, kan je op het einde van de uitdaging (op 1 februari 2014) nog 6 extra bonusrecepten ontvangen. Meld je hier aan, als je deze 6 bonusrecepten niet wil missen. Deze bonusrecepten bevatten rececpten voor zelfgemaakte muesli, pindasaus, rauwe lasagne, en nog meer lekkers.

Deel dit artikel om samen met je vrienden deze “gezond eten” uitdaging aan te gaan. share-fb-1

Ga jij deze uitdaging aan?

Katinka
Katinka Michiels is oprichter en eigenaar van www.legallyraw.be Haar passie voor gezondheid dateert al van heel wat jaartjes terug. Zij richtte het bedrijf Slank & Gezond op een tiental jaar geleden om vrouwen te begeleiden om zich beter te voelen in hun vel. Nu ze zelf 50+ is, heeft ze zich gespecialiseerd om vrouwen boven de 40 te begeleiden naar een gezonde levensstijl.

Comment Section

20 reacties op “Raw Food Groenten wok


Door christel op 7 januari 2014

Bedankt! is er een mogelijkheid om de kokosmelk nog te vervangen door iets anders want ik ben niet zo weg van de kokossmaak?
Bedankt


Door Katinka op 7 januari 2014

Jazeker, het is wel zo dat kokos voor vulling zorgt en het minder een salade gevoel geeft. Je kan een saus op basis van cashewmelk/room of notenpasta maken. Maar het is wel zo dat zo goed als alle vetbronnen (zeker alle noten) verzurend zijn en kokos een vetbron is die base is. Vandaar dat ik hier vaak gebruik van maak. Maar er volgen nog wat dressings en sausjes gedurende de maand die je onderling met de gerechten kan omwisselen. xx


Door Tine op 7 januari 2014

ziet er, net als het recept van gisteren, overheerlijk uit. ga het zeker eens proberen.


Door Katinka op 7 januari 2014

Dat het er zo mooi uitziet komt eigenlijk door die spiraaltjes, die maken alles veel smakelijker vind ik. Het oog wil ook wel wat. xx



Door Katinka op 7 januari 2014

Hoi Fia, ik was vergeten het aanmeldformulier voor de extra recepten in het artikel in te zetten. Het staat er nu in, dus als je je daar wil aanmelden dan moet het lukken.Dankjewel!!!


Door Sofie op 7 januari 2014

Hey Katinka!
Ziet er lekker uit!
Maat waar vind ik kokosvlees? Heb het al wel eens gezien….zo een witte brok kokos waar de schil of het omhulsel al af was. Ik vermoed dat daar binnenin dan ook nog kokoswater inzit?
Ik zie mezelf nu niet direct op een hele kokosnoot gaan inwerken met een bijl ofzo! 🙂
Ik ga sevens naar Albert heijn….mss hebben zij het wel?!


Door Katinka op 7 januari 2014

Ik koop jonge verse kokosnoten in de aziatische supermarkt. Echt OMG heerlijk. Maar een nadeel : je vindt ze wel moeilijk. En haha, ik heb een filmpje gemaakt als mijn man de kokosnoot te lijf gaat http://www.youtube.com/watch?v=jdKSYNlxQHc‎ Hou zeker het blog op 10 januari in het oog want je kan dan verse kokosnoten winnen. Want al zijn ze speciaal en moeilijk te vinden, ze zijn het waard om eens te proberen.


Door Wendy op 7 januari 2014

De courgette-spaghetti ga ik vrijdag maken. Morgen komt mijn spiralizer met de post mee. Heb er een online besteld. Deze salade maak ik denk ik zaterdag. Dan gaan we een dagje weg en wil dit meenemen als lunch ipv kleffe witte bolletjes 🙂

Groetjes


Door Sofie op 7 januari 2014

Zou ik het voorlopig kunnen proberen met een blokje santen en daar een beetje kokosmelk bij ofzo?



Door Claire Seelen op 7 januari 2014

Hallo Katinka
Gisteravond jouw recept gemaakt en gegeten. We hebben ervan genoten. Dank je wel voor het delen.
Liefs
Claire


Door Grace op 7 januari 2014

Mmmmm lekker gegeten vanavond! Gewoon koud met die overheerlijke dressing. Ipv amandelpasta heb ik pompoenpit pasta gebruikt, omdat mijn man een noten allergie heeft. Voor het eerst vandaag met kokosmelk en pompenpitpasta gekookt (terwijl het al heel lang in de kast staat)
Gister was het een beetje mislukt helaas. Ik had de courgette te lang geblancheerd en daardoorheen is helemaal zacht gekookt 🙁 gelukkig had ik voor de kinderen al wat spaghetti als reserve gekookt voor het geval dat …….


Door Katinka op 7 januari 2014

Super! Het is soms effe zoeken maar eens je de basis hebt, kan je er verschillende kanten mee uit.


Door Lisa Becks op 7 januari 2014

Hallo Katinka,

Vandaag jouw recept gemaakt.
Mijn saus vond ik een beetje te dun geworden, maar de smaak was wel lekker.
Ik had een blikje kokosmelk genomen, misschien dat het daardoor wat dunner is geworden.
Het recept van gisteren was heerlijk, ik heb over de saus wat edelgistvlokken gedaan, was erg lekker.
Groetjes Lisa


Door Katinka op 8 januari 2014

goed idee om edelgistvlokken te gebruiken, dat geeft het wat een kaas smaakje. Als de saus dun is, komt het vaak door de waterinhoud van de tomaten die kan verschillen. Je kan ze altijd wat dikken door bijvoorbeeld er zongedroogde tomaatjes of een extra dadeltje onder te mengen.


Door Naomi Bislip op 22 januari 2014

Hallo Katinka,
Ik vroeg me af hoeveel er in zo’n kopje gaat? Dat is vast niet een cup (250 ml)?
Alvast bedankt!


Door Katinka op 22 januari 2014

Klopt, met een kop bedoel ik idd een cup = 240 ml Groetjes, K


Door Naomi Bislip op 23 januari 2014

Ha dank! Hier in Nieuw-Zeeland is een cup 250 ml :-). Gek eigenlijk dat dat niet overal gelijk is.


Door Katinka op 24 januari 2014

Superleuk vind ik het om een lezer uit nieuw zeeland te hebben!

Plaats een reactie


*