Page content

Groentenrol – voeding voor je darmbacteriën

Ik hou van simpel, makkelijk en lekker eten, niet te veel poespas en zorg er altijd voor dat ik geen voedsel verspil.

Zo wil ik altijd zo gevarieerd mogelijk eten, dit speciaal om mijn darmbacteriën te voeden. Ik probeer bij iedere maaltijd wel iets van rauwkost of groenten te eten. De vezels zelf kunnen we niet verteren, de dunne darm neemt voedingsstoffen op maar de bacteriën die in de dikke darm leven zetten de vezels om in vetzuren. De darm moet tenslotte zuur zijn, een darm die te basisch is, is de oorzaak van veel ziekten. Met het gevormde vetzuur wordt de slijmlaag van de darm opgebouwd en worden hormonen gevormd waardoor we ons prettig voelen en ons immuunsysteem versterkt wordt.

Ik maakte pasgeleden deze groenterol die echt heerlijk is!

Recept voor groentenrol

Dit heb je nodig:

  • 750 gr spruitjes
  • 5 eieren
  • 1 el chiazaden
  • grof gemalen peper & zeezout
  • vel bakpapier
  • 2 zoete aardappels
  • klontje ghee,roomboter of kokosvet

Voor de bechamelsaus:

  • 25 gr ghee, roomboter of kokosvet
  • 25 gr arrowroot of boekweitmeel
  • kokosmelk (de hoeveelheid bepaalt de dikte van de saus)
  • 40 gr schapenkaas, geraspt
  • nootmuskaat
  • peper eventueel nog wat zout

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 180 graden. Beleg een bakplaat met het vel bakpapier.
  • Maak de spruitjes schoon en hak deze fijn in een keukenmachine. Roer de eieren erdoor en voeg de chiazaden toe. Maak op smaak met peper en zout. Laat dit mengsel 10 minuten staan.
  • Smeer het mengsel uit over de bakplaat en bak de plak in 15 tot 20 minuten gaar.
  • Schil in de tussentijd de zoete aardappel en kook deze gaar. Stamp het tot puree met een klontje boter.
  • Maak de bechamelsaus door de boter in een kleine steelpan te laten smelten.
  • Roer het meel door de boter tot het meel al het boter opgenomen heeft.
  • Roer de kokosmelk erdoor en laat het meel de melk opnemen. Bepaal de dikte van de saus door er voldoende melk aan toe te voegen dat deze vloeibaar wordt.
  • Roer de kaas door de saus en strooi er naar smaak nootmuskaat, peper en zout over.
  • Smeer de aardappelpuree uit over de afgebakken plaat en rol het op tot een rol.
  • Snijd deze in vieren en giet er de bechamelsaus over.

Enjoy!

Jouw beurt

Hoe smaakt de groentenrol? Heb jij misschien nog andere groenten toegevoegd?

Natalie Rocha
Natalie is orthomoleculair voedingsdeskundige met darmtherapie als specialisatie. Ze is Francofiel en heeft een passie voor koken en bakken. Zelf heeft ze door het verbeteren van haar darmgezondheid en het toepassen van cognitieve gedragstherapie en persoonlijk leiderschap ervaren hoe het is om van haar vage klachten af te komen. Sinds oktober 2016 is zij haar online programma 'Eet jezelf in 6 weken Energieker en Schoon' gestart (www.leefgezondacademie.nl) waarin ze op een natuurlijke manier deze klachten behandelt. Via haar website www.lebonbonfranc.com deelt zij graag haar kennis en recepten.

Comment Section

1 reactie op “Groentenrol – voeding voor je darmbacteriën


Door Ellen op 21 april 2017

Ziet er lekker uit, dank je wel! Voor hoeveel personen is dit recept?

Plaats een reactie


*