/* Nav Bar */ ul.navbar-nav a { color: #807069; font-weight: bold; } /* Home Headings and Links */ h1, h2, h3 { color: #ff7c80; } h1 a, h2 a, h3 a, h4 a, h5 a, h6 a { color: #ff7c80; } /* Hero Unit Customizations */ #headerhero .container #call2action h1 { font-family: "Roboto Slab",serif; font-weight: bold; color: #e64827; text-shadow: none; } #headerhero .container #call2action h2 { font-family: "Roboto Slab",serif; font-weight: bold; color: #807069; text-shadow: none; } #headerhero .container #call2action a.btn { background-color: #ff7c80; } /* Checkmark Replacement */ #bizzdetails .details .reasons ul li { background: transparent url("http://legallyraw.be/wp/../wp-content/upload_folders/legallyraw.be/2016/01/vinkje-koraal.png") no-repeat scroll left top; } /* Optin Form Home - Button Color */ .btn-danger { color: #fff; background-color: #ff7c80; border-color: #ff7c80; } /* Referenties - Link Color */ #references a.morelink { color: #ff7c80; } /* Optin Box Sidebar - Button Color */ #phxoptin.optinwidget101 .btn { background-color: #ff7c80; } /* Optin Box PostFooter - Headline & Button & Border Color */ #phxoptin.optinwidget104 .phxtextwrap .phxoptin-headline { color: #ff7c80; } #phxoptin.optinwidget104 .btn { background-color: #ff7c80; } #phxoptin.optinwidget104 { border: 4px dashed #ff7c80; } /* Button Color Gravity Forms */ .gform_button { color: #fff; background-color: #ff7c80; border-color: #ff7c80; }

Page content

Hammam

Even tijd voor jezelf…Je eigen Hamman-ritueel. Neem jij wel eens even tijd voor jezelf? en hoe doe je dat dan?

Wat is jouw favoriete manier om even “Me-time” te hebben?

Is dat het lezen van een boek gezellig in een hoekje op de bank of ga je juist naar buiten voor een stevige wandeling, is een gezellig middagje shoppen je ultieme me-time of gewoon een ochtendje rondlummelen in je pyjama….

Voor mij is een bad-ceremonie de ultieme “me-time” lekker warm, ongestoord genieten van lekkere geuren en warmte..

De Hammam

Het oudste reinigingsritueel dat we kennen is de Hammam, denk jij hierbij ook niet meteen aan een heerlijke wellness ervaring? Dit allemaal dankzij de oude Grieken en Romeinen die de warme thermen uitvonden en in het oude Arabië waren de eerste Hammams maar dankzij de Turken die ze openbaar maakten voor iedereen werden ze pas echt populair..

Een echt Hammam badritueel bestaat uit het grondig scrubben van de huid waardoor er een diepe reiniging plaatsvindt en vervolgens wordt de huid gevoed en gezuiverd. Een weldaad voor lichaam en geest. Maar elke week naar een Hammam gaan, als je er al eentje dicht in de buurt hebt, is niet voor iedereen weggelegd. Daarbij ga je dan liever met je man of vriendin en is het minder me-time..Daarom creëer ik mijn Hammam ervaring thuis..

Je Voorbereiding voor Hammam

Natuurlijk zorg ik ervoor dat ik een avondje voor mezelf heb, man uit eten met collega’s of op zakenreis en kinderen naar bed of de opdracht dat moeders even niet gestoord wil worden. Vervolgens zet ik al op tijd de badkamer warm, zet kaarsjes klaar, muziek bij de hand.. (ik google altijd even op Hammammuziek 😀 ) en natuurlijk mijn ritueel producten, die ik vaak ter plekke en van eigen producten maak, een lekkere grote handdoek, badjas en slippers..

Het Ritueel Hammam

Na het aansteken van de kaarsjes is mijn eerste stap een paar druppeltjes eucalyptusolie in de douchebak of bad te druppelen daarna begin ik met mijn reinigingsmiddelen klaar te maken en start mijn Hammamritueel

1.    Ik was mijn hele lichaam met een zeep op basis van olijf olie. De zeep wrijf ik op een zeepspons waarna het heerlijk gaat schuimen en hier was ik mij mee en spoel ik me weer af onder de douche (door het warme water van de douche op de eucalyptusolie gaat het nu echt ruiken als een hammammmmmmm….)

2.    Vervolgens scrub ik mijn vochtige huid met een eigengemaakte scrub. Dit kan een simpel zijn gemaakt van een mengsel van olijfolie en zeezout met wat etherische lavendel of eucalyptus olie of je kunt er een van deze kiezen..http://legallyraw.be/zelf-scrub-maken/ en ook heel lekker http://legallyraw.be/grapefruitscrub/#more-8356

3. Een Gezicht en Body-klei-masker is mijn volgende stap. Ik maak voor mijn gezicht een maskertje zoals beschreven in dit blog http://legallyraw.be/banaan-ei-olie-verwennerij/ maar maak een dubbele hoeveelheid en voeg aan een deel nog Heilaarde toe wat ik gebruik voor de rest van lichaam. Andere soorten klei kunnen ook of zelfs een beetje geactiveerde kool (pas op niet knoeien 😉 ) een ander lekker gezichtsmasker maak je met kurkumma http://legallyraw.be/kurkuma-masker-voor-je-gezicht/ Laat het masker een tijdje intrekken en spoel erna weer af met eerst een warme douche maar dan…..voor de ultieme Hammam beleving…. sluit af met een koude douche! echt geloof me…je krijgt het niet koud maar je huid gaat er juist van gloeien!

4. Mijn laatste stap, nadat ik mij afgedroogd en mijn haren gedroogd zijn, is hydrateren met een bodylotion dat kan gewoon heel simpel met pure kokosolie of je kunt je bodycreme zelf maken met dit recept..http://legallyraw.be/bodycreme-zelf-maken/ Breng de bodycreme rijkelijk aan en masseer hem zachtjes in de huid totdat het geheel is opgenomen

Als laatste wikkel ik mij in mijn badjas en slippers en ga nog een tijdje na liggen genieten met een heerlijk kopje thee en goed boek op mijn bed!

Natuurlijk is dit ritueel ook heel goed samen te doen met je partner, dan kun je er nog een massage aan toe voegen of je dochter met een lekkere gezichtsmassage erbij..

Jouw beurt

Tijdens de feestdagen heb je vast wel een uurtje me-time voor zo’n eigen Hammam ervaring…lijkt het je wat om dit eens in te plannen voor de komende periode?

Sonja
Sonja Jacobi is zich altijd al bewust van gezonde voeding voor haarzelf en haar gezin. Dat diëten niet werken heeft ze proefondervindelijk vastgesteld en heeft daarom enkele jaren geleden het belang van detoxen ontdekt. Ze deelt al haar opgedane kennis graag met anderen en is, met veel plezier en passie, al bijna vanaf het begin gastblogger voor Legally Raw. Na het ontdekken van het belang van detoxen is ze zich verder gaan specialiseren tot detox-coach en natuurvoeding-adviseur. Ze heeft haar woning in Nederland verruild voor een appartement in de wereldstad Parijs wat ook weer een nieuwe uitdaging geeft ook op detox gebied. Haar gezonde levenstijl deelt ze op haar facebooksite Craving4Nutriënts en ze nodigt je van harte uit om hier eens te komen snuffelen. https://www.facebook.com/Craving4Nutrients/ Wil je nog meer weten over Sonja? lees dan Katinka’s interview met Sonja hier http://legallyraw.be/gastblogger-sonja-jacobi/

Comment Section

0 reacties op “Hammam

Plaats een reactie


*