/* Nav Bar */ ul.navbar-nav a { color: #807069; font-weight: bold; } /* Home Headings and Links */ h1, h2, h3 { color: #ff7c80; } h1 a, h2 a, h3 a, h4 a, h5 a, h6 a { color: #ff7c80; } /* Hero Unit Customizations */ #headerhero .container #call2action h1 { font-family: "Roboto Slab",serif; font-weight: bold; color: #e64827; text-shadow: none; } #headerhero .container #call2action h2 { font-family: "Roboto Slab",serif; font-weight: bold; color: #807069; text-shadow: none; } #headerhero .container #call2action a.btn { background-color: #ff7c80; } /* Checkmark Replacement */ #bizzdetails .details .reasons ul li { background: transparent url("http://legallyraw.be/wp/../wp-content/upload_folders/legallyraw.be/2016/01/vinkje-koraal.png") no-repeat scroll left top; } /* Optin Form Home - Button Color */ .btn-danger { color: #fff; background-color: #ff7c80; border-color: #ff7c80; } /* Referenties - Link Color */ #references a.morelink { color: #ff7c80; } /* Optin Box Sidebar - Button Color */ #phxoptin.optinwidget101 .btn { background-color: #ff7c80; } /* Optin Box PostFooter - Headline & Button & Border Color */ #phxoptin.optinwidget104 .phxtextwrap .phxoptin-headline { color: #ff7c80; } #phxoptin.optinwidget104 .btn { background-color: #ff7c80; } #phxoptin.optinwidget104 { border: 4px dashed #ff7c80; } /* Button Color Gravity Forms */ .gform_button { color: #fff; background-color: #ff7c80; border-color: #ff7c80; }

Page content

Havermoutkoekjes

havermoutkoekjesLekker en gezond. Dat is wat koekjes altijd zouden moeten zijn. Helaas, als je koekjes koopt zijn ze vaak niet gezond. En als je zelf bakken gewend bent ook niet lekker. Maar dat gezond, kan dat eigenlijk wel echt bij koekjes?Het antwoord is: ja! Als je ingrediënten kiest die iets toevoegen aan je lichaam, waarmee je jezelf echt voedt, dan kunnen koekjes echt gezonde tussendoortjes zijn. Deze havermoutkoekjes zijn glutenvrij, zuivelvrij en suikervrij.

Eenvoudig en snel klaar

Het recept voor deze koekjes is simpel en ze zijn snel klaar. Makkelijk om even snel te maken, als je kort van te voren hoort dat je bezoek krijgt, of als je weinig tijd hebt. Je kunt de koekjes heel dun aandrukken op de bakplaat, of ze wat dikker laten. Houd rekening met de baktijd: hoe dunner, hoe korter ze in de oven hoeven. Zorg dat je het een beetje in de gaten houdt, zodat ze niet te donker worden.  Geniet van je gezonde tussendoortje!

Recept voor havermoutkoekjes

Benodigdheden voor ongeveer 16 koekjes

 • 100 gram kokosolie
 • 4 eetlepels plantaardige melk (bijvoorbeeld rijstmelk)
 • 40 gram palmsuiker
 • 90 gram havermout
 • 40 gram boekweitmeel

Bereidingswijze

 • Verwarm de oven voor op 175 graden.
 • Bekleed een bakblik met bakpapier.
 • Smelt de kokosolie in een pannetje.
 • Haal het pannetje van het vuur.
 • Roer de plantaardige melk erdoor.
 • Voeg de palmsuiker, havermout en boekweitmeel toe en roer het met een houten lepel tot een egaal geheel.
 • Maak bergjes van het deeg op het bakbik en druk het een beetje plat.
 • Bak de koekjes gaar en bruin in ongeveer 20 tot 25 minuten, afhankelijk van hoe dun je ze hebt gemaakt.

 

Ga jij deze lekkere koekjes ook eens uitproberen?

 

Paulien Visscher
Ik ben Paulien Visscher, getrouwd met Matthijs en mama van Thabo, een prachtige zoon uit Lesotho. Sinds enkele jaren zijn we bewust bezig met voeding en gezondheid. Ik heb een passie voor koken en bakken. Als christen is het mijn overtuiging dat ik goed voor mezelf en mijn gezin moet zorgen. Ik heb een parttime baan bij Aatop ICT en daarnaast vul ik mijn tijd met o.a. mijn website (www.paulienvisscher.nl) en vrijwilligerswerk.

Comment Section

22 reacties op “Havermoutkoekjes


Door Sonja op 6 februari 2014

Ha, Ik ken de recepten van Paulien en offer mij altijd graag op om uit te testen 😀 Deze koekjes heb ik dan ook al een keer gemaakt en zijn zeker aan te raden, makkelijk en snel klaar…. ik kan maar 1 nadeel bedenken…… ze zijn altijd zo op 😉 (maar dan wel zonder schuldgevoel!) Liefs SonjaDoor Cynthia op 6 februari 2014

Ik heb ze gisteren gemaakt. Zijn prima gelukt!


Door Paulien op 6 februari 2014

Hoi Cynthia,

Wat leuk dat je ze gemaakt hebt! Had je het recept al op mijn eigen website gezien dat je ze gisteren gemaakt hebt? Geniet er maar lekker van!

Groetjes,
Paulien


Door Monique Ritzen op 6 februari 2014

Er staat suikervrij en er moet 40 gram palmsuiker in? Dat is toch niet suikervrij….


Door Paulien op 6 februari 2014

Beste Monique,

Met suikervrij bedoel ik geraffineerde / witte suikervrij, vandaar!

Groetjes,
Paulien


Door Monique Ritzen op 6 februari 2014

Lijkt me lekker, alleen voor mij zonder suiker 😉


Door Ilona op 6 februari 2014

Ziet er heerlijk uit.
Ga ze morgen gelijk proberen.
Kan ik de palmsuiker vervangen door kokosbloesemsuiker?
Zelfde hoeveelheid?
Groet,
Ilona


Door Paulien op 6 februari 2014

Ha Ilona,

Dat kan heel goed. Inderdaad, je kunt gewoon dezelfde hoeveelheid gebruiken. Succes en geniet ervan!

Groetjes,
Paulien


Door Ingrid op 7 februari 2014

Hoi Paulien,

Helaas, ze zijn mislukt, ze zijn uitgelopen en nu heb ik één grote koek die niet hard is.
Hoop dat de koek nog hard wordt als hij afkoelt, anders nog maar een keer opnieuw proberen. Zag wel dat ik de melk vergeten was en mijn havermout is vrij hard, misschien dat hij dan geen olie opneemt, het was ook niet echt een soort deeg.
We gaan het gewoon nog een keer proberen 😉

groetjes Ingrid


Door Paulien op 7 februari 2014

Ah, wat jammer, Ingrid! Het wordt ook geen deeg zoals je dat gewend bent van deeg. Maar door de rijstmelk wordt het wel meer een goede substantie, waardoor je echt mooie platte koekjes kunt maken. Hopelijk gaat het de volgende keer goed!

Groetjes,
Paulien


Door Veerle op 7 februari 2014

Heb juist de deeg in de oven gelegd (reeds geproefd en is al heel lekker, dat beloofd…)
Heb geen palmsuiker, maar heb dit vervangen door rauwe honing.

Alvast bedankt voor dit heerlijke recept. Zo vlug klaar en nog eens gezond.


Door Paulien op 7 februari 2014

Hai Veerle,

Dank voor je reactie. Ja, ook ongebakken is het al lekker 😉 Leuk dat je je eigen twist aan het recept hebt gegeven. Geniet fijn van de koekjes!

Groetjes,
Paulien


Door christel op 9 februari 2014

Bedankt voor recept, ze zijn zalig alleen zijn ze helemaal uitgelopen en te vettig? 100 gr kokosolie is misschien iets teveel… heb wel boekweitmeel vervangen door amandelmeel want had dit niet in huis? Zalig is het omdat het zonder ei is en ik heb nog niet veel recepten van gezonde koekjes gevonden zonder ei…
groetjes
Christel


Door Paulien op 10 februari 2014

Beste Christel,

Misschien dat de combinatie met amandelmeel ervoor zorgt dat het geheel iets vettig wordt, ik weet het niet omdat ik ze zelf nooit met amandelmeel gemaakt hebt.

Kijk voor meer recepten zonder ei en zuivel gerust eens op mijn website: http://www.paulienvisscher.nl

Groetjes,
Paulien


Door christel op 11 februari 2014

Bedankt, ga ik zeker doen.
Christel


Door Marlene op 23 mei 2014

Heerlijk! Toen ik klein was, bakte mijn oma ook havermout, alleen deed zij er wel suiker in, maar desondanks heb ik er toen al van genoten. Deze ga ik zéker een keer maken 🙂


Door Paulien op 24 mei 2014

Wat leuk, Marlene! Met zo’n mooie herinnering smaken ze vast nog lekkerder dan ze al zijn 🙂

Groetjes,
Paulien


Door Kathy op 2 juni 2014

Hallo, ik probeerde deze koekjes, maar ze zijn vrij ‘los’ van structuur, ze zijn wel knapperig en lekker maar ze brokkelen heel makkelijk, van zodra je eentje opneemt, zeg maar.
Ik volgde exact de aanbevolen hoeveelheden… ?


Door Paulien op 4 juni 2014

Beste Kathy,

Het klopt dat ze vrij brokkelig zijn. Dit komt omdat er geen ei in zit o.a. Je kunt ze eventueel in de koelkast bewaren, dat kan helpen.

Groetjes,
PaulienDoor Paulien op 22 december 2014

Beste Veronica,

Kokosbloesemsuiker komt uit de bloesem van de kokospalmboom. Palmsuiker komt uit de stengel / palm van andere palmbomen.

Groetjes,
Paulien

Plaats een reactie


*