Page content

Het ontbijt van Laura

De meningen blijven er over verdeeld, de een zegt dat een ontbijt de enige goede start van de dag is de ander slaat makkelijker een ontbijt over, want als je geen honger hebt hoef je toch niet te eten.

Ik moet ’s ochtends 8,5 km naar mijn werk fietsen en doe dat over het algemeen in weer en (vooral altijd!) wind over de dijk en ook al heb ik ’s ochtends geen honger ik zorg altijd dat ik een goed ontbijt achter de kiezen heb.

Variatie

Variatie is bij mij alleen vaak een probleem, als ik iets lekker vind dan eet ik dat het liefst weken achter elkaar, terwijl afwisseling in je voeding juist zo belangrijk is.
Tegenwoordig wissel ik mijn ontbijtjes af, een keertje gebakken eitjes, of een groene smoothie (daar kun je eindeloos mee variëren) met een gekookt eitje, want ik gebruik geen zuivel, noten of zaden in mijn smoothie en zonder een eitje erbij krijg ik al na een half uur honger. In het weekend vaak een keer amandel/bananenpannenkoekjes en verder ben ik dol op oermuesli, zoals ik het maar noem want ik weet eigenlijk niet hoe ik het anders moet noemen. En ook hier kun je eindeloos mee variëren.

3 basis ontbijt recepten

Persoonlijk heb ik een aantal basis receptjes die ik aanvul met zaden/pitten en fruit naar smaak.

Grofweg gaat het om 3 variaties:

Amandelpap

Vooral lekker voor als het wat kouder wordt!

  • handje rauwe (geweekte) amandelen
  • scheutje water
  • 1 theelepel koekkruiden
  • optioneel een dadel

Alles in de blender en flink lang laten draaien. Het is net alsof je amandelmelk gaat maken maar je laat hem net wat langer draaien, waardoor er een echte pap ontstaat die ook ook nog een beetje warm is. Als je de pap graag wat zoet hebt kun je een dadel toevoegen. Ook lekker met wat rauwe cacao er doorheen.

Noten banaan

  • handje rauwe (geweekte) gemengde noten
  • ½  banaan
  • 1 theelepel kaneel

De noten samen met de halve banaan in een hakmolentje en malen tot het voor jou de goede dikte heeft.

Appel/banaan kokosmelk

  • handje rauwe (geweekte) gemengde noten
  • ½ banaan
  • ½ appel
  • 2 eetlepels kokosmelk
  • 1 theelepel macapoeder

Alle ingrediënten samen in een hakmolentje en fijnmalen, maar niet te fijn. Eventueel kun de banaan ook weglaten dan krijg je een iets frissere basis.

Lekker met: pompoenpitten, zonnebloempitten, verse kokos, gemalen kokos, chiazaadjes, gojibesjes, incabesjes, gedroogde moerbei, lepeltje notenpasta, lepeltje zonnebloempasta, alle soorten vers seizoensfruit en wat je nog meer kunt verzinnen.

 

Laura
Laura Thijssen kreeg het gezonde en creatieve koken met de paplepel ingegoten. Tijdens haar studie raakte ze het spoor even bijster, maar heeft altijd een grote rol gespeel in haar maaltijden. Een jarenlange zweftocht langs alle mogelijke leefstijlen, van paleo tot raw, bracht haar een enorme berg informatie en daaruit filterde ze een eigen leefstijl. Puur en simpel met een hoofdrol voor (seizoens)groenten.

Comment Section

4 reacties op “Het ontbijt van Laura


Door Ellen op 21 oktober 2013

Bedankt Laura, ziet er lekker uit! Ik heb de recepten toegevoegd aan mijn ontbijt/lunch recepten.


Door nadia op 8 november 2013

Hoi Laura,

een vraagje kan men deze recepjes ook op voorhand klaar maken? Is anders nogal moeilijk voor mij(misschien ook voor vele anderen) moet elke dag om 4h30 opstaan.


Door Laura op 8 november 2013

Leuk Ellen, ik hoop dat je er wat lekkers van kunt maken.

Nadia, ja hoor deze receptjes kun je zeker op voorhand klaarmaken. Bewaar het alleen niet te lang, of doe het in de vriezer (nooit geprobeerd, maar ik vermoed dat het geen probleem zal zijn), amandelpap is niet heel lang goed en met kokosmelk moet je ook oppassen. Maar een dag of twee moet zeker lukken. Banaan en noten is niet zo’n probleem.


Door Nadia op 9 november 2013

Dag Laura,
Zo lang op voorhand is niet nodig, als ik het maar ’s avonds kan klaar maken is het al goed voor mij. Bedankt.
MVG Nadia.

Plaats een reactie


*