Page content

Ijs met rood fruit

Rauw ijs blijft één van mijn favoriete desserten.

Dat het gezond is, is natuurlijk super meegenomen. Maar het is vooral mijn favoriet omdat ik het veel smaakvoller vind dan eender welk merk ijscrème.

Dus op een warme zomerdag maak ik graag een half tot 3/4 liter ijscrème.

Je hebt nodig :

  • 1 kop cashewnoten (week deze een 2 tot 3 uurtjes – hoe langer je deze weekt, hoe smeuïger – voor mijn gemak week ik deze soms de hele nacht om ’s morgens ijs te maken). Gebruik de noten zonder het weekwater.
  • 1/2 kop vlees van 1 jonge kokosnoot (als je dit niet hebt, neem dan banaan of meer cashewnoten)
  • 1 kop sap van jonge kokosnoot (je zal meer overhebben, spaar dit dan om bij je smoothies te doen – als je dit niet hebt, vervang dit dan door water)
  • 1/2 kop agavesiroop
  • 1 tl vanillepoeder extract

Mix in de foodprocessor of sterke blender. Is je blender of keukenrobot niet sterk genoeg, dan gebruik je meer vocht. Doe dan in de ijsmachine of gewoon in de vriezer. De kokosnoot geeft het zo’n mooie witte kleur. Banaan gaat net zo goed, maar je houdt sowieso een klein beetje banaansmaak over, wat natuurlijk ook heel lekker kan zijn.

Rode vruchten saus

  • 3 kop bevroren bessen
  • 1/2 kop agavesiroop of wat steviadruppeltjes
  • 1 tl vanillepoeder extract

Ik zeef de saus nog wel even zodat de kleine pitjes van de frambozen er uit zijn. Een beetje van de saus meng ik door het ijs. Dat geeft zo’n mooi effect.

En dan alleen … smullen maar!

Wat is jouw favoriete dessert?

Jij hebt toch ook al mijn gratis e-book met lekkere desserten?

[optin]

 

 

Katinka
Katinka Michiels is oprichter en eigenaar van www.legallyraw.be Haar passie voor gezondheid dateert al van heel wat jaartjes terug. Zij richtte het bedrijf Slank & Gezond op een tiental jaar geleden om vrouwen te begeleiden om zich beter te voelen in hun vel. Nu ze zelf 50+ is, heeft ze zich gespecialiseerd om vrouwen boven de 40 te begeleiden naar een gezonde levensstijl.

Comment Section

2 reacties op “Ijs met rood fruit


Door nathalie op 24 september 2012

Klinkt lekker alleen hier kan je helaas moeilijk aan jonge kokosnoten komen..


Door sonja op 1 mei 2014

Ga alles klaarzetten voor morgen lekkere ijscreme..katinka jij verbaasd me elke keer weer met die lekkere receptjes!!ik ben zeker fan

Plaats een reactie


*