Page content

Ik eet veel ijscrème

Dit recept veranderde mijn leven. Want dit is het meest vullende en meest lekkere recept ooit. Maar wat voor mij het meeste “yeaaaah, this is it” gevoel geeft, is dat het supersnel klaar is.

Al ben ik niet altijd zo druk, druk, toch heb ik vooral geen zin in bereiden van gourmet stijl maaltijden. Ik ben nu eenmaal geen keukenprinses. En daarom smul ik graag van tadadadaaaaaah … trommelgeroffel …

Zuivelvrije ijscrème

Deze ijscrème eet ik wanneer ik maar wil … als ontbijt … als maaltijd … als snack …

Ik stel voor dat wanneer je dit recept voor de eerste keer maakt, dat je het puur maakt. Zo kan je de heerlijkheid hiervan ten volle proeven. Later kan je gaan pimpen want de mogelijkheden zijn eindeloos.

Basisrecept ijscrème

  • 2 bevroren bananen
  • 1 dadel

Bereiding

Mix in het hakkertje. Gebruik desnoods een heel klein beetje water of amandelmelk om het wat smeuïger te maken.

Bevroren bananen?

Ja, ik koop altijd een hele hoop bananen en als ze rijp zijn gaan ze de vriezer in. Ik pel ze, snijd ze in stukjes en doe ze dan in kleine zakjes of zilverpapier.

 

 

 

 

Stap voor stap

  1. doe de bevroren bananen in het hakkertje
  2. voeg stukjes ontpitte dadel toe
  3. hak/blend tot een smeuïge massa
  4. smullen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pimp je ijscrème

Ijscrème bestaat in wel honderden smaken maar deze bestaan vaak uit kunstmatige smaakstoffen. Onlangs schrok ik enorm toen ik het etiket van een “aardbei” yoghurtje bekeek. Er zat niks, maar dan ook helemaal niks aan aardbei in, enkel E120 een roze kleurstof gemaakt van coccinelle diertjes, een soort luizen of kevertjes.

Wil jij dus een “luizen”vrije ijscrème, werk dan met natuurlijke smaken en kleuren.

Aardbeien-ijscrème

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zoals je ziet heb je maar 3 aardbeien nodig om deze mooie roze kleur te krijgen!

Kersen-ijscrème

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ik heb heel veel kersen gekocht op het einde van het seizoen, ontpit en ingevroren. Ideaal om deze in een ijsrecept te gebruiken.

Nog ideetjes

Vroeger was ik helemaal gek van Cookies & Cream. Extra stukjes dadel geven dezelfde smaak en textuurgevoel. Mmmm…   Of wat denk je van een ijslollie als variatie?

 

 

 

 

 

 

 

Wat is jouw favoriete ijscrème smaak?

Op vraag van vele lezers zet ik hieronder de fotootjes van mijn hakkertje. Het hakmolentje is immers de gemakkelijkste en beste manier om het ijs te bereiden. Ik heb een mini-hakker maar je kan het ook in een gewone keukenmachine met een S-vormig mes maken.

   

Katinka
Katinka Michiels is oprichter en eigenaar van www.legallyraw.be Haar passie voor gezondheid dateert al van heel wat jaartjes terug. Zij richtte het bedrijf Slank & Gezond op een tiental jaar geleden om vrouwen te begeleiden om zich beter te voelen in hun vel. Nu ze zelf 50+ is, heeft ze zich gespecialiseerd om vrouwen boven de 40 te begeleiden naar een gezonde levensstijl.

Comment Section

33 reacties op “Ik eet veel ijscrème


Door tine op 17 september 2013

leuk artikel katinka!


Door Sonja op 17 september 2013

En nog lekker ook Tine 😉
Ik probeer dit altijd te doen in mijn blender maar dat lukt nooit zo dat het nog stevig ijs blijft maar dit ga ik zeker eens proberen op deze manier, ik heb geen hakkertje maar keukenmachine werkt vast ook. Mijn diepvries zit in ieder geval al vol met vruchten! Liefs Sonja


Door Laura op 17 september 2013

Ik heb precies hetzelfde probleem Sonja. Ik gooi er dan kokosmelk bij en dan nog lukt het niet en is het een milkshake geworden en dan doe ik het maar weer in de vriezer en blijf ik roeren totdat ik het vergeet en het een grote bonk ijs is :). Ik ga het eens met het hakkertje proberen 🙂


Door Katinka op 17 september 2013

Het hakkertje of in het groot een keukenrobot of machine werkt beter in dit geval.


Door Ida op 17 september 2013

Oke, in de blender is dus geen goed idee.
Zou het met een staafmixer kunnen ?
Ik heb nl. geen “hakkertje ” 🙂

Groetjes Ida



Door marielle op 19 september 2013

Ik doe nooit dadels bij men ijsjes. Gewoon fruit uit de diepvriezer, een scheutje rijst- of notenmelk en met de staafmixer fijn mixen. het is niet heel stevig ijs maar wel lekker.


Door Ida op 19 september 2013

Bedankt Sonja voor je tip. Ik ga het eerst met een staafmixer proberen.
Groetjes Ida


Door omafia op 18 december 2013

Die ijsmaker heb ik ook staat hier op de kast, ik vond het erg tegen vallen, ik ga het ijs eens proberen in mijn kleine keukenmachine want in de blender moet er echt veel vocht bij


Door Katinka op 18 september 2013

De blender kan wel als je een erg sterke blender hebt. Maar het hakkertje (of keukenrobot) werkt het beste. Zo’n hakkertje komt als optie bij een staafmixer en is eigenlijk een keukenmachine in het klein. Het heeft een S-vormig mes en ik werk hier erg graag mee. Vooral ook omdat het sneller afgewassen is dan een grote keukenmachine.


Door Carla op 18 september 2013

Wat een leuk recept! Denk je dat het ook andersom kan? Dus eerst blenden en dan invriezen?


Door Katinka op 19 september 2013

Het kan want ik heb het al geprobeerd maar de textuur heeft minder van ijs weg. Als je het op deze manier doet, kan je echt het verschil niet zien tussen bananenijs en zuivelijs.


Door Carla op 19 september 2013

Oke, dank je voor je antwoord Katinka!


Door Ida op 21 september 2013

Heb het vandaag gemaakt : met de staafmixer ( braun ) lukte het niet, toen alles over gedaan in de blender, ook dat ging niet echt goed, toch opgegeten en het was wel lekker, maar ben niet super enthousiast.
Wat voor hakkertje heb jij Kathinka ?
Goed weekend allen.
Groetjes Ida


Door Katinka op 22 september 2013

Hoi Ida, ik ga strakjes in het blog zelf wat foto’s plaatsen van mijn hakkertje, want iedereen vraagt naar dit toestelletje en het is eigenlijk een erg eenvoudig en klein ding. Wat vooral de kracht hiervan is, is het S-blad. Dit zit ook wel in een staafmixer maar hierin is het wel erg klein.
In een blender heb ik ook geen succes tenzij ik er veel amandelmelk bij doe maar dan wordt het geen textuur zoals van ijscrème maar te lopend.


Door Ida op 22 september 2013

Hallo Katinka, bedankt voor je reactie en het plaatsen van de foto’s. Haha, nu nog de vraag of het te koop in in Nederland…?? en anders nog maar eens met de staafmixer proberen, want ik heb daar ook een S-mes bij.
Fijne dag verder !
Groeten van Ida


Door Brigitte op 22 september 2013

Ida, het hakkertje van Katinka is gewoon de Braun staafmixer met een hakkertje los erbij. Deze kun je overal als pakket kopen. Kun je ook voor uien en noten gebruiken.


Door Brigitte op 22 september 2013

Ik heb de Yonanas van Princess gekocht. Je gooit bevroren fruit in de tuit en er komt vruchtenijs uit. Je hoeft niets toe te voegen. Er moet wel iedere keer banaan bij zitten. Voor de rest kun je alle fruit gebruiken en ook chocolade. Alle onderdelen zet je daarna in de afwasmachine. Werkt zo fijn en simpel.


Door Sophie Bakkenes op 18 december 2013

Hoi
Een tip je kan ook alles eerst hakken of in de blender pureren en dan invriezen.
Is nog beter voor je mesjes. Ik doe er voor de gezonde vetten een beetje avocado door.
suc6


Door hanny op 2 maart 2014

Ik heb ook al jaren zo halkertje zit bij mijn staa fmixer. ideaal doe er alles mee. Dit ijs maak ik altijd met bevroren banaan kokosmelk ge malen kokos en cacaonibs is echt zalig en. zo klaar


Door Agnes op 9 april 2014

Hoi Katinka,
Je ijscreme is heerlijk. Mijn hakkertje werkte niet zo goed, waarschijnlijk te weinig en meer bevroren bananen had ik even niet, dus maar een scheut romige geitenyoghurt erbij gedaan. Toen ging het mixen een stuk makkelijker en de smaak was heerlijk. En extra hadden we de snelle kokosroom van je erbij. Smullen dus van jouw heerlijke recepten! Dank je hiervoor!


Door kimmy op 7 mei 2014

ik heb ook geen hamertje zou je gewoon je fruit niet voorzichtig met een vork kunnen pletten


Door Katinka op 7 mei 2014

Een hakkertje is zoiets als een staafmixer. Gewoon pletten geeft helaas niet dezelfde smeuïge textuur.


Door Lucia op 7 mei 2014

Waarom worden er dadels gebruikt? Kun je dadels ook invriezen?


Door Monique Van Dyck op 11 april 2015

Heb van vandaag de basis ijscreem gemaakt en… ik vond het heerlijk lekker! Bedankt voor de tip!



Door Katinka op 13 april 2015

Super Monique!En nu maar smaakjes gaan uittesten. xx


Door Diny op 27 april 2015

Heb vandaag de basis ijscreme gemaakt. Hij is verrukkelijk en krijgt zeker een vervolg. Bedankt Katinka.



Door Janna op 28 mei 2015

Hallo Katinka,

Kan je de ijscreme ook van ander fruit maken of lukt het alleen met banaan als basis?
hartelijke groet


Door Katinka op 30 mei 2015

Hey Janna, je kan dit soort ijscreme enkel maken met banaan als basis. Maar op dit moment ben ik ook een recept aan het uittesten op basis van cashewnoten. Dus dat kan ook.

Plaats een reactie


*