Page content

Indiase rijst

indiaserijstRauwe rijst is het proberen waard. Het wordt niet gemaakt met rijst maar weer met groentjes, nl. bloemkool. Je kan er een grote hoeveelheid van maken en je mag er lekker veel van smullen. Geen beperking!

Deze rijst is superlekker met een koriander dressing. Ook dit recept komt uit het Slank en Gezond programma.

Dit heb je nodig voor Indiase rijst (4 porties)

  • 10 macadamia noten
  • 1.5 kop bloemkool stukjes
  • 1/3 kop sesam zaadjes
  • 1/3 kop gedroogde kokos
  • 1/2 kop doperwten (vers of bevroren en ontdooid)
  • 1/3 kop rozijnen
  • 2 gedroogde abrikozen, in stukjes gesneden
  • 1/3 kop rode ui, fijn gesneden
  • 1/3 kop rode paprika, fijn gesneden

 Bereiding

  • Pulseer de noten in een hakkertje of keukenmachine.
  • Voeg de bloemkool, sesam en kokos toe en maal alles samen tot een soort korrelige ‘rijst’.
  • Meng de rest van de ingrediënten met de rijst in een grote kom.

De vele voordelen van bloemkool

  • Het is erg laag in calorieën. 100g bloemkool bevat slechts 26 calorieën. Het is dus duidelijk dat je van deze schotel mag blijven eten.
  • Het bevat veel vezels, wat altijd een goede zaak is
  • Het bevat veel fytochemicaliën en zouden je kunnen beschermen tegen bepaalde kankers.
  • Het is ook een supergoede bron van vitamine C, verschillende vitamine B en vitamine K en ook de mineralen ijzer en calcium zijn goe vertegenwoordigd.

De vele voordelen van bloemkoolrijst

  • Dit blijft erg lang goed in de ijskast
  • Gemakkelijk op voorhand te maken
  • Een supergezonde lunch gemaakt in 5 minuten
  • Zelfs lekker zonder dressing

Een heerlijke korianderdressing

  • 1 tl komijnzaad
  • 1/4 tl paprika poeder
  • 2 stengels verse munt
  • 1/4 kop verse koriander, fijn gesneden
  • 1/2 tl Himalaya zout
  • 2 el sesam olie
  • 1.5 el appel azijn
  • 1 el verse sinaasappelsap
  • 1 el vers limoen sap
  • 1/2 tl geraspte limoen schil
  • 1/2 tl geraspte sinaasappalschil

Blend alle ingredienten samen in de blender. Giet over de Indiase rijst.

Wil jij hulp bij jouw reis en avontuur naar een slank en gezond figuur. In het Slank en Gezond programma help ik je als jouw persoonlijke coach.

Wil jij ook eens genieten van deze Indiase rijst?

 

Katinka
Katinka Michiels is oprichter en eigenaar van www.legallyraw.be Haar passie voor gezondheid dateert al van heel wat jaartjes terug. Zij richtte het bedrijf Slank & Gezond op een tiental jaar geleden om vrouwen te begeleiden om zich beter te voelen in hun vel. Nu ze zelf 50+ is, heeft ze zich gespecialiseerd om vrouwen boven de 40 te begeleiden naar een gezonde levensstijl.

Comment Section

8 reacties op “Indiase rijst


Door Petra op 27 januari 2014

Hoi Katinka, Verrassend lekker recept weer zeg! Alleen… mijn spijsvertering vindt dit soort eten -te veel rauw en koud- niet zo fijn, m’n darmen hebben liever iets warms. Zou het een idee kunnen zijn om dit heel licht te verwarmen, au-bain-marie of een minuut of 10 op een pannetje met heet water dat tegen de kook is, zetten? Of heb jij andere ideeën om m’n darmen wat meer ter wille te zijn? Ben benieuwd!


Door Katinka op 27 januari 2014

Het is inderdaad wennen voor onze darmen en dat komt omdat verwarm voedsel voorverteerd voedsel is en je darmen dus minder werk hebben. Dit wil daarom niet zeggen dat rauw niet goed voor je is, maar het wil wel zeggen dat je het zeker kalm aan moet doen met het rauwe. Als je toch voor het rauwe wil gaan, dan zou ik sowieso groene smoothies aanraden omdat hier de vezels gebroken/gemixt worden. Maar de rest van de dag zeker nog verwarmde voeding. En dan stilletjes aan wat meer rauw toevoegen. En altijd goed kauwen, want kauwen zorgt ook voor een voorvertering.
Je kan inderdaad heel goed verwarmen. Het uitzicht van rijst gaat een klein beetje verloren omdat bloemkool snel zacht wordt. Ben benieuwd wat je ervan vindt.


Door carolina op 15 februari 2014

En wat als je het snel gaat roerbakken zeg maar??



Door Els op 31 oktober 2014

Hallo,

Ik maakte deze middag de indiase rijst. Zelfs m’n man (eerst heel argwanend) vond het lekker. Ik gebruikte er komkommer tussen en rode puntpaprika. Samen met de amandel-curry dressing smaakt dit geweldig.
Tip voor de niet-100 % raw-eters: geroosterde pompoenzaadjes erover geeft nog iets extra’s…
Bedankt voor het heerlijke recept!!


Door Claire Seelen op 29 november 2014

Hallo Katinka
Indiase rijst is een van mijn favoriete toppers. Ik maak het ook regelmatig als salade bij een feestje. Iedereen is er enthousiast over. Top dat je zoveel lekkere recepten deelt.
Liefs
Claire



Door Syl op 13 januari 2015

Ik heb het roerbakken uitgeprobeerd, echt heel lekker!!!

Plaats een reactie


*