Page content

Kleurrijke salade

Je hebt bij mij in de buurt elke dinsdag een markt vanuit een zorgboerderij. Zij staan er met producten die alleen uit hun tuin komen. Super biologisch natuurlijk.

Maar ook net even anders dan in de supermarkt of natuurwinkel. Al hebben beiden wel steeds meer variatie. Of noemen ze het tegenwoordig ook wel de vergeten groente.

Wortels in alle kleuren, aardperen, palmkool, rammenas, gele bietjes, je vindt het bij deze marktkraam.

Bietjes en kleurrijke salade

En toen ik in mijn koelkast keek en zag dat ik nog allerlei bietjes had kwam ik op het idee om hier een lekkere salade van te maken. Het weer was lekker zonnig die dag dus dan geeft het een goed gevoel om hier dan ook lekker je eten op aan te passen. Je eet tenslotte ook met je ogen.

Ingrediënten kleurrijke salade

Iedereen kent natuurlijk de rode biet. Maar je hebt veel meer soorten. Je hebt de gele biet, de witte biet, de chioggia biet (deze is wit met roze gekleurd aan de binnenkant), de oerbiet, snijbiet. Je kunt alle kanten op… Lekker om dus weer eens iets anders te eten. Soms moet je even zoeken voor een andere biet, maar dat is zeker de moeite waard.

De chioggia biet heb je zeker in de natuurwinkel. Van de gele biet weet ik dat niet zeker. Anders bij een groente speciaal zaak. Echt een aanrader om even te zoeken. De gele biet is heerlijk en super zoet. Misschien even je best doen 😉

Ik heb drie verschillende bietjes en drie verschillende wortels gebruikt. In de natuurwinkel heb je drie kleuren wortel zeker liggen, de gele, paarse en de oranje. Ik weet niet zeker of je deze in de supermarkt kunt vinden.

Recept voor Kleurrijke salade

Dit heb je nodig:

  • Ik had 2  ‘gewone’ bietjes, de rode
  • 1 gele bietjes
  • 1 chioggia bietjes
  • veldsla en postelein
  • nootjes en zaden zoals paranoten, walnoten, pompoenpitten, zonnebloempitten
  • wortels, de gele, oranje en de paarse
  • olijfolie
  • 1 paprika
  • 1 avocado
  • zout en peper voor de smaak

Zo maak je het:

  • Snijd alle groenten in kleine stukjes. De wortels, de paprika, de bietjes en de avocado.
  • Was de postelein en de veldsla. Je kunt natuurlijk ook een van de twee nemen, ik combineer graag. Of neem een andere sla soort. Hak de walnoten en paranoten fijn.
  • Voeg alles samen in een grote kom. Olijfolie toevoegen, zout en peper naar smaak. En lekker genieten!!
  • Maak er ook weer je eigen creatie van, voeg toe wat jij lekker vindt.
  • Kijk even naar het aantal mensen wat bij jou gaat aanschuiven voor de maaltijd. Hierboven staan de ingrediënten voor ongeveer vier personen.

Jouw beurt

Lukt het jou ook om 3 verschillende bietjes en 3 verschillende wortels in een salade te verwerken? Ben benieuwd waar jij de bietjes en wortels hebt gekocht!

Nikki Van Wijk
Nikki van Wijk heeft een passie voor een gezonde levensstijl. Zij is altijd opzoek naar de laatste gezondheidstrends om te kunnen delen met haar omgeving. Als eigenaresse van gezondheidscentrum Zentive - waar de hoge darmspoelingen en voeding centraal staan - weet zij dit perfect te combineren. Met haar dochter (6) vormt zij een creatief duo, die zich uit in de leukste, lekkere en gezonde gerechten.

Comment Section

0 reacties op “Kleurrijke salade

Plaats een reactie


*