/* Nav Bar */ ul.navbar-nav a { color: #807069; font-weight: bold; } /* Home Headings and Links */ h1, h2, h3 { color: #ff7c80; } h1 a, h2 a, h3 a, h4 a, h5 a, h6 a { color: #ff7c80; } /* Hero Unit Customizations */ #headerhero .container #call2action h1 { font-family: "Roboto Slab",serif; font-weight: bold; color: #e64827; text-shadow: none; } #headerhero .container #call2action h2 { font-family: "Roboto Slab",serif; font-weight: bold; color: #807069; text-shadow: none; } #headerhero .container #call2action a.btn { background-color: #ff7c80; } /* Checkmark Replacement */ #bizzdetails .details .reasons ul li { background: transparent url("http://legallyraw.be/wp/../wp-content/upload_folders/legallyraw.be/2016/01/vinkje-koraal.png") no-repeat scroll left top; } /* Optin Form Home - Button Color */ .btn-danger { color: #fff; background-color: #ff7c80; border-color: #ff7c80; } /* Referenties - Link Color */ #references a.morelink { color: #ff7c80; } /* Optin Box Sidebar - Button Color */ #phxoptin.optinwidget101 .btn { background-color: #ff7c80; } /* Optin Box PostFooter - Headline & Button & Border Color */ #phxoptin.optinwidget104 .phxtextwrap .phxoptin-headline { color: #ff7c80; } #phxoptin.optinwidget104 .btn { background-color: #ff7c80; } #phxoptin.optinwidget104 { border: 4px dashed #ff7c80; } /* Button Color Gravity Forms */ .gform_button { color: #fff; background-color: #ff7c80; border-color: #ff7c80; }

Page content

Laatste blog van Sonja

De grote schoonmaak..

Juni vind ik een fijne maand, waarin eindelijk het weer eraan komt wat hoort bij de lente en zomer.
Frisse lente wind,
alle bomen in de knop,
veel licht-lente-groen,
bloemen die gaan bloeien,
het wisselen van je winter naar je lentejas,
hoopvolle verwachtingen van een nieuw seizoen wat komen gaat…

Wat daar voor mij bij komt is opruimen van het oude…is plaats maken voor nieuw…
Vroeger deed men dat met de grote schoonmaak tegenwoordig is er de Konmarimethode 😉

De Konmari methode heeft mijn hart gestolen en ik heb al bijna geheel het huis aangepakt op die manier. Het fijne van haar methode is dat  je alle zaken met emotionele waarde mag laten liggen om daar, als je techniek van de ‘spark of joy’ helemaal ingebed is, ook snel en doelmatig doorheen te gaan. Zaken als fotoboeken, dagboeken, dingen van je jeugd en kindertijd kon ik terugbrengen tot een kast. Maar ook een groot deel van onze foto’s heb ik digitaal staan en ook die wilde ik gaan aanpakken. Jemig maar bij het zoeken en verzamelen van mijn foto’s, kwam ik er eigenlijk achter dat je computer nog een “woning” apart is…

Digitale opschoning

Ook  hier was mijn eerste gedachte……jemig wat bewaar ik veel! Dus voor ik besloot om aan mijn digitale foto’s te gaan rommelen, wilde ik eerst de rest van de computer eens doorspitten.

Ik maakte net als bij de konmarimethode 4 mappen aan op mijn computer : bewaren / wegdoen / emotionelewaarde / later besluiten.

Nog oude documenten van mijn werk, zaken van de kinderen van de basisschool…ebooken die ik nooit ga lezen…ik kon er heerlijk in dumpen! Niet alles is dan door je handen te nemen maar door alle documenten te openen en te voelen…voel ik daar een “spark of joy” bij lukte ook goed en daarbij was dit een superleuke, superzinvolle Konmari opruiming, zeker eens aan te raden!

In mijn map met emotionele waarde

Kwamen naast foto’s en brieven/e-mails ook de map: “Blogs voor Legally Raw” en nogmaals jemig! Again……wat heb ik veel geschreven, elke blog bracht wel een glimlach en herinnering op mijn gezicht. Heerlijk om te doen en te ordenen. Maar ik heb ook nog een map… “blogs nog te schrijven” daarin kom ik allemaal, opgestarte maar nooit afgemaakte blogs tegen waarbij ik geen “spark” meer voel…en ik besluit alles weg te doen wat niet meer “sparkt” en dat is vrijwel alles en dan moet ik bekennen dat ook mijn interne motivatiemotortje boordevol met ideeën om met jullie te delen en die altijd overliep, al een tijdje vastgelopen, ik moet hem met heel veel moeite aanzwengelen.

Ik dacht nog even dat het lag aan een winterdip en had de hoop dat de inspiratie de volgende maand of de maand erna wel weer zou komen maar ik heb een inspiratie block, ik heb ook al zoveel geschreven, waar moet ik het nog over hebben, ik weet het gewoon niet meer…..

Mijn moeilijke besluit…

Toen ik ooit begon met het bloggen was mijn angst dat ik geen inspiratie genoeg zou hebben iets wat me tegenhield…en ik hield toen dus ook een slag om de arm, ik zou het een paar maanden proberen. Maar Katinka wist me te overtuigen en te motiveren en dat was maar goed ook want het tegendeel is gebleken. Ik ben begonnen met schrijven in 2012 en heb sindsdien 129 blogs geschreven…

Maar de Konmari “computeropruiming” heeft me doen inzien wat ik eigenlijk al wist maar probeerde te ontkennen. Dat ik moet gaan stoppen met het bloggen voor Legally Raw want de “spark” is eruit en voor Marie Kondo is het dan duidelijk, je moet wegdoen wat je niet meer dient…..

Dat was wel een pijnlijk besef en ik ben een tijdje heen en weer geslingerd, heb er over lopen piekeren en ook wel een traantje moeten laten maar het was net of ik allerlei tekens kreeg en teksten voorbij zag komen die me wezen dat ik deze stap moest nemen. Een webinar die ik volgde over “3 manieren om je angsten te overwinnen en je dromen waar te maken” zorgde ervoor dat ik bij mijn uiteindelijke beslissing uitkwam. Nu ik het besluit heb genomen, is het voor mij een opluchting (hoezeer het me tegelijkertijd ook spijt) maar het voelt als een goede keuze.

Als er weer ruimte op de plank in de kast ontstaat kan er weer iets nieuws voor in de plaats gaan komen…

“Don’t be afraid to move on and start a new chapter”

En verrassend toen ik eenmaal mijn besluit had genomen rolde dit blog zomaar uit mijn toetsen, na een maandenlang block!

Zo zie je maar dat soms beslissingen moeilijk zijn maar als je eenmaal de hindernis hebt genomen voelt het goed..

Dit is mijn 130ste en dus allerlaatste blog voor Legally Raw en daarin wil ik niet laten te vermelden dat ik als eerste Katinka super hartelijk bedank omdat ze me de mogelijkheid ooit geboden heeft van dit bloggen en voor alle detox-avonturen met Legally Raw…ik heb het altijd met veel liefde, passie en plezier gedaan!
En dan natuurlijk jullie lieve lezers..bedankt voor het lezen, het reageren en hopelijk genieten van mijn blogs en ik ben blij dat ik jullie er in al die jaren mee heb kunnen inspireren.

Ik wens jullie alle goeds en hopelijk komen we elkaar nog wel een tegen op het ergens op het wereldwijdeweb! Het is voor mij nog niet klaar, ik wil nog altijd graag mijn kennis met jullie delen en via Facebook craving4nutrients laat ik zeker nog steeds van me horen…

Liefs Sonja!

Sonja
Sonja Jacobi is zich altijd al bewust van gezonde voeding voor haarzelf en haar gezin. Dat diëten niet werken heeft ze proefondervindelijk vastgesteld en heeft daarom enkele jaren geleden het belang van detoxen ontdekt. Ze deelt al haar opgedane kennis graag met anderen en is, met veel plezier en passie, al bijna vanaf het begin gastblogger voor Legally Raw. Na het ontdekken van het belang van detoxen is ze zich verder gaan specialiseren tot detox-coach en natuurvoeding-adviseur. Ze heeft haar woning in Nederland verruild voor een appartement in de wereldstad Parijs wat ook weer een nieuwe uitdaging geeft ook op detox gebied. Haar gezonde levenstijl deelt ze op haar facebooksite Craving4Nutriënts en ze nodigt je van harte uit om hier eens te komen snuffelen. https://www.facebook.com/Craving4Nutrients/ Wil je nog meer weten over Sonja? lees dan Katinka’s interview met Sonja hier http://legallyraw.be/gastblogger-sonja-jacobi/

Comment Section

3 reacties op “Laatste blog van Sonja


Door Jeannette op 2 juni 2017

Lieve Sonja, bij deze bedankt voor het delen van al jouw wijsheid. Je was toch 1 van de ijkpunten bij Legally RAW, las je blogs altijd graag.
En ga zeker eens snuffelen bij Craving4nutrients. Het ga je goed, liefs Jeannette


Door Yvonne op 2 juni 2017

Ook hier met grote interesse je blog gelezen. Ik begrijp je volkomen. Ook de “worsteling” is voelbaar. Heldere uitleg, mooie schrijvende detox Sonja. Het ga je goed, heel veel danki voor je support, altijd weer. Ook ik blijf je volgen zo nu en dan. Mijn detox was ook, minder computer en zéker minder facebook, daarom las ik pauzes in, meld me af en later, soms veel later aan.
Hartegroet Yvonne Bergwerff


Door Veronica op 26 juni 2017

Dag Sonja,
Zoals vele anderen heb ik genoten van je blogs en vooral veel geleerd. Ik waardeerde dat je altijd antwoord gaf en altijd klaar stond om me verder te helpen.Je 130 blogs blijven en ik kan er altijd weer tips terug vinden.
Ik wens je het allerbeste en zeg van harte dank.

Plaats een reactie


*