Page content

Maak je eigen kokosroom

Voor dit recept heb je maar 4 ingrediënten nodig, maar ik garandeer je dat je er een fantastische indruk mee zal maken.

Ik bracht deze kokosroom mee naar vrienden en zij vertelden me : Katinka, van alle recepten vind ik dit het lekkerste.

Maak er dus extra veel van want het zal zeer snel opraken. Je kinderen zullen er vast ook dol op zijn.

Zelfgemaakte kokosroom

Ingrediënten

  • 2 kop vers vlees uit een jonge kokosnoot
  • 1 kop dadels, ontpit
  • 1/3 kop kokoswater
  • ½ tl vanille extract

Om een jonge kokosnoot te gebruiken, moet je ze eerst open krijgen. Ik moest ook heel wat youtube videootjes bekijken voor ik er mee weg was. Kijk hier  of hier.

Kokosnoot is supergezond

Waarom kokosnoot behalve lekker ook zo gezond is, lees je in dit artikel.

Verder met het recept :

Haal het kokosvlees er uit en mi alles in de blender tot je een rijke en romige substantie hebt. Ik vind deze room heerlijk over een fruitsla of als dip voor appelschijfjes.

Jonge kokosnoten kan je kopen in de Aziatische supermarkt. Dadels koop ik meestal bij de Turkse winkels of op de markt. Het liefste koop ik medjool dadels die groot en sappig zijn. Heb je kleine harde dadels gekocht, week ze dan even in water of sinaasappelsap. Gebruik het verse kokoswater uit de kokosnoot. De rest kan je bewaren om in je smoothie te doen of gewoon zo te drinken. In plaats van vanilleextract kan je ook een vanilleboon uitschrapen.

Variatie :

Je kan de kokosroom met eender welk fruit mengen en je krijgt een lekkere romige fruityoghurt.

Doe er nog wat probioticapoeder bij en je hebt de meeste gezonde yoghurt die je kan eten. Geen geraffineerde suiker, geen light, gewoon verse producten die mmm… je een zomers gevoel geven.

Nog een lekkere variatie :

Doe het fruitmengsel in ijslolly vormpjes. Maar voor je dit doet, moet je wel wat honing, extra dadels of stevia hierbij voegen. Alles wat vriest, verliest een stuk zoetigheid en je wil dat je ijslollies lekker zoet smaken. Dus maak het mengsel net iets te zoet voor je smaak.

Het wordt zelfs een mooi zicht als je een deel kokosroom en een deel fruit-kokosroom door elkaar swirlt.

 

Katinka
Katinka Michiels is oprichter en eigenaar van www.legallyraw.be Haar passie voor gezondheid dateert al van heel wat jaartjes terug. Zij richtte het bedrijf Slank & Gezond op een tiental jaar geleden om vrouwen te begeleiden om zich beter te voelen in hun vel. Nu ze zelf 50+ is, heeft ze zich gespecialiseerd om vrouwen boven de 40 te begeleiden naar een gezonde levensstijl.

Comment Section

6 reacties op “Maak je eigen kokosroom


Door Petra op 27 augustus 2013

Wat een leuk recept! Ik heb net vanmorgen kokosboter gemaakt, van puur geraspte (niet verse) kokos. Is net zoiets, maar vloeibare substantie. Is jouw room echt zo ‘romig’ als het eruit ziet op het plaatje, ik bedoel: zo stijf? Lijkt me door de dadels wel heel zoet, of heb ik dat mis? en de kleur??? Ben benieuwd!!! Dankjewel weer voor dit leuke en gezonde idee.


Door Katinka op 27 augustus 2013

Hoi Petra, deze is inderdaad heel erg romig en stijf – veel hangt af van de hoeveelheid (kokos)water dat je gebruikt. De kleur is erg beïnvloedbaar door de dadels en ook door het velletje op de verse kokos – soms heb ik iets teveel bruin velletje mee. Dit kan geen kwaad maar dan is ’t ie niet zo mooi wit. Voor de foto heb ik mijn best gedaan het zo mooi mogelijk te houden. Goh, dadels, ik ben er gewoon dol op en eet er misschien een beetje veel van, maar je maakt het zo zoet als je zelf wil. Als je de room op iets doet zoals vers fruit dan hou ik zelf wel van een zoete room. Maar bijvoorbeeld op een rauwe taart hoeft het dan weer niet zo zoet.
Als je echt op zoek bent naar een hele witte room, dan kan je bijvoorbeeld ook rijstroom kopen (in de natuurwinkel). Dit is de meest witte die ik ooit probeerde.


Door Petra op 27 augustus 2013

Katinka, hardstikke bedankt voor je reactie! Nee, ik hoef niet persé witte room hoor, jij hebt het wel keurig gedaan zo:)! Nog even over kokosboter: is dat nou eigenlijk hetzelfde als deze room? Ingredienten eigenlijk wel, als ik er ook dadels doorheen doe. Maar de substantie is wel heel anders. Gebruik/maak jij wel eens kokosboter?


Door Katinka op 29 augustus 2013

Kokosboter heb ik nog nooit gemaakt. Maar ik ga zeker wel eens proberen om het te maken met gewone geraspte kokos. Want jonge kokosnoten zijn er maar een klein deeltje van het jaar.


Door Lies op 27 augustus 2013

Kan je dit alleen met jonge kokosnoten maken??


Door Katinka op 28 augustus 2013

Het romige aspect komt van het verse vlees dat vanzelf al heel romig is. Maar met de meer gekende kokosnoten (met de bruine korst) kan je het ook maken, alleen is de textuur toch wat anders

Plaats een reactie Annuleren


*