Page content

Gezonde rauwe mangotaart

mangotaart-195Deze rauwe mangotaart is taart vol goedheid. Vol comfortgevoel, lekker veel voedingsstoffen en oooh zo lekker. En weer supersnel klaar. Absoluut in minder dan 10 minuten heb jij deze taart klaar.  Let’s go.

Recept overheerlijke mangotaart

Ingrediënten en bereiding bodem

Voor mij is de bodem van een taart altijd hetzelfde, nl. een combinatie van evenveel noten als dadels. Welke noten? Diegene waar ik zin in heb.

  • Kies voor een caramelsmaak : pecannoten
  • Kies voor een marsepeinsmaak : macademianoten
  • Kies voor een neutrale romige smaak : cashewnoten
  • Kies in combinatie met chocolade : hazelnoten

Meestal kies ik 1 kop noten + 1 kop dadels. Misschien is jouw taartvorm groter of kleiner dan de mijne. Dit is niet erg. Dan heb je gewoon een dikkere of dunnere bodem. En dit is allemaal goed. Heb je een dikke bodem, dan zal deze taart natuurlijk vullender zijn.

Wil je een low-fat bodem? Meng dan evenveel dadels met gedroogde vijgen of gekiemde boekweit.

mangotaart-1

 

 

 

 

 

Doe je dadels en noten in een hakkertje en meng deze tot een plakkerige massa. Bedek de hele bodem van je taartvorm hiermee.

mangotaart-2

 

 

 

 

 

 

Ingrediënten en bereiding vulling

1 mango’s in kleine stukjes + 1 mango in grote stukken + kokosvlees van een verse kokosnoot + 1 banaan (vers of uit de diepvries, zoals de mijne hier) + 4 sappige dadels (als je van die kleine harde dadels hebt, gebruik dan wat meer of wat extra agavesiroop)

mangotaart-3

 

 

 

 

Hou eerst een paar stuken mango opzij voor de topping. Leg een laagje kleine mangostukjes op de bodem van de taart. Meng dan de grote mangostukken + kokos + banaan + dadels tot een gladde massa. Breng deze in een laagje aan over de bodem. Beleg nogmaals met kleine mangostukjes.

Ingrediënten en bereiding topping

mangotaart-4

 

 

 

 

Mix een handjevol mango met 1 grote eetlepel agavesiroop tot een gladde en glanzende massa. Giet deze saus over de taart. Zet nu de taart weg in de vriezer voor een uurtje of 2. Dan kan je de taart uit de vorm halen en blijft deze mooi een ronde vorm houden. Laat lichtjes ontdooien (gedurende kwartier à 20 minuten naargelang temperatuur) vooraleer te serveren.

mangotaart-5

 

 

 

 

Dit stuk is alvast voor mij, NU!

mangotaart-6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

mangotaart-7

 

 

 

 

 

Je kan deze taart met elk fruit waar je van houdt maken.

Wat denk je, ga jij je aan deze eenvoudige taart wagen?

Katinka
Katinka Michiels is oprichter en eigenaar van www.legallyraw.be Haar passie voor gezondheid dateert al van heel wat jaartjes terug. Zij richtte het bedrijf Slank & Gezond op een tiental jaar geleden om vrouwen te begeleiden om zich beter te voelen in hun vel. Nu ze zelf 50+ is, heeft ze zich gespecialiseerd om vrouwen boven de 40 te begeleiden naar een gezonde levensstijl.

Comment Section

10 reacties op “Gezonde rauwe mangotaart


Door Ellen op 30 maart 2014

Wow, dat ziet er lekker uit!
Kan je de verse kokos ook vervangen door kokossnippers?

Groetjes, Ellen


Door Lisa op 30 maart 2014

Hallo Katinka,

Ja deze taart ziet er inderdaad heerlijk uit.
Kun je i.p.v. de verse kokos ook kokosroom gebruiken?


Door Katinka op 3 april 2014

Ik denk dat het moet kunnen al denk ik dat de textuur niet zo vast zal zijn. Ik zou dit dan eerder als dessert in een potje maken en niet als taartvorm presenteren.


Door Yolan Schroeder op 30 maart 2014

Heb jij een suggestie wat je in plaats van noten kunt gebruiken in verband met een notenallergie.
Dank je boor een antwoord



Door Charlotte op 30 maart 2014

Ziet er gewoon superlekker uit! Heb er zoooveel zin in.


Door Ellen op 31 maart 2014

Heerlijk, bedankt!

Kan ik ook kokossnippers gebruiken i.p.v. verse kokos?


Door Ellen op 31 maart 2014

Ziet er heerlijk uit, dank je wel!

Kan je de kokos ook vervangen door kokossnippers?


Door Katinka op 3 april 2014

Vers kokosvlees is erg sappig maar toch vast, dus je hebt die consistentie wel nodig. Je kan snippers mengen met water maar dit wordt al snel te vloeibaar. Het zal wat experimenteren worden in dit geval.


Door Marieke op 3 april 2014

Dankje voor deze post! Ik maak zelf ook wel eens rauwe taarten, maar met mango bijvoorbeeld heb ik nog niet eerder geprobeerd. Lijkt me erg lekker!

Plaats een reactie


*