/* Nav Bar */ ul.navbar-nav a { color: #807069; font-weight: bold; } /* Home Headings and Links */ h1, h2, h3 { color: #ff7c80; } h1 a, h2 a, h3 a, h4 a, h5 a, h6 a { color: #ff7c80; } /* Hero Unit Customizations */ #headerhero .container #call2action h1 { font-family: "Roboto Slab",serif; font-weight: bold; color: #e64827; text-shadow: none; } #headerhero .container #call2action h2 { font-family: "Roboto Slab",serif; font-weight: bold; color: #807069; text-shadow: none; } #headerhero .container #call2action a.btn { background-color: #ff7c80; } /* Checkmark Replacement */ #bizzdetails .details .reasons ul li { background: transparent url("http://legallyraw.be/wp/../wp-content/upload_folders/legallyraw.be/2016/01/vinkje-koraal.png") no-repeat scroll left top; } /* Optin Form Home - Button Color */ .btn-danger { color: #fff; background-color: #ff7c80; border-color: #ff7c80; } /* Referenties - Link Color */ #references a.morelink { color: #ff7c80; } /* Optin Box Sidebar - Button Color */ #phxoptin.optinwidget101 .btn { background-color: #ff7c80; } /* Optin Box PostFooter - Headline & Button & Border Color */ #phxoptin.optinwidget104 .phxtextwrap .phxoptin-headline { color: #ff7c80; } #phxoptin.optinwidget104 .btn { background-color: #ff7c80; } #phxoptin.optinwidget104 { border: 4px dashed #ff7c80; } /* Button Color Gravity Forms */ .gform_button { color: #fff; background-color: #ff7c80; border-color: #ff7c80; }

Page content

Medicinale werking knoflook

Een Egyptische papyrus uit 1500 voor Christus beschrijft gedetailleerd hoe knoflook op tweeëntwintig verschillende manieren kan worden klaar gemaakt tegen aandoeningen die varieerden van vermoeidheid tot ernstigere ziekten. Medicinale werking knoflook. 

Knoflook in de geschiedenis

Tijdens de pest epidemieën in de middeleeuwen deden Franse priesters ui en knoflook in hun eten om zich tegen de gevreesde ziekte te beschermen.
Toen penicilline tijdens de Tweede Wereldoorlog nog niet voor iedereen beschikbaar was, legden de Russische hospikken rauwe knoflook op de ontstoken wonden van de soldaten.

Knoflook is een wondermiddel

Een studie die is gedaan naar de stoffen in verschillende producten tegen kanker. Hierbij onderzochten ze oa boerenkool, spruitjes, broccoli en ook knoflook. En knoflook kwam als beste uit de test. Knoflook is een van de effectiefste middelen tegen kanker. Het waren Canadese onderzoekers die zeiden ‘knoflook was verreweg de beste remmer van de groei van tumoren’. Ook werd er gezegd dat knoflook 100 procent de groei van maag-, alvleesklier-, borst-, hersen-, nier- en prostaatkanker blokkeert.

Knoflook is dus echt een wondermiddel en kan heel veel genezen. Er zijn veel bewijzen. Knoflook is antibacterieel, antiviraal, antioxiderend, antikanker.

Medicinale stoffen

Het is wel belangrijk hoe je knoflook gebruikt wil je gebruik maken van de medicinale eigenschappen van knoflook. Het gaat om twee stoffen die in de knoflook gescheiden zitten. Als je deze twee samenbrengt komt de medicinale werking omhoog. En dat doe je  heel simpel door de knoflook te snijden, te persen of te kauwen (voor de echte knoflook liefhebbers onder ons). Het gaat om de stof alliine en alliinase. Als deze twee samen komen ontstaat er allicine. Dit is de actieve stof die zorgt voor de medicinale werking.

Knoflook verhitten?

Als je de knoflook gelijk verhit na het persen of snijden dan gaat de medicinale werking verloren. En dat is natuurlijk zonde. Ook als je de knoflook na het snijden in de magnetron legt is er na een minuut niks meer over van de gezonde eigenschappen.

Maar je kunt de knoflook wel verhitten en de medicinale eigenschappen bewaren. Heel simpel…snijd of pers de knoflook uit en laat het vervolgens tien minuten rusten. Na tien minuten kun je de knoflook verhitten en blijven de goede eigenschappen bewaard. Geef de knoflook ook deze rust als je het toevoegt aan een saus, wokgerecht of soep.

Ook lekker om knoflook natuurlijk toe te voegen aan dipsauzen, pesto, hummus en andere smeersels. Dan hoef je de knoflook sowieso niet te verhitten.

Soorten knoflook

Er bestaan honderden soorten knoflook. Wij hebben hier vaak maar een soort in de winkel liggen. Tenzij je naar de speciaalzaken gaat. Maar degene die wij in de winkel hebben liggen is prima voor medicinaal gebruik. Koop een goede stevige bol. Zorg dat het vlies goed om het teen knoflook zit. Dit laat zien dat hij goed is. Zo kan er geen vocht, schimmel of gedierte bij komen.

Gilroy Garlic Festival

Mocht je een echte fan zijn, je hebt in Californië het Gilroy Garlic Festival. Een echt knoflookfestival. Het schijnt een enorm evenement te zijn. Het trekt elk jaar meer dan 100 duizend bezoekers.

Vaak komen op dit festival maar een paar soorten knoflook aan bod. Wil je meer soorten proeven, zien dan kun je beter naar de kleinere festivals gaan. Stuur me dan vooral een foto 😉

Hoe bewaren

Je bewaart knoflook op een donkere plek waar het goed kan ventileren. Je hebt helemaal speciale knoflook bussen. Maar je kunt het ook bewaren in een netje of een papieren zak, maar dan wel open en op een donkere plek. Niet in de groente la, die is vaak vochtig.

Je kunt bij mijn blog, falafelballetjes, een heerlijke  saus met rauwe knoflook vinden.

Jouw beurt

Gebruik jij knoflook ook als medicijn? En hoe doe je dat?

Nikki Van Wijk
Nikki van Wijk heeft een passie voor een gezonde levensstijl. Zij is altijd opzoek naar de laatste gezondheidstrends om te kunnen delen met haar omgeving. Als eigenaresse van gezondheidscentrum Zentive - waar de hoge darmspoelingen en voeding centraal staan - weet zij dit perfect te combineren. Met haar dochter (6) vormt zij een creatief duo, die zich uit in de leukste, lekkere en gezonde gerechten.

Comment Section

0 reacties op “Medicinale werking knoflook

Plaats een reactie


*