/* Nav Bar */ ul.navbar-nav a { color: #807069; font-weight: bold; } /* Home Headings and Links */ h1, h2, h3 { color: #ff7c80; } h1 a, h2 a, h3 a, h4 a, h5 a, h6 a { color: #ff7c80; } /* Hero Unit Customizations */ #headerhero .container #call2action h1 { font-family: "Roboto Slab",serif; font-weight: bold; color: #e64827; text-shadow: none; } #headerhero .container #call2action h2 { font-family: "Roboto Slab",serif; font-weight: bold; color: #807069; text-shadow: none; } #headerhero .container #call2action a.btn { background-color: #ff7c80; } /* Checkmark Replacement */ #bizzdetails .details .reasons ul li { background: transparent url("http://legallyraw.be/wp/../wp-content/upload_folders/legallyraw.be/2016/01/vinkje-koraal.png") no-repeat scroll left top; } /* Optin Form Home - Button Color */ .btn-danger { color: #fff; background-color: #ff7c80; border-color: #ff7c80; } /* Referenties - Link Color */ #references a.morelink { color: #ff7c80; } /* Optin Box Sidebar - Button Color */ #phxoptin.optinwidget101 .btn { background-color: #ff7c80; } /* Optin Box PostFooter - Headline & Button & Border Color */ #phxoptin.optinwidget104 .phxtextwrap .phxoptin-headline { color: #ff7c80; } #phxoptin.optinwidget104 .btn { background-color: #ff7c80; } #phxoptin.optinwidget104 { border: 4px dashed #ff7c80; } /* Button Color Gravity Forms */ .gform_button { color: #fff; background-color: #ff7c80; border-color: #ff7c80; }

Page content

Meer eten om gewicht te verliezen

Misschien moet je MEER eten om gewicht te verliezen

Waaattt? Meer eten? Dat klopt. Het is soms geen goed idee om minder te gaan eten om gewicht te verliezen. Ik vind dit één van de grootste mythes in de dieetsector. Zo lijkt het alsof alles rond calorieën draait. Het is natuurlijk wel zo dat over-eten je niet dun gaat maakt.

Maar het draait zeker niet allemaal rond calorieën. Want dan zou je net zo goed dun kunnen worden van bijvoorbeeld alleen 5 latjes chocolade per dag te eten.

Maar wat er gebeurt wanneer je te weinig eet, is dat verschillende functies en hormonen niet meer in balans zijn als ze niet genoeg voeding krijgen.

Help!

Ik kreeg vorige week 2 verschillende emails van vrouwen die super gezond leefden en toch niet afslankten. Ik vroeg hen om hun eetpatroon een keertje door te sturen.  Waar ik van schrok is dat één van deze dames slechts 100 kcal per dag at. Wat frustrerend moet het zijn om zo weinig te eten, zo gezond en dan toch niet slank te worden.

Maar eerlijk ik herken het wel hoor. Het is ook pas sinds dat ik veel meer calorieën eet, maar wel van de juiste dingen zoals groenten en fruit dat mijn figuur veel strakker is geworden. Dit is omdat te weinig eten, je lichaam erg veel stress geeft. Vermits je lichaam in zo’n geval in overlevingsmodus gaat, gaat het zich vooral toeleggen op vetopslag. Net zoals in de oertijd, waarin je niet elke dag eten beschikbaar had, gaat je lichaam trachten om zoveel mogelijk vet op te slaan, zodat je in tijden van schaarste toch in leven kon blijven.

Meer van de goede dingen

Natuurlijk mag je dit niet aangrijpen door in plaats van 1 pizza te eten er een 2de te nemen.  Het is natuurlijk de bedoeling om de goede dingen te vermeerderen. Door de goede dingen te vermeerderen, ga je de hormonen terug in balans brengen, voldoende voeding geven aan je lichaam zodat het niet meer in overlevingsmodus en dus vetopslagmodus werkt. Emotioneel zal dit je ook goed doen, want je mag meer gaan eten en leeft dus niet met het idee van : ik wil eten maar ik mag niet. Zelf eet ik zo’n 1600 à 2000 kcal gemiddeld – de ene dag wat meer of minder dan de andere (ik ben 1.60m).

Probeer het eens

Ik geef je graag een voorbeelddagje van wat ik eet. Probeer het eens een paar dagen uit en zie wat het met je lichaam doet. Je voelt direct of dit je goed doet. Je vindt een voorbeelddagje hier.

Eet jij te weinig?

Katinka
Katinka Michiels is oprichter en eigenaar van www.legallyraw.be Haar passie voor gezondheid dateert al van heel wat jaartjes terug. Zij richtte het bedrijf Slank & Gezond op een tiental jaar geleden om vrouwen te begeleiden om zich beter te voelen in hun vel. Nu ze zelf 50+ is, heeft ze zich gespecialiseerd om vrouwen boven de 40 te begeleiden naar een gezonde levensstijl.

Comment Section

2 reacties op “Meer eten om gewicht te verliezen


Door tine op 22 juni 2013

heb inderdaad al ondervonden dat je heel veel groenten kunt eten zonder bij te komen. ben een echt soepmens. slurp soms 2 liter soep op een dag naar binnen; legally raw heeft me geleerd om daar ook ongekookte ingrediënten aan toe te voegen. ook ben ik doel op groenten. draai er mijn hand niet voor om om 500 gram gemengde rauwkost of gekookte groenten in één keer naar binnen te werken. zo leefde ik vroeger ook. en bleef prima op gewicht. de laatste tijd lukt het me echter minder goed om me aan mijn eetschema’s te houden. met als gevolg : kilo’ erbij. eet nog altijd die supergezonde dingen, maar loop ook naar de frituur voor en frietje en eet geregeld pizza. hang aan de chips enz….. heb dit nooit gedaan. vraag me af of dit ook niet te maken kan hebben met een veranderde hormoonhuishouding (ben al 2 maanden niet meer ongesteld geworden). vroeger had ik meer dan twee weken per maand last van allerlei buikklachten. nu is het doodstil daarbinnen. voel niks meer. dacht dat ik het leuk zou vinden wanneer ik eindelijk van die “maandelijkse miserie” verlost zou zijn, maar niks is minder waar. zit ik in de menopauze? help, dat wil ik nog niet!!!!!! tips om mijn maandstonden weer op te wekken? wat moet ik eten om die hormonen weer in evenwicht te brengen? tot nu toe was ik altijd stipt; maar vorige maand is er blijkbaar iets misgelopen in mijn lichaam…….. alle tips zijn welkom! wil niet op 47-jarige leeftijd al in de menopauze terecht komen!!!!!!!!!!!!


Door Katinka op 23 juni 2013

Ik ben helaas ook sinds mijn 46ste in de menopauze en dit heeft me nog meer richting raw food doen gaan omdat dit mijn enige redding was qua gewicht.

Plaats een reactie


*