/* Nav Bar */ ul.navbar-nav a { color: #807069; font-weight: bold; } /* Home Headings and Links */ h1, h2, h3 { color: #ff7c80; } h1 a, h2 a, h3 a, h4 a, h5 a, h6 a { color: #ff7c80; } /* Hero Unit Customizations */ #headerhero .container #call2action h1 { font-family: "Roboto Slab",serif; font-weight: bold; color: #e64827; text-shadow: none; } #headerhero .container #call2action h2 { font-family: "Roboto Slab",serif; font-weight: bold; color: #807069; text-shadow: none; } #headerhero .container #call2action a.btn { background-color: #ff7c80; } /* Checkmark Replacement */ #bizzdetails .details .reasons ul li { background: transparent url("http://legallyraw.be/wp/../wp-content/upload_folders/legallyraw.be/2016/01/vinkje-koraal.png") no-repeat scroll left top; } /* Optin Form Home - Button Color */ .btn-danger { color: #fff; background-color: #ff7c80; border-color: #ff7c80; } /* Referenties - Link Color */ #references a.morelink { color: #ff7c80; } /* Optin Box Sidebar - Button Color */ #phxoptin.optinwidget101 .btn { background-color: #ff7c80; } /* Optin Box PostFooter - Headline & Button & Border Color */ #phxoptin.optinwidget104 .phxtextwrap .phxoptin-headline { color: #ff7c80; } #phxoptin.optinwidget104 .btn { background-color: #ff7c80; } #phxoptin.optinwidget104 { border: 4px dashed #ff7c80; } /* Button Color Gravity Forms */ .gform_button { color: #fff; background-color: #ff7c80; border-color: #ff7c80; }

Page content

Mijn weekend pannenkoek onbijt

Pannenkoeken met bessenjam als ontbijt. Klinkt je dat niet goed in de oren.

Oh, ik heb een supersimpel en eenvoudig recept gemaakt. Ik ben er zo dol op. Niet alleen is het waanzinng lekker, maar het is zo snel gemaakt. Je moet het echt eens proberen.

Rauwe bessenjam

Ingrediënten

 • 1,5 kop bessen (diepvriesbessen)
 • 6 dadels, ontpit
 • optioneel : 1 el chiazaad (om de bloedsuiker te stabiliseren)

Bereiding

Laat de bessen ontdooien, ontpit de dadels en meng in het hakkertje of keukenrobot. Niks meer, niks minder. Of toch : je kan er nadat je de bessen en dadels gemengd hebt, chiazaadjes onder roeren. Deze zorgen voor een stabiele bloedsuiker, wat een echte aanrader is bij deze zoetigheid.

Eten en smullen

Mijn eerste gedachte was : uitlepelen! Mijn tweede gedachte was : Katinka, rustig aan. Dus bedacht ik op wat je dit allemaal kan smeren :

 • op een sneetje kokos- of amandelbrood (recept uit het Slank en Gezond programma)
 • op een havermoutpannenkoek (zie recept hieronder)
 • op een rauw ijsje
 • in de smoothie/milkshake

Dit weekend werd het een havermoutpannenkoek en ook dit recept wil ik je graag meegeven.

Havermoutpannenkoek

Ingrediënten

 • 6 el havervlokken, tot gruis gemalen in het hakkertje
 • 2 el kokosmeel
 • 1 el gemalen lijnzaad
 • 1 el honing/agave/yacon siroop
 • 2 el appelmoes
 • 3 el notenmelk
 • snufje Himalaya zout

Bereiding

Combineer alle ingrediënten in een kommetje en mix goed. Vom met je handen een bal en maak plat, tot een pannekoek. Verwarm kokosolie in een koekepan en bak de pannekoek in een paar minuten gaar.

Wat is jouw favoriete weekendontbijt?

 

 

Katinka
Katinka Michiels is oprichter en eigenaar van www.legallyraw.be Haar passie voor gezondheid dateert al van heel wat jaartjes terug. Zij richtte het bedrijf Slank & Gezond op een tiental jaar geleden om vrouwen te begeleiden om zich beter te voelen in hun vel. Nu ze zelf 50+ is, heeft ze zich gespecialiseerd om vrouwen boven de 40 te begeleiden naar een gezonde levensstijl.

Comment Section

9 reacties op “Mijn weekend pannenkoek onbijt


Door Ellen op 14 maart 2013

Mmmmmm, dat ga ik zeker een keer proberen.

Ik had nog een vraagje: Bewaar je geweekte en gedroogde noten buiten de koelkast?
Ik had wat schimmel op de amandelnoten (na 3/4 dagen), w.s. niet genoeg gedroogd? Heb geen droogoven.


Door Katinka op 14 maart 2013

Dat is volgens mij inderdaad de reden : dat ze niet voldoende gedroogd waren of nog wat op mekaar gelegen hebben tijdens het drogen.
Je kan ook in de gewone oven drogen als die op 40° kan. Sommige ovens gaan niet lager dan 50°, dan kan je het ook doen met de deur op een kiertje.


Door Ellen op 15 maart 2013

Ik heb een gewone oven die op 40 graden kan.
Hoe lang moeten ze dan drogen?
Je bewaart ze dan buiten de koelkast neem ik aan.


Door Katinka op 15 maart 2013

In het droogoventje duurt het wel 12 uur. In de traditionele oven zal dit wel sneller gaan. Ze moeten terug hard en knapperig zijn. Ik doe ze op een tray en schud ze elke 2 uur eens door mekaar zodat ze aan alle kanten drogen.


Door Ellen op 16 maart 2013

Dank je wel!


Door Katinka op 18 maart 2013

Ik heb het nog niet getest in de gewone oven, de droogoven stel ik in op 42° maar deze is niet luchtdicht, dus dat zal wel enig verschil maken. Ik zou dit op een ochtend eens opstarten en dan ’s middags in het oog houden hoe ze er voor staan. Ze moeten echt droog en knapperig terug aanvoelen. Ik bewaar ze in glazen bokaal buiten de ijskast.


Door Ellen op 19 maart 2013

Mijn hetelucht oven kan op 40 graden, maar de deur kan niet op een kier, want dan doet ‘ie het niet.

Als ik een nacht noten heb geweekt en de volgende dag niet gebruik, maar de dag daarna wel, is het wel een hoop tijd met een droogoven, zijn ze net droog en dan eet je ze op, haha…
Het is wel handig als je een grote voorraad aanlegt.

Ik week mijn noten op kamertemperatuur, maar ik zie dat chefkoks in de koelkast aanraden, is allebij oke?
Als je je noten geweekt hebt en je eet ze niet dezelfde dag, maar de dag erop op, misschien kan je ze dan wel beter in de koelkast bewaren? En dan is de vraag droog of in het water?

Als jij je experiment met de oven hebt gedaan, wil je dat dan op de site laten weten, ik ben erg benieuwd!


Door Katinka op 20 maart 2013

Ik zet mijn noten te week op kamertemperatuur. Als ik ze niet die dag gebruik (gebeurt wel eens), dan ververs ik het water gewoon. Tot hiertoe heeft dit altijd goed gewerkt.


Door Ellen op 20 maart 2013

Ja, dat is het meest simpele, ga het voortaan ook zo doen.

Een grote hoeveelheid drogen ga ik ook maar eens proberen. Soms heb je het in ene nodig en dan is het er niet of ik ben het vergeten in de week te zetten.

Bedankt!

Plaats een reactie


*