Page content

Moet ik mijn pasta voortaan laten?

We eten te veel koolhydraten. En alhoewel koolhydraten absoluut essentieel voor ons zijn, eten we er teveel van met 2 broodmaaltijden per dag en ’s avonds nog extra patatjes, rijst of pasta.

Betekent dit dat je je pasta voortaan moet laten staan. Nee hoor. Principe blijft dat je niks moet laten, maar wel bewuste keuzes gaat maken. Als je ’s avonds gaat voor een pastamaaltijd, blijf dan tijdens de dag weg van broodmaaltijden, cornflakes en traditionele muesli.

Maar het kan ook anders en door te experimenteren, leer je misschien gerechten die je best even lekker vindt. Probeer daarom deze 3 mogelijkheden eens uit :

Pasta met groentjes – ANDERS

Kies geen traditionele pasta. Kijk in de natuurwinkel eens rond naar andere mogelijkheden zoals bijvoorbeeld : Kelp Noodles – de gezonde en maagvullende slankmaker! Kelp noodles zien eruit als pasta, noodles of mie, maar bevatten in tegenstelling tot deze producten geen koolhydraten, waardoor ze zeer caloriearm zijn.

Maak een basissaus van tomaatjes en meng deze met veel groentjes, zoals kerstomaatjes, paprika (geel, rood, oranje), courgette en aubergine, champignons en veel verse kruiden zoals oregano, tijm en basilicum.

Pasta met groentjes – 100% RAW

Maak met een mandoline pasta van rauwe courgette (of worteltjes).

Maak een basissaus van 1 kop kerstomaatjes + ½ kop gedroogde tomaatjes + ¼ kop olie (van de gedroogde tomaatjes) + 1 rode paprika. Mix in de blender.

Maak een saus van veel groentjes zoals hierboven, maar laat deze rauw een uurtje in olie marineren. Maak ze dan zacht door ze een half uurtje in de dehydrator op te warmen. (je kan dit ook in de oven doen door op te warmen op de laagste stand met de deur op een kier – dus < 50°)

Pasta met groentjes – SEMI RAW

Maak naar keuze rauwe pasta met warme groentensaus

Of

Warme pasta met koude groentjessaus

Katinka
Katinka Michiels is oprichter en eigenaar van www.legallyraw.be Haar passie voor gezondheid dateert al van heel wat jaartjes terug. Zij richtte het bedrijf Slank & Gezond op een tiental jaar geleden om vrouwen te begeleiden om zich beter te voelen in hun vel. Nu ze zelf 50+ is, heeft ze zich gespecialiseerd om vrouwen boven de 40 te begeleiden naar een gezonde levensstijl.

Comment Section

2 reacties op “Moet ik mijn pasta voortaan laten?


Door nathalie op 12 januari 2013

Ze hebben ook boekweit pasta bij de natuurwinkel, ook gezond toch?


Door Katinka op 12 januari 2013

Boekweit is zeker een goed alternatief voor wie glutenvrij wil eten.

Plaats een reactie


*