Page content

Muesli recept van Ellen

Dit receptje kreeg ik via de mail toegestuurd van Ellen om met jullie te delen. Ze vertelt wat meer over haarzelf en deelt met ons haar zelfgemaakte muesli recept.

Het begin van mijn gezonde reis

In juli 2008 zag ik een t.v. uitzending van, ‘Wie is de chef’, in Nederland met Petra Heuveling. Zij maakte gerechten niet warmer dan 45 graden, een rauwe manier van eten, zij gaf daar veel uitleg over. Ik werd door haar persoonlijkheid en manier van leven helemaal meegetrokken en dat werd het begin van mijn reis naar rawfood.

Na het volgen van een rawfood programma in mei 2012, eet ik overdag zoveel mogelijk rauw en ‘s avonds meestal warm.

Al lange tijd heb ik een eetstoornis, gezond eten met periodes die aangevuld wordt met teveel van het goede en onlangs ook van het slechte. Mijn gewicht is dan ook onderhevig aan schommelingen.

Het Slank en Gezondprogramma van Katinka geeft mij veel ondersteuning om af te vallen, in balans te komen en deze hopelijk te behouden. Het programma gaat dieper dan recepten, voedingsinformatie etc., je kunt tot in de kern van je probleem komen. Ik ben nog steeds lerende, maar voel dat het wel gaat lukken. Katinka gelooft daar nog meer in dan ik zelf en is er altijd voor je. Dankbaar ben ik dat zij op mijn pad is gekomen.

Mijn twee dochters doen ook mee aan deze levensstijl, we voelen ons er veel energieker door.

Karen Knowler

Mijn recept is voor ontbijt of lunch, dit heb ik van Karen Knowler een Engelse rawfoodcoach.

Zij heeft als basis: noten, dadels, vers fruit, kokossnippers, kaneel en notenmelk. Zelf heb ik er meer aan toegevoegd, je kunt variëren wat je wilt. Het liefst eet ik deze muesli als lunch. Het verzadigt mij voor vijf uur, dus tot aan het avondeten hoef ik niets meer en dat vind ik wel zo prettig.

Muesli recept

  • ½ handje geweekte pecannoten
  • ½ handje geweekte paranoten
  • ½ handje geweekte macadamia’s
  • 3 dadels
  • ½ handje gedroogde cranberries
  • ½ handje gedroogde moerbeien
  • 1 dessertlepel bijenpollen
  • ½  verse banaan
  • ½ verse appel
  • aangevuld met seizoensfruit (aardbei, bosbessen, kaki, nectarine o.i.d.)
  • 50 gr. geweekte amandelnoten met 250 ml water voor amandelmelk.
  • bestrooi met kokossnippers en kaneel

Noot van Katinka : dit is een heerlijk receptje. Het leuke vind ik dat de basis van Karen Knowler komt, één van mijn mentors op weg naar een gezonde levensstijl.

Alle droge ingrediënten (ook de geweekte en gedroogde noten) gaan bij mij in het hakkertje en dan in een grote glazen bokaal. Zo heb ik een supersnel ontbijt of lunch klaar voor mezelf en anderen.

Wat zijn de ingrediënten in jouw favoriete muesli?

 

 

 

Katinka
Katinka Michiels is oprichter en eigenaar van www.legallyraw.be Haar passie voor gezondheid dateert al van heel wat jaartjes terug. Zij richtte het bedrijf Slank & Gezond op een tiental jaar geleden om vrouwen te begeleiden om zich beter te voelen in hun vel. Nu ze zelf 50+ is, heeft ze zich gespecialiseerd om vrouwen boven de 40 te begeleiden naar een gezonde levensstijl.

Comment Section

2 reacties op “Muesli recept van Ellen


Door hanny op 11 september 2013

Dit recept lijkt me heerlijk. Ga ook een voorraadje aanleggen van deze muesli. Bedankt voor het recept


Door Ellen op 12 september 2013

Hoi Hanny,

Graag gedaan! Ik heb de muesli net gegeten, heerlijk.

Bedankt voor je reactie en eet smakelijk!

Groetjes, Ellen

Plaats een reactie


*