/* Nav Bar */ ul.navbar-nav a { color: #807069; font-weight: bold; } /* Home Headings and Links */ h1, h2, h3 { color: #ff7c80; } h1 a, h2 a, h3 a, h4 a, h5 a, h6 a { color: #ff7c80; } /* Hero Unit Customizations */ #headerhero .container #call2action h1 { font-family: "Roboto Slab",serif; font-weight: bold; color: #e64827; text-shadow: none; } #headerhero .container #call2action h2 { font-family: "Roboto Slab",serif; font-weight: bold; color: #807069; text-shadow: none; } #headerhero .container #call2action a.btn { background-color: #ff7c80; } /* Checkmark Replacement */ #bizzdetails .details .reasons ul li { background: transparent url("http://legallyraw.be/wp/../wp-content/upload_folders/legallyraw.be/2016/01/vinkje-koraal.png") no-repeat scroll left top; } /* Optin Form Home - Button Color */ .btn-danger { color: #fff; background-color: #ff7c80; border-color: #ff7c80; } /* Referenties - Link Color */ #references a.morelink { color: #ff7c80; } /* Optin Box Sidebar - Button Color */ #phxoptin.optinwidget101 .btn { background-color: #ff7c80; } /* Optin Box PostFooter - Headline & Button & Border Color */ #phxoptin.optinwidget104 .phxtextwrap .phxoptin-headline { color: #ff7c80; } #phxoptin.optinwidget104 .btn { background-color: #ff7c80; } #phxoptin.optinwidget104 { border: 4px dashed #ff7c80; } /* Button Color Gravity Forms */ .gform_button { color: #fff; background-color: #ff7c80; border-color: #ff7c80; }

Page content

Maak zelf een super lekkere Raw Muesli

Cornflakes en muesli uit de supermarkt bevatten vaak verborgen suikers.

Een gezonder en minstens even lekker alternatief is je eigen muesli maken.

Makkelijk te maken en smaakt heerlijk. Je kan de muesli zo eten of met wat amandelmelk.

Voor het recept :

Nodig :

  • 6 koppen noten (gemengd of naar keuze)
  • 2 koppen zaden (gemengd of naar keuze)
  • 1 kop hennepzaadjes (optioneel : hennepzaden bevatten veel proteïne)
  • 2 koppen rozijntjes of andere gedroogde vruchten
  • 1 kop medjool dadels (verwijder de pitten!)
  • ½ kop agavesiroop
  • 2 el kaneel

Doen:

Hak de noten en zaden met de foodprocessor in grote brokken.

Hak de rozijntjes en dadels ook in stukken.

Meng het notenmengsel samen met het rozijnenmengsel en overgiet met de agave en kaneel.

Zet een 6-tal uur in de dehydrator (een oventje dat op lage warmtestand je voeding droogt).

Heb je geen dehydrator? Zet de oven op de laagste stand en laat de deur op een kier. De muesli hoeft veel korter in de gewone oven (ca 1 à 2 uur) – tijdig checken!

Eten:

Serveer met schijfjes appel, banaan of rood fruit.

En smullen maar!

Mijn favoriete muesli recept :

Ik maak altijd een hele bokaal muesli zoals in bovenvermeld recept, maar ik voeg er op het moment dat ik het ga eten een beetje lauwe appelmoes met veel kaneel aan toe.

Ik doe er wel geen vloeistof zoals amandelmelk meer bij.

 

Katinka
Katinka Michiels is oprichter en eigenaar van www.legallyraw.be Haar passie voor gezondheid dateert al van heel wat jaartjes terug. Zij richtte het bedrijf Slank & Gezond op een tiental jaar geleden om vrouwen te begeleiden om zich beter te voelen in hun vel. Nu ze zelf 50+ is, heeft ze zich gespecialiseerd om vrouwen boven de 40 te begeleiden naar een gezonde levensstijl.

Comment Section

20 reacties op “Maak zelf een super lekkere Raw Muesli


Door Sofie op 15 april 2012

Yammie!! Lijkt me heel lekker!
Waar koop je eigelijk zo’n dehydrator?


Door Katinka op 15 april 2012

Hallo Sofie,
Ik kocht de mijne bij een online shop in Duitsland.
Maar je kan de muesli ook in de gewone oven maken, dan is het op een wip gebeurd.
Als er later heel wat geïnteresseerden zijn om wat meer over Raw Food te leren, dan maak ik met plezier heel wat blogs of boek hier rond. Want je kan de gekste en de lekkerste spullen maken met zo’n droogoventje.


Door Sara op 20 juli 2013

Hoi Katinka,
ja ik heb ook wel interesse in zo’n droogoven.. Wil je mij op de hoogte houden in verband met de prijzen? Super bedankt!


Door Katinka op 20 juli 2013

Het droogoventje vind je te koop in de webshop die je op mijn website vind. Ik hou altijd de goedkoopste leveranciers in het oog.


Door Marielle op 21 april 2012

Hallo,

Kan je amandelmelk ook warm gebruiken voor bv sausen en desserten?

Groetjes
Marielle


Door Katinka op 22 april 2012

Hallo Marielle,
Ja zeker hoor. Je kan amandelmelk net zo goed voor bakken en koken gebruiken. De hoeveelheid die je moet gebruiken is net hetzelfde als bij koemelk.
Ik moet er wel eerlijk bij zeggen dat bijvoorbeeld een witte saus wel heel anders smaakt.


Door nathalie op 17 mei 2012

Waarom moet het eigenlijk in de dehydrator of oven? kan toch ook zonder neem ik aan? lijkt mij zo een gedoe elke ochtend ..


Door Katinka op 17 mei 2012

Ja hoor, het kan ook zonder. Maar ik hou wel van het krisperige wanneer het toch uit de oven komt. Ik maak een heleboel op voorhand en bewaar het in een groten glazen bokaal. Zo’n beetje als een volledig cornflakespak maar dan toch gezonder.
’s Morgens neem ik gewoon de hoeveelheid die ik nodig heb.


Door Sara op 25 november 2012

Hoi Katinka,
zo’n droogoven staat nog op mijn verlanglijstje!
Kleine opmerking bij je muesli: agavesiroop is niet zo gezond heb ik al gelezen.. al wordt het wel gepromoot als BIO en natuurlijk. Zelf had ik het ook gekocht, maar het is al een tijd geleden op en koop nu de steviadruppels of ahornsiroop! Kokosbloesemsuiker is ook een goed alternatief, maar in droge vorm.. je hebt ook kokosnectar geloof ik, nog niet gekocht, maar is ook vloeibaar. Meestal eet ik als ontbijt havermout in water of chia-zaad in water met noten en/of fruit en zaden. Maar deze muesli is een lekkere afwisseling 🙂


Door Katinka op 26 november 2012

Je hebt eigenlijk gelijk. Ik werk ook meer en meer met kokosbloemsuiker. Ondertussen is er ook meer informatie beschikbaar over het wel en wee van o.a. agavesiroop. Het is inderdaad wel bewerkte voeding en dat is altijd een mindere keuze dan onbewerkt. Langs de andere kant heeft het dan weer wel een lagere score op de glycemische index en met afslanken in het hoofd is het dan weer geen slechte keuze. Maar ik ben zeker ook voorstander van de kokosbloemsuiker. Dankjewel voor je aanvulling, dit waardeer ik zeker.


Door Marie-José Thijssen op 30 juni 2013

Het ding met agavesiroop is dat het gaat om fructose. Fructose wordt (bij teveel inname) direct in de lever omgezet tot vet en opgeslagen.
En ja, natuurlijk is het ook behoorlijk bewerkt.
Dus vermijden die hap.


Door Katinka op 30 juni 2013

Klopt Marie-José, het beste is volgens mij niet teveel en variatie.


Door sam op 11 september 2013

ik heb je ebook gedownload ben geen echte raw foodie, ben al heel mager en ga al richting ondergewicht maar wil toch gezonde voeding blijven eten. je gebruikt idd veel agave overal helaas,ik mag wegens candida geen zoet fruit en ook al die stropen en dadels niet,enkel mag ik stevia. veel recepten vallen dan al weg helaas.
weet ook niet goed hoe ik stevia moet doseren en ik maakte die raw brownie met amandelpulp maar was niet te eten wegens de stevia:-( de structuur is ook anders dan die van jou wegens de agavesiroop…

ben ook fan van kokosbloesemsuiker,maar helaas mag ik ook niet pfff moeilijk dit.


Door Katinka op 12 september 2013

Hoi Sam, je hebt gelijk dat stevia wat lastig is om te leren doseren. Ik sukkel er ook altijd mee. Ondergewicht zie je vaak bij gezonde eters en ook raw foodies omdat ze erg veel groenten eten en die bevatten natuurlijk weinig calorieën. De meeste mensen kunnen dit oplossen door voldoende fruit te eten, maar dat valt dan bij jou ook weer weg. Wat doe je momenteel voor de candida? Buiten fruit weglaten? Ik werk vaak samen met mijn goede vriend Frederic Patenaude die ook vaak over candida spreekt (www.fredericpatenaude.com) of lees ook even mijn artikel hierover http://legallyraw.be/hoe-candida-bestrijden/


Door sonja op 10 januari 2014

Er bestaat ook raw agave siroop..veel gezonder.


Door Katinka op 10 januari 2014

Inderdaad, daar waar je rauw kan kiezen, zou ik dit steeds doen.

Pingback

Pingback: Wat zit er nu in mijn droogoven?


Door Irina van der klooster op 8 februari 2015

Hoi katinka,

Ik ga je heerlijke RAW muesli straks maken in de oven…..je moet de noten niet eerst een paar uur weken vanwege het stofje (fytine of zoiets….weet de precieze benaming niet meer).


Door Katinka op 9 februari 2015

Noten kan je best altijd even weken voor gebruik om ze verteerbaarder te maken. Maar dan kan je deze niet bewaren tenzij je de noten dan weer terug droogt in een droogoventje.

Plaats een reactie


*