/* Nav Bar */ ul.navbar-nav a { color: #807069; font-weight: bold; }/* Home Headings and Links */ h1, h2, h3 { color: #ff7c80; }h1 a, h2 a, h3 a, h4 a, h5 a, h6 a { color: #ff7c80; }/* Hero Unit Customizations */ #headerhero .container #call2action h1 { font-family: "Roboto Slab",serif; font-weight: bold; color: #e64827; text-shadow: none; }#headerhero .container #call2action h2 { font-family: "Roboto Slab",serif; font-weight: bold; color: #807069; text-shadow: none; }#headerhero .container #call2action a.btn { background-color: #ff7c80; }/* Checkmark Replacement */ #bizzdetails .details .reasons ul li { background: transparent url("http://legallyraw.be/wp/../wp-content/upload_folders/legallyraw.be/2016/01/vinkje-koraal.png") no-repeat scroll left top; }/* Optin Form Home - Button Color */ .btn-danger { color: #fff; background-color: #ff7c80; border-color: #ff7c80; }/* Referenties - Link Color */ #references a.morelink { color: #ff7c80; }/* Optin Box Sidebar - Button Color */ #phxoptin.optinwidget101 .btn { background-color: #ff7c80; }/* Optin Box PostFooter - Headline & Button & Border Color */ #phxoptin.optinwidget104 .phxtextwrap .phxoptin-headline { color: #ff7c80; }#phxoptin.optinwidget104 .btn { background-color: #ff7c80; }#phxoptin.optinwidget104 { border: 4px dashed #ff7c80; }/* Button Color Gravity Forms */ .gform_button { color: #fff; background-color: #ff7c80; border-color: #ff7c80; }

Page content

Natuurlijk blonderen

Op een natuurlijke manier je haar blonderen? Kan dat dan? Ik heb het voor jullie getest en het gaat super!

blonderen-kamillethee 1

Kamillethee als basis voor recept natuurlijk blonderen

Een tijd geleden beloofde ik in een blog over kruidenthee al te vertellen dat ik Kamillethee ging gebruiken maar niet als thee….http://legallyraw.be/kruidenthee-ben-jij-er-ook-zo-dol-op/

Kamille wilde ik gebruiken om op een natuurlijke manier mijn haar te blonderen. Het heeft even geduurd voor ik het perfecte recept te pakken had en toen moest ik het natuurlijk ook nog testen….

Mijn haar vóór natuurlijk blonderen

Sinds 2 1/2 jaar was ik mijn haar op een natuurlijke manier, zonder shampoo’s met parabenen of andere chemische middelen maar gewoon met water en een beetje bakingsoda erin. Hier heb ik Heerlijk haar van gekregen, vol en stevig en dit zonder mousse, krullen terug die ik als kind ook had, geen klitten meer en dus ook geen creme-spoeling nodig en desondanks heerlijk zacht!

Van nature is mijn haar blond maar na mijn zwangerschappen werd dit steeds donkerder…de oplossing hiervoor was een bezoekje aan de kapper waarna er blonde lokken in werden gemaakt maar met een goedje dat ik eigenlijk niet op mijn haar of huid wilde hebben. Nadat ik mijn haar anders ben gaan wassen ben ik ook gestopt met de blondering maar met als gevolg dat mijn haar steeds donkerder werd…en ik daarmee ook mijn eerste grijze haar ontdekte!

Toen las ik een blog van een meisje dat vertelde dat haar oma altijd thee gebruikte in haar haar en niet grijs was zelfs op hoge leeftijd. Ohhh dat wilde ik wel eens testen!

blonderen-kamillethee 2

Ontstaan van recept natuurlijk blonderen

Mijn geblondeerde haren (foto 1) wilde ik uitgegroeid hebben omdat ik het effect van dit recept op blondering niet ken, het werd echt wel heel donker, hoewel op deze foto het licht niet zo goed is (foto 2) en daarna ben ik met pure kamillethee in mijn haar te doen begonnen (foto 3) en dat had een redelijk blonderend effect maar voor mij nog niet afdoende dus ben ik verder gaan zoeken en kwam uit op onderstaand recept, na een week dit proberen zag je na een week meer effect (foto 4) en nu ben ik superblij met het uiteindelijke resultaat (foto 5)

Recept voor natuurlijk blonderen

Natuurlijke Kamille/citroen Blondering

Dit heb je nodig:

  • sap van 1 citroen
  • 100ml sterke kamillethee (dit kan uit theezakjes maar ik gebruik 1 el gedroogde kamillebloemen)
  • 100 ml afgekoeld gekookt water
  • optioneel: 20-30 ml waterstofperoxide 3% (dit laatste is niet perse nodig maar ik wilde snel effect 😉 nu ik het voldoende blond vind laat ik dit laatste dan ook weer weg)

verdere benodigdheden

  • 1 oude shampoo fles van 500 ml
  • oude handdoek om je haar te drogen
  • een föhn of de zon

Zo maak je het:

  • De ingrediënten moet je zeven en dan tezamen in de oude fles doen, het is afdoende voor ongeveer 1 week gebruik door 1 persoon. Ik was bang dat het zou gaan schimmelen of bederven omdat je met natuurlijke ingrediënten werkt maar het blijft in de badkamer die week prima houdbaar zelfs bij warm weer!
  • Elke keer na het wassen van je haar maak je dit handdoek-droog en vervolgens doe je in je haar het kamille/citroen-mengsel en wrijf dit in. Ik doe vervolgens een oude handdoek om mijn haar zodat het niet op mijn kleding drupt omdat de kamille een sterke kleurstof heeft. Na even inwerken droog ik met de föhn mijn haar om het blonderende effect te vergroten, in de zon drogen kan ook maar dan droogt je haar hard op, een effect wat trouwens weer weg is als je haar erna borstelt. Je kunt het mengsel ook in een flesje meenemen naar het strand om daar af en toe je haar te sproeien voor een snel blonderend effect.

Nog 2 Tips voor natuurlijk blonderen!

Recept voor natuurlijk haarmasker na blonderen

Tip 1: door de peroxide (vermoed ik) wordt het haar soms wel eens wat droger maar daarvoor geef ik mijn haar een maskertje van kokosolie met kamille!

Zo maak je het:

  • smelt op een laag vuur (of au bain marie) de kokosolie en doe vervolgens per 50 ml kokosolie, 1eetlepel kamillebloemen erbij, laat dit enkele uren trekken en dan de kamille er weer uitzeven met een theezeefje, de kokosolie heeft nu een geel kleurtje gekregen en ruikt heerlijk naar kokos, honing en kamille! een ideaal zomers haarmasker!

Recept voor natuurlijk haarmasker voor andere haarkleuren

Tip 2: Voor andere haarkleuren kun je dit recept ook maken maar dit kan ik helaas niet voor je testen 😉 Voor roodhaar kun je dan de kamille vervangen door Rooibos, voor bruin haar vervang je het met zwarte thee en ook groene thee schijnt goed te zijn voor je donkere haar!

Jouw beurt

Ga jij deze manier ook eens testen en laat je me dan weten wat het effect is?

Sonja
Sonja Jacobi is zich altijd al bewust van gezonde voeding voor haarzelf en haar gezin. Dat diëten niet werken heeft ze proefondervindelijk vastgesteld en heeft daarom enkele jaren geleden het belang van detoxen ontdekt. Ze deelt al haar opgedane kennis graag met anderen en is, met veel plezier en passie, al bijna vanaf het begin gastblogger voor Legally Raw. Na het ontdekken van het belang van detoxen is ze zich verder gaan specialiseren tot detox-coach en natuurvoeding-adviseur. Ze heeft haar woning in Nederland verruild voor een appartement in de wereldstad Parijs wat ook weer een nieuwe uitdaging geeft ook op detox gebied. Haar gezonde levenstijl deelt ze op haar facebooksite Craving4Nutriënts en ze nodigt je van harte uit om hier eens te komen snuffelen. https://www.facebook.com/Craving4Nutrients/ Wil je nog meer weten over Sonja? lees dan Katinka’s interview met Sonja hier http://legallyraw.be/gastblogger-sonja-jacobi/

Comment Section

19 reacties op “Natuurlijk blonderen


Door sonja op 10 augustus 2015

Zeg sonja..waterstofperoxide van 3% waar haal je dat ? En is dat wel goed voor je haar,dat droogt toch uit:-)


Door Sonja Jacobi op 10 augustus 2015

Hallo Sonja,

Het waterstofperoxide kun je halen bij een apotheek of drogist. De laatste verkopen het vaak als vlekkenwater, fruitvlekken kun je hiermee nl ook goed uit kleding halen. (verse kersenvlekken…hup verdwenen op een wit bloesje 😉 ) Het heeft inderdaad een blekende functie en bedoeld om het proces te versnellen, ik was wat ongeduldig en als je haar gaat ontkleuren gaat dit in stadia waarbij de kleur van donker naar rood naar geel naar blond gaat…hiermee versnel je dit maar is niet noodzakelijk.
Het uitdrogen van het haar is mij heel erg meegevallen in de tijd dat ik het nu doe, ongeveer 2 maanden, heb ik maar een keer een maskertje van kokosolie gedaan en meer omdat ik hier zin in had en ik in een chloorzwembad had gezwommen, dan dat het noodzakelijk was.. Het ligt wellicht ook aan je haartype, ik ben een ‘vethaar’ type dus zal het bij mij niet snel uitdrogen.
Mijn advies is bij van nature droog haar het zonder peroxide te doen…

Liefs Sonja


Door lily op 10 augustus 2015

1. is het uiteindelijk ook grijsdekkend geworden?
2. doe je in het haarmasker nou wel of geen honing? (het staat er niet bij, maar het gaat er wel naar ruiken?)
gr. lily


Door Sonja Jacobi op 10 augustus 2015

Hallo Lily,

Haha ik vond maar 1 grijze haar en tot nu toe heb ik er nog niet meer gevonden…als je blond bent is zijn die ook moeilijker te ontdekken, je ziet ze veel beter in donker haar…dus ik kan niet zeggen wat er met grijs haar gebeurd alleen dat donkere haren er lichter van worden…

Kamille vind ik altijd een beetje een honingachtige geur hebben vandaar dat ik noem dat het honingachtig gaat ruiken…Het masker bestaat dus uit puur kokosolie met daarin kamille aftreksel…zonder honing…

Liefs Sonja


Door Conny op 11 augustus 2015

Hallo Sonja,

moet je dit blijven doen nadat je je juiste kleurtje hebt? (het blonderen) of gewoon eens in de zoveel tijd om bij te houden?

Gezonde groet van Conny


Door Sonja Jacobi op 11 augustus 2015

Hallo Conny,

Het after stadium ben ik nog aan het testen, dus hoe de kleur goed te houden als het op het gewenste blondheid is. Ik doe het inderdaad nier na elke was/douchebeurt maar omdat het haar natuurlijk niet egaal blond wordt en je dus een melange aan blondkleuren krijgt in je haar, de bovenlaag is blonder dan het onderhaar b.v. Dus blijf ik nog wel even doorgaan..kwestie van blijven testen…

Liefs Sonja


Door marielle op 12 augustus 2015

Sonja,
was jij je haren elke dag? Ik maar elke 2weken, lukt het dan ook om ze te blonderen? Ik heb ook heel lange haren, van kruin tot punt 115cm, zou het dan ook lukken?
wul zo graag men blonde lokken terug.


Door Sonja Jacobi op 12 augustus 2015

Hoi Mariëlle, gezellig om weer eens van je te horen!

Ik was mijn haren elke 2-3 dagen. Maar je hoeft het niet alleen te gebruiken na het wassen je kunt het ook op droog haar toepassen en dit b.v met een verstuiver aanbrengen en dan in de zon laten drogen en ja het zou ook moeten gaan met lange haren, je bent dan alleen sneller door je voorraad heen omdat je ook meer moet gebruiken natuurlijk. En je moet het mengsel goed verdelen over je haren, wellicht gaat dit ook makkelijker als je het op droog haar doet…

Houd wel rekening dat donkere haren blonderen met fases gaan van donker naar bruin-rood-geel-blond en dat die melanges ook in je haren gaan terugkomen..ik vind dat persoonlijk erg mooi zo’n melange 😀
Ben benieuwd! Succes Mariëlle!


Door Aliza op 12 augustus 2015

Ik zou graag de rooibos variant proberen, is dit exact hetzelfde recept, alleen kamillie vervangen door rooibos? Dus ook met de citroensap erbij?


Door Sonja Jacobi op 12 augustus 2015

Hallo Aliza,

Leuk dat je dit wilt gaan testen want ik ben ook heel benieuwd wat inderdaad andere theesoorten met je haar kunnen doen. Ik weet natuurlijk niet wat voor haarkleur je hebt maar voor rood/rosse haren worden thee als rooibos, hibiscus en calendula genoemd. Rode klaver kan ook. Of een mengeling hiervan. Ik zou beginnen met alleen een mengsel van thee om te kijken wat dat met je haren doet, net zoals ik gedaan heb met de kamille om te kijken wat bij jouw het effect is.
De citroen geeft een blonderend effect ik weet dus niet wat het doet tezamen met de rooibos, dat is een kwestie van uittesten.
Wat ik het fijne vindt aan deze methode is dat het effect niet drastisch is maar heel geleidelijk gaat je kunt dus langzaamaan zien wat het effect is zonder ineens paars haar te hebben 😉
Succes en laat je weten hoe het je bevalt?

Liefs Sonja


Door Lies op 19 augustus 2015

Je wast je haar met alleen water en bakingsoda. Maak je daar een papje van of hoe doe je dat?

Lies


Door Sonja Jacobi op 19 augustus 2015

Hallo Lies,

Ik was mijn haar inderdaad met water en bakingsoda, ik heb makkelijk vet haar en daar is bakingsoda ideaal voor. Ik maak een mengsel van een halve liter handwarmwater en daarin opgelost 1 el (is ongeveer 15 gram) bakingsoda. Met een deel hiervan was ik mijn haren ik denk ongeveer 50-100 ml per keer, maar dat is een schatting. Het is eigenlijk niet zozeer dat ik mijn haren hiermee was maar ook vooral mijn hoofdhuid masseer. Daarna spoel ik het met water uit en gebruik vervolgens de blondering als beschreven in het blog. Als mijn haar niet vet is en ik wil toch douchen spoel ik het gewoon met water..
Dus ik denk dat ik 1 soms 2 keer per week mijn haar zo was en andere douche beurten gewoon met water. Ook spoelde ik in het begin mijn haar met een verdunning van appelazijn met water. Dit doe ik nog een enkele keer, als ik merk dat mijn haar sneller vet word dan anders..
Als je overgaat op een methode als dit moet je haar eerst een tijd wennen en wordt het probleem van de haar (droog, kroezig, vet ed) eerst erger aleer het beter gaat worden het is hiermee echt een kwestie van doorzetten maar ik zou niet meer anders willen!
Liefs Sonja


Door Marielle op 23 augustus 2015

Sonja,
Ik heb het product nu twee maal gebruikt en mijn haar wordt heel droog, vooral de uiteinden.
Is dit normaal of doe ik iets fout?
Ik heb nu een haarmasker op gedaan.
Groetjes M


Door Sonja Jacobi op 24 augustus 2015

Hoi Marielle,

Ik weet natuurlijk niet wat voor haartype, haarlengte en haarconditie iedereen heeft en het zal op elk haar zijn eigen effect hebben. Ik ben zelf gestart op haar dat niet meer gekleurd was en ik al tijden niet meer met reguliere shampoo’s of cremespoelingen gewassen had. Ik weet natuurlijk niet of dit enig verschil maakt maar heb geen last gehad van droge haarpunten.

Ik ben eerst begonnen met een spoeling van alleen Kamillethee, daarna ben ik de citroen toe gaan voegen en als laatste heb ik de waterstofperoxide toegepast dat laatste zou heel goed de oorzaak kunnen zijn van droogheid van het haar.

Maar ik denk graag even met je mee…wat misschien nog suggesties zijn:
*om je haar ook na te spoelen met een verdunning van appelazijn/water 1 el op 200 ml. Van zeep-bakingsoda etc wordt je haar basisch en stroef en met appelazijn verhelp je dit weer..
*Wellicht ook een kleinere hoeveelheid gebruiken?
*of het mengsel een uurtje laten zitten en erna uitspoelen?
*een theelepeltje honing aan je mengsel toevoegen is ook nog een idee, voedend en ook helpend in de blonde kleuring.
*een klein theelepeltje olijfolie of kokosolie aan je (warme) mengel toevoegen is ook een optie, wel goed schudden voor gebruik om te mengen..

Het is wel logisch dat, als het effect is dat je haar er droger van wordt, dit aan de uiteinden nog erger is omdat het vocht via je haarpunten naar beneden zakt.

Succes!
Liefs Sonja


Door marielle op 24 augustus 2015

Dank je voor de tips Sonja.
Ik heb dan ook heel lange haren en alhoewel ik ze al een 4 tal jaren niet meer kleur zal er op de punten nog wel product zitten van toen. Ik gebruik sinds een paar maanden geen shampoo meer en spoel met appelazijn om ze zacht en doorkambaar te maken, ik heb hier ook heel veel kalk in het water en dat doet ook geen goed. Waterstofperoxide heb ik niet durven toevoegen omdat dat idd uitdroogt.
Ik ga je tips uittesten en zal het resultaat laten weten.
MarielleDoor Drumles Den Haag op 10 februari 2016

Waterstofperoxide is toch ook wat er in chemische blonderingsmiddelen zit? Zoals haarverf en blondspray? Dan is dit recept toch niet meer natuurlijk?


Door Lianna op 14 maart 2016

Sonja, ik heb een vraagje.Als je donkerbruin-zwart haar hebt, hoelang duurt het tot je een blond kleurtje hebt of hoeveel keer moet je de methode toepassen tot een blond resultaat?


Door Carolina op 2 mei 2016

Ben ook heel nieuwsgierig omtrent 2 laatste reacties

Plaats een reactie Annuleren


*