Page content

Oranje wok

worteltjes-met-kerrieDeze oranje wok is weer een raw food wokje, dat je perfect ook kan opwarmen. De basis is gemaakt van worteltjes en sla maar door de kerriesaus krijgt het een verukkelijke en pittige smaak. 

Ingrediënten oranje wok basis

worteltjes + verse spinazie + verse koriander

worteltjes met kerrie en amandelpasta 4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bereiding : ik vind het heel smakelijk wanneer je tagliatelli (met een dunschiller) of spaghetti slierten (met een spiralizer) maakt. Meng de basis nog niet door mekaar.

Ingrediënten saus

oranje-wok-saus

 

 

 

 

 

 

1/2 kop amandelpasta (of andere notenpasta) + 1 el sap van een citroen + 1 tl kerrie + 1 dadel + 1 tl gember + 1/4 kop kokosmelk + 1/4 kop water

Bereiding : mix alle ingrediënten in een hakkertje of met de staafmixer. Laat de worteltjes minimum 5 minuten in de saus trekken. Meng dan pas met de spinazie en koriander

worteltjes met kerrie en amandelpasta 6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

worteltjes met kerrie en amandelpasta 8

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Variatie

Je kan nog meer bladgroen of groene kruiden hier doorheen mengen. Laat je eigen fantasie en favorieten hierop los.

Ga jij deze oranje uitdaging aan?

 

Katinka
Katinka Michiels is oprichter en eigenaar van www.legallyraw.be Haar passie voor gezondheid dateert al van heel wat jaartjes terug. Zij richtte het bedrijf Slank & Gezond op een tiental jaar geleden om vrouwen te begeleiden om zich beter te voelen in hun vel. Nu ze zelf 50+ is, heeft ze zich gespecialiseerd om vrouwen boven de 40 te begeleiden naar een gezonde levensstijl.

Comment Section

3 reacties op “Oranje wok


Door Tine op 15 januari 2014

Katinka,

ik heb je nog niet gefeliciteerd, maar vind die raw food receptjes echt een heel geslaagd idee. en dan vooral al die saustips. dit zijn receptjes naar mijn hart. niet te veel ingrediënten nodig en eenvoudig en snel te bereiden.

wil je overigens feliciteren met je site, want vind persoonlijk dat ze met de dag beter en sterker wordt.

martine


Door Jolanda Andersen op 2 april 2014

Katinka
Bij toeval kwam ik op je website.
Ik heb met veel interesse din web site gelezen en zie plotseling de mogelijkheid om zelf verantwoordelijkheid te hebben voor mijn eigen gezondheid.
Fijn met je receptjes, dat maakt het makelijker om raw food maaltijden uitteproberen.

Ik leeste het recept van: Oranje Wok , die wil ik graag proberen, maar hoe maak ik amandelpasta.


Door Katinka op 3 april 2014

Hoi Jolanda, als beginner kan je best amandelpasta kopen. Dit vind je in de natuurwinkel in alle mogelijke smaken : amandelpasta, hazelnootpasta, sesampasta, … Je kan het ook zelf maken en het is niet moeilijk maar vraagt wel geduld. Daar komt binnenkort een blogje over.

Plaats een reactie Annuleren


*