Page content

Pasta met tomatensaus

pasta-met-tomatensausPasta met tomatensaus blijft een familie favoriet. De rauwe versie is natuurlijk veel lichter en gezonder. Maar bovendien kan je hier ook nog alle kanten mee uit. Maar voor we in het recept duiken, wil ik je allereerst welkom heten. Bekijk ook even de video “welkom bij de gezond eten uitdaging” vooraleer je van start gaat.

Welkom bij de gezond-eten uitdaging!

Het recept pasta met tomatensaus

  • Optie 1 : rauwe pasta + rauwe saus
  • Optie 2 : warme pasta + rauwe saus
  • Optie 3 : rauwe pasta + warme saus
  • Optie 4 : warme pasta + warme saus

Alle opties zijn Legally approved want het hele gerecht bestaat uit groentjes.

2 video’s voor jou



Zo maak je het :

Ingrediënten rauwe pasta

  • 1 courgette, in spiralen

Een courgette in spiraaltjes maken kan je op verschillende manieren doen. Ik gebruik meestal de kleine spiralizer

courgette-spiralizer

 

 

 

 

 

  1. Manier 1 : gewoon met een dunschiller snijd je dunne slierten. Het lijkt dan iets meer op tagliatelli dan op spaghetti
  2. Manier 2 : met een kleine spiralizer
  3. Manier 3 : met een draai spiralizer

Ingrediënten rauwe marinara saus

romanesco 2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • 2 kop kerstomaatjes
  • 1/2 kop rode paprika
  • 1/4 kop olijfolie
  • 1 lookteentje
  • peper en zout naar smaak

Bereiding : mix alle ingrediënten voor de saus in een hakkertje of keukenmachine of gewoon met de staafmixer.

tomatensaus

 

 

 

 

 

Hier zie je de fully raw optie

courgettepasta 6 met romanesco

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ook hier masseer ik graag de saus doorheen de courgette. Dit is belangrijk omdat de courgette hierdoor malser wordt en daardoor gaat ie meer op gewone pasta gelijken.

courgettepasta 8 met romanesco

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ga je dit gerecht opwarmen, eet er dan nog een groen slaatje naast.

courgettepasta 9

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deze saus neem je ook erg gemakkelijk mee naar het werk. Ze blijft in de ijskast meer dan een week goed.

courgettepasta 5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

P.S. : courgette gewokt vind ik trouwens ook bijzonder lekker.

romanesco verwarmd

 

 

 

 

 

 

 
Deel dit artikel zodat ook jouw vrienden mee kunnen doen met deze “gezond eten” uitdaging
share-fb-1

 

 

 

 

 

Ga jij deze uitdaging aan?

PS : Een inkijkje in hoe de rest van mijn gezin (mijn man) eet en hoe ik mijn groene levensstijl aanpas, zie je hier : http://legallyraw.be/wat-eet-je-gezin/

PSS : het is super eenvoudig om spiraaltjes te maken. Zie hoe snel het gaat met een spiralizer

Katinka
Katinka Michiels is oprichter en eigenaar van www.legallyraw.be Haar passie voor gezondheid dateert al van heel wat jaartjes terug. Zij richtte het bedrijf Slank & Gezond op een tiental jaar geleden om vrouwen te begeleiden om zich beter te voelen in hun vel. Nu ze zelf 50+ is, heeft ze zich gespecialiseerd om vrouwen boven de 40 te begeleiden naar een gezonde levensstijl.

Comment Section

21 reacties op “Pasta met tomatensaus


Door Danielle op 6 januari 2014

Heb je ook een lekkere saus zonder tomaten want ik mag geen tomaten maar ik vind de courgetti heel lekker 🙂



Door Greet op 6 januari 2014

Hoi Katinka, ik heb net de pasta met tomatensaus voorbereid.ik neem hem morgen als lunch op men werk. Ik heb wel even de courgettesliertjes geblancheerd in groentebouillon en ik heb er nadien nog 1 zongedroogd tomaatje en 3 groene olijven (fijngesneden) aan toegevoegd . De saus neem rauw . T gaat een lekkere en gezonde lunch worden,ik kijk er al naar uit. 🙂


Door Katinka op 6 januari 2014

Goed idee om ze te blancheren in bouillon. Zo krijgen ze wat extra smaak.


Door Grace op 6 januari 2014

oke!!!! aan de slag gegaan en alles voorbereid. Ik vind het spannend, want mijn courgette zijn gekke lange slierten (lees: lijken totaal niet op die van jou) en mijn saus ziet er ook apart uit (beetje dun misschien). Ik ga het warm eten vanavond, ben benieuwd.


Door Katinka op 7 januari 2014

Heb je ze met een spiralizer gemaakt of met een dunschiller. De dunschiller werkt net zo goed en heb je waarschijnlijk in huis. De spiralizer is gewoon fantastisch omdat het er dan zo mooi uitziet. Het oog wil ook wat hee. Maar eerst proberen of je het lekker vindt natuurlijk. Alhoewel een goede tip van een lezer was : blancheer de courgettepasta in bouillon. Dit is ideaal als eerste stap!


Door christel op 6 januari 2014

ik ga het morgen proberen, een deel koud en een deel opgewarmd, kan je dit tesamen allemaal even wokken?
bedankt



Door jeannette op 6 januari 2014

Ziet er heel lekker uit, ga het zeker proberen!
Heb wel eens op dezelfde manier lasagne gemaakt, maar dat gaat in de oven dus is niet meer Raw maar wel heel lekker. Je snijdt dan van de hele breedte van de courgette eigenlijk lasagne blaadjes en doet er tomaten/groentesaus tussen.

groetjes


Door Katinka op 7 januari 2014

Kan inderdaad ook als lasagnevelletje dienen. goede tip!


Door Karin op 7 januari 2014

Wat een leuke vrouw bent u!! En bedankt voor de leuke recepten, ik ga ze doen:)

vriendelijke groetjes Karin



Door Margaret op 7 januari 2014

Spializer besteld ben in volle afwachting hahah
Ja oog wil ook wat en leuke tips weer in bouillon koken.


Door Katinka op 7 januari 2014

Oh, daar ga je plezier van hebben hoor. Maakt alles zoveel mooier en dan wordt het meteen ook smakelijker.


Door Naomi Bislip op 7 januari 2014

Wat een geluk dat het hier zomer is (Nieuw Zeeland), anders kon ik deze groentes echt niet vinden (of betalen). Maar deze maanden geniet ik volop van deze dingen en ik ga dit dan ook zeker proberen!


Door Katinka op 8 januari 2014

wow, keileuk dat ik als kleine belgische vrouwtje tot in nieuw zeeland geraak met mijn blog! dat is leuk nieuws.


Door Rosa op 8 januari 2014

Vraagje: op hoeveel personen zijn is dit recept gericht?
Ik wil dit graag voor twee man maken. Heb ik dan genoeg saus?
Alvast bedenkt!


Door Katinka op 8 januari 2014

Vermits ik leef op groenten en fruit, eet ik er dus een behoorlijke portie van. Dit recept is zo goed als voor mij alleen; misschien hou ik nog een restje over. Toch merk ik dat veel mensen hier met z’n tweetjes van eten. Ik neem sowieso een volledige courgette voor 1 persoon en zeker een kop tomaten + 1 paprika voor 1 persoon. Je kan zelf ongeveer inschatten of dit voor jou teveel lijkt of niet. De reden dat ik er geen hoeveelheden bij geef, is dat dit voor iedereen zo verschillend is. Heb je net zoals ik ’s ochtends een groene smoothie gegeten en ’s middags een salade of een wrap, ja dan moet je zelfs nog veel eten, want anders heb je te weinig binnen.


Door Marlaine Keularts op 9 januari 2014

Hallo Katinka, ik wil graag een spiralizer aanschaffen, kun jij misschien adviseren welke goed is? groetjes



Door Marlaine Keularts op 9 januari 2014

Bedankt voor je antwoord!

Plaats een reactie


*