Page content

Perentaartje "Poire Noisette"

Dit is een recept voor een overheerlijk rauw perentaartje “Poire Noisette”.

Jarenlang is Griekenland ons favoriet vakantieland geweest, het weer, de stranden, mooie natuur en de heerlijke Griekse salades trokken ons steeds weer. De Griekse keuken staat verder niet hoog aangeschreven maar ik naast de heerlijke salade heb nog een paar aanraders. De “yaourti me meli” (Griekse yoghurt met honing) en de baklava (een nagerecht met bladerdeeg, walnoten en honing) is voor mij nog steeds een superzoete verleiding. Het toppunt was op Cyprus waar op de kaart een nagerecht stond met baklava met vanillesaus en vanille ijs wat als naam had gekregen “Cyprus Kisses” Mmmmm niet te weerstaan…..

Een rauw alternatief

Nu komen we niet meer in Griekenland maar bezoeken met regelmaat een Grieks restaurant, daar lonkt de baklava me elke toe maar ik laat me niet meer zo makkelijk verleiden, helaas……….Maar tot mijn verrukking heb ik een raw alternatief ontdekt wat ik met jullie moet delen omdat het niet alleen heerlijk is maar ook een gezond dessert en hij zou zo in Katinka’s e-book kunnen 😉

Recept voor perentaartje “Poire Noisette”

Benodigdheden

Walnotenboter

  •           1 cup rauwe walnoten/pecannoten
  •           1 el kokosolie
  •           1/4 tl vanille extract

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

overig

  •           peer
  •           walnoten boter
  •           Honing
  •           een ‘muesli’ van: chiazaden,walnoten stukjes, sesamzaadjes, bijenpollen, ongezoet gedroogd fruit als rozijnen of cranberry’s of mijn voorkeur dadel in stukjes

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aanwijzingen

  1. maak de walnotenboter in een blender of keukenmachine, heb je alleen een grote blender verdubbel dan de hoeveelheid, je kunt walnoten boter heel goed koel bewaren
  2. Was de peer en snijdt hem in dunne plakken, leg hem weer in laagjes met daartussen elke 2-3 schijfjes een beetje walnotenboter, honing en ‘muesli’
  3. Je kunt de walnoten boter en ‘muesli’ van tevoren klaarmaken maar na het maken moet je de “Cyprus Kisses Belle Helene” direct serveren.
  4. Wil je helemaal ‘over de top feestelijk’ dan kun je er de bananenijs à la Katinka bij serveren 😉

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Geniet smakelijk!

Welk traditioneel dessert zou jij graag omgevormd zien tot een rauwe en gezonde versie?

Sonja
Sonja Jacobi is zich altijd al bewust van gezonde voeding voor haarzelf en haar gezin. Dat diëten niet werken heeft ze proefondervindelijk vastgesteld en heeft daarom enkele jaren geleden het belang van detoxen ontdekt. Ze deelt al haar opgedane kennis graag met anderen en is, met veel plezier en passie, al bijna vanaf het begin gastblogger voor Legally Raw. Na het ontdekken van het belang van detoxen is ze zich verder gaan specialiseren tot detox-coach en natuurvoeding-adviseur. Ze heeft haar woning in Nederland verruild voor een appartement in de wereldstad Parijs wat ook weer een nieuwe uitdaging geeft ook op detox gebied. Haar gezonde levenstijl deelt ze op haar facebooksite Craving4Nutriënts en ze nodigt je van harte uit om hier eens te komen snuffelen. https://www.facebook.com/Craving4Nutrients/ Wil je nog meer weten over Sonja? lees dan Katinka’s interview met Sonja hier http://legallyraw.be/gastblogger-sonja-jacobi/

Comment Section

5 reacties op “Perentaartje "Poire Noisette"


Door Audrey op 5 februari 2014

Dank je wel Sonja! Lijkt me heerlijk 😉


Door Sonja op 5 februari 2014

Hallo Audrey, dankjewel, dit was een receptje wat zeer de moeite waard was om te maken en je wordt voor je werk (dat eigenlijk heel erg meevalt) enorm beloont! Liefs Sonja


Door Ingrid op 7 februari 2014

Hoi Sonja,
Even een vraagje, ergens op de website heeft iets gestaan over blenders en ik kan het niet meer vinden. Dat ging over een goedkope blender van de BCC(als ik het goed herinner) Was dat niet een berichtje van jou? het gaat mij om die blender, ik wil graag weten welke dat is en er stond ook bij in welke volgorde je je groenten en fruit het best kon blenderen. Ik hoop dat je me kan helpen.


Door Sonja op 7 februari 2014

Hallo Ingrid,

Nou moest ik daar zelf ook even zoeken hoor 😉 Maar ik heb het gevonden! Het berichtje stond op de groene smoothie fbsite (dat wist ik gelukkig nog) en kwam eigenlijk van Sanna. De blender is de Prolin MX60 en inderdaad te koop bij BCC
http://www.bcc.nl/proline-mx60.html#technical-specifications-table

Hier is het blog waar Sanna e.a verteld over “apparatuur” en dus ook iets over de blender http://legallyraw.be/gezonde-budget-keuken/#more-4517

Dan je laatste opmerking, daar weet ik niet helemaal goed raad mee? :s
De volgorde van groenten en fruit blenden maakt in principe niet echt veel uit, maar heeft te maken met de kracht van je blender, je kunt alles ineens in de blender doen maar dan moet je wel een goed krachtige blender hebben. Ik persoonlijk blend eerst het fruit en vocht en voeg hierna in delen het bladgroen toe, mijn blender heeft een vermogen van 750 watt. Dat is ook een beetje kwestie van uitproberen, je komt hier vanzelf achter, wat gaat of niet 😉

Ik hoop dat dit antwoord is op je vraag, zo niet kun je me dan wat nog verduidelijking geven?
veel succes en lieve groetjes Sonja


Door Sonja op 7 februari 2014

Oh Ingrid, ik las nog even de blog van Sanna en weet nu wat je bedoeld ;), Er staat inderdaad iets over de volgorde van blenden! 😀 lfs S

Plaats een reactie


*