Page content

Pindakaaskoekjes

Jullie weten volgens mij ondertussen wel dat ik dol ben op koekjes. Dus vandaar weer een recept voor deze overheerlijke pindakaaskoekjes.

Met chocola! Ja je leest het goed…pindakaas met chocola. Ken jij ook van die mensen in je omgeving die soms rare combinaties eten. Zo had ik vroeger een vriendinnetje die pindakaas met hagelslag op haar brood deed. Ik snapte daar niks van, gatver.. Maar nu heb ik dus pindakaaskoekjes gemaakt met chocola. Hummm misschien lijkt dit wel een beetje op haar combinatie?! Ik heb de combinatie nooit op brood aangedurfd, maar zo is het heerlijk.

Recept voor pindakaaskoekjes

Wat heb je nodig:

  • pindakaas natuurlijk, ongeveer 5 eetlepels
  • ongeveer 3 eetlepels hele pinda’s
  • halve theelepel natriumbicarbonaat (zuiveringszout)
  • eetlepel lijnzaad of chiazaad
  • 50 gram havermout
  • 50 gram speltmeel
  • ongeveer 1/3 reep tot een halve reep pure chocola, ongeveer 50 gram
  • een aantal druppels vanille extract
  • twee volle eetlepels kokosbloesemsuiker
  • beetje water
  • 2 eetlepels kokosolie

Zo maak je het:

  • Doe de lijnzaad of chiazaad met een scheutje water in een klein glas. Dit gebruik ik als vervanging voor een ei. Het bindt namelijk. Dit mengsel laat je even staan. Het wordt een beetje slijmerig.
  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Doe de havermout, speltmeel en de natriumbicarbonaat in een kom. Even goed mengen.
  • Voeg daarna de de pindakaas, vanille extract en kokosbloesemsuiker toe. Weer even goed mengen.
  • Kneden met je handen is wel het makkelijkst door de pindakaas.
  • Maal de pinda’s in een blender in kleinere stukjes. Niet te klein hoor, het is wel lekker als er nog wat grovere stukjes in zitten. Dus kort even blenderen. Ik heb zelf een personal blender, die is hier prima geschikt voor. Ook dit gaat bij het mengsel. Lekker kneden met je handen.
  • Uiteindelijk voeg je ook het lijnzaad mengsel toe.
  • Je moet even goed aanvoelen of je er balletjes van kan maken. Misschien moet je er nog wat pindakaas aan toe voegen of kokosolie.
  • Als je alles goed door elkaar heen hebt gekneed dan maak je er balletjes van en deze druk je plat op de bakplaat.
  • Ze gaan ongeveer 15 minuutjes in de oven.

  • Als de koekjes in de oven zitten heb jij mooi de tijd de chocola au-bain-marie te smelten. Wel blijven roeren als je chocola au-bain-marie smelt, anders brand het aan.
  • Na 15 minuten haal je de koekjes uit de oven.
  • Je kunt nu de gesmolten chocola er over heen gieten. Of even met een lepel. Voorkomt een hoop rotzooi.
  • Schep met een eetlepel de chocola over de koekjes heen… en nu is het even wachten.
  • Je kunt als je koekjes zijn afgekoeld deze even in de koelkast zetten om de chocola goed op te laten stijven.
  • Maar je kunt ook gewoon aanvallen!!!

Eet smakelijk 🙂

Jouw beurt

Wat vind jij van de combinatie chocola met pindakaas? Favoriet of niet jouw favoriet?

Nikki Van Wijk
Nikki van Wijk heeft een passie voor een gezonde levensstijl. Zij is altijd opzoek naar de laatste gezondheidstrends om te kunnen delen met haar omgeving. Als eigenaresse van gezondheidscentrum Zentive - waar de hoge darmspoelingen en voeding centraal staan - weet zij dit perfect te combineren. Met haar dochter (6) vormt zij een creatief duo, die zich uit in de leukste, lekkere en gezonde gerechten.

Comment Section

0 reacties op “Pindakaaskoekjes

Plaats een reactie


*