Page content

Pompoensoep met kokosmelk

Pompoensoep met kokosmelk

Dol op soep

Ik ben dol op soep. Dat heb je de laatste paar blogs misschien wel gemerkt. De simpele camping soep en de courgette soep zijn al voorbij gekomen. Ik vind het ook zo lekker makkelijk. Je gooit gewoon wat in een pannetje, water erbij, wat kruiden en mixen maar. Cracker erbij, eitje of een stukje speltbrood en je bent klaar. Lekker als lunch of als avond eten. Of zelfs als ontbijt.

Soep als ideaal tussendoortje

Nu ik borstvoeding geef heeft mijn lichaam echt meer nodig. Dat vertelde ik al doordat ik even van mijn veganistische eetpatroon bent afgestapt door vis en eieren toe te voegen aan mijn menu. Vis niet te vaak. Alleen als mijn vriend heeft gevist en het zelf heeft gevangen. Eieren eet ik wel elke dag. Ik merk echt dat mijn lichaam dat nodig heeft. Ik heb negen maanden lang elke nacht beneden gezeten om even iets te eten. En in totaal was ik maar een kilootje of 8 aangekomen. Nu merk ik nog steeds dat ik meer nodig heb dan normaal. Ook niet zo gek, ik moet een klein wezentje laten groeien.

En soep vind ik dan het ideale tussendoortje. Ja voor mij echt tussendoortje. Haha…

Vijf pompoenen uit tuintje

Veel mensen uit mijn vrienden kring hebben een landje. Zo noemen ze dat hier. Een tuintje in de duinen of bij een vereniging. En dan hebben ze vaak wat over. Mijn schoonouders hebben ook een landje en dan gaat mijn dochter nog wel eens mee aardappels rooien. Dan komt ze thuis met komkommers, aardappelen, knoflook..heel handig 🙂

Nu kreeg ik pompoenen. En niet eentje, nee een stuk of vijf! Wij eten de laatste paar dagen dus veel pompoen gerechten. Super lekker en super gezond. Ik maakte er dus een lekker soepje van.

Recept voor pompoensoep met kokosmelk

Dit heb je nodig

 • Natuurlijk een pompoen, het ligt eraan hoe veel je gaat maken. Ik maak vaak voor twee dagen, dus heb ik dit keer een hele pompoen gebruikt.
 • 1 zoete aardappel
 • 2 tomaatjes
 • 1 ui
 • blikje kokosmelk, 200 ml of 400ml. Als je niet zo van een overdreven kokos smaak houd doe je een kleine blikje
 • 1 eetlepel kokosolie
 • 1 teentje knoflook
 • 1 stukje kurkuma en gember
 • curry poeder
 • paprika poeder
 • zout en peper

Zo maak je het

 • Snij de pompoen, zoete aardappel, tomaatjes, knoflook, ui, kurkuma en gember in kleine stukjes.
 • Fruit de ui als eerste in de pan in de kokosolie.
 • Doe de groenten in een pan, water erbij zodat het net niet onder staat (dan word het een stevige soep, maaltijdsoep-achtig),ongeveer 20 minuutjes laten koken.
 • Even met de staafmixer mixen, totdat alle stukjes verdwenen zijn.
 • Dan roer je de kruiden erdoor. Naar smaak.
 • En uiteindelijk het blikje kokosmelk. Als je een grote pan maakt, dan doe je er 400ml kokosmelk door heen.

Naar smaak nog wat zout en peper toevoegen en tafelen maar.

Eet smakelijk!

Nikki Van Wijk
Nikki van Wijk heeft een passie voor een gezonde levensstijl. Zij is altijd opzoek naar de laatste gezondheidstrends om te kunnen delen met haar omgeving. Als eigenaresse van gezondheidscentrum Zentive - waar de hoge darmspoelingen en voeding centraal staan - weet zij dit perfect te combineren. Met haar dochter (6) vormt zij een creatief duo, die zich uit in de leukste, lekkere en gezonde gerechten.

Comment Section

0 reacties op “Pompoensoep met kokosmelk

Plaats een reactie


*