Page content

Quinoa Brownies

Wat blijf ik een grote fan van zoetigheid. Men vraagt mij soms of in dit allemaal wel kan in mijn eetpatroon. Ik heb hier een heel erg kort antwoord op: in mijn eetpatroon is het zo goed als een MOET! Ook deze quinoa brownies.

quinoa brownies

Maar laat ik dit even uitleggen. Als je ziet waaruit mijn dagdagelijks eetpatroon bestaat dan is dit: fruit en groenten.

  • ’s Morgens een volle smoothie vol fruit en groen
  • Als ochtendsnack de rest van deze smoothie
  • ’s Middags een groentenschotel warm of koud met wat extra quinoa of rijst
  • ’s Avonds soep of salade enkel bestaande uit groenten.

Geen brood, geen boter, geen kaas, geen beleg, geen ….

Dit maakt dat ik eigenlijk vrij weinig calorieën binnen heb. Enne … dit wil ik niet. Ik weet dat veel vrouwen bang zijn van calorieën, maar calorieën zijn een ander woord voor energie. En energie willen we allemaal.

Dus moet je voldoende calorieën eten. Natuurlijk liefst wel deze die je ook vitaminen, mineralen en allerlei goeds geven. Geen lege suikerbommen.

Maar goed, terug naar mijn weinig calorieën eten … Dit los ik dus op door met de regelmaat een heerlijke zoetigheid in mijn eetpatroon te integreren.

Voorwaarde aan deze heerlijke zondes zijn:

  • de ingrediënten moeten natuurlijk zijn en niet geraffineerd
  • de ingrediënten moeten glutenvrij, lactosevrij en vrij van geraffineerde suiker zijn
  • het moet lekker zijn

En deze quinoa brownies zijn natuurlijk, lekker en vrij van gluten, lactose en geraffineerde ingrediënten.

Quinoa Brownies Recept

Dit heb je nodig (voor 14 brownies):

  • 1 1/2 el lijnzaad
  • 3 el water
  • 1 kop havermeel
  • 1 kop amandelmeel
  • 1 kop gekookte quinoa
  • 1 kop kokosbloesemsuiker (of een andere zoetstof)
  • 1/2 kop raw cacao
  • 1 el iriswortelpoeder
  • een snuf zout
  • 1 el kokosolie
  • 1/2 avocado (rijp)

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven op 180°. Doe bakpapier in een vierkante ovenschotel (20×20).
  • Meng het lijnzaad met water zodat het lijnzaad kan opzwellen – laat het even terzijde staan.
  • Meng/mix avocado, kokosbloesemsuiker, amandelmeel, lijnzaad+water mengsel met het raw cacaopoeder.
  • Meng alle andere ingrediënten en meng er dan het avocadomengsel doorheen.
  • Doe het mengsel in de ovenschotel en druk aan.
  • Bak gedurende 20 à 30 minuten.
  • Laat dan een uurtje afkoelen VOOR je de brownies op maat snijdt anders zullen ze teveel kruimelen.

Wil je het helemaal als een zondags toetje opdienen, maak het dan nog wat decadenter met zelfgemaakte kokosroom en mooi fruit.

Een snel kokosroom receptje vind je hier http://legallyraw.be/snelle-kokosroom/ en hier vindt je er eentje gemaakt met het vlees van een verse jonge kokosnoot : http://legallyraw.be/maak-je-eige-kokosroom/

quinoa brownies

Jouw beurt

Wat is jouw favoriete zoete zonde?

banner-durfgenieten

Katinka
Katinka Michiels is oprichter en eigenaar van www.legallyraw.be Haar passie voor gezondheid dateert al van heel wat jaartjes terug. Zij richtte het bedrijf Slank & Gezond op een tiental jaar geleden om vrouwen te begeleiden om zich beter te voelen in hun vel. Nu ze zelf 50+ is, heeft ze zich gespecialiseerd om vrouwen boven de 40 te begeleiden naar een gezonde levensstijl.

Comment Section

2 reacties op “Quinoa Brownies


Door Karin op 9 november 2015

een vraag: in ingredientenlijst staat amandelmeel en in bereiden amandelmelk, welke van de beide is juist? Hartelijke groet, Karin


Door Katinka op 9 november 2015

Ooohooo, je hebt gelijk. Dit moet meel zijn in beide gevallen! xx

Plaats een reactie


*